Tomy Opublikowano 15 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Łowienie wobkami jak daleką nimfą to jest świetna zabawa i mocno łowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Zamówił, nie odebrał.Ale się ucieszyłem! Wreszcie będę miał (aż dwa!) okonki "panic" w swoim pudełku I nie oddam ich nikomu.Co najmniej do niedzieli. Jak znam życie, na Memoriale zmienią pudełko.Cóż. Życie... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 (edytowane) . Edytowane 16 Lipca 2014 przez robimax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Co pewien czas pojawia się pytanie o łuskę. Czasem w wątku, częściej na PM. Odpowiadam zawsze to samo: Od samego początku stosuję najzwyklejszy tiul, po parę złotych za metr - a metra to nie zużyłem przez rok Cały "sekret" tkwi w powolnym, bardzo dokładnym (z jednakową siłą i bez przesunięć) odbijaniu "miejsce w miejsce". Gdy się śpieszyłem, wychodziło tak sobie. Gdy zwolniłem, efekty bardzo się poprawiły 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Janusz jak zawsze ,, wujek dobra rada ,, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Ja też zastanawiałem się Januszu, jak odbijasz taką łuseczkę. Każdy ma jakieś tam swoje sposoby i wzorniki, ale twoja jest charakterystyczna. Rzecz jasna nie żeby kopiować, to nie miałoby sensu, ale z czystej ciekawości. Tyczmasem proszę, po prostu tiul.Okonki ładniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Czas pomyśleć o noszeniu okularów "na co dzień" Żuczki "tu i ówdzie" pomalowane kameleonami pięknie się prezentowały... Zrobiłem kilka ujęć tuż przed wysyłką, ale nie zauważyłem, gdzie "łapie" ostrość. No i wyszła kicha Na tym jedynym zdjęciu coś w miarę widać... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Czas pomyśleć o noszeniu okularów "na co dzień" Żuczki "tu i ówdzie" pomalowane kameleonami pięknie się prezentowały... Zrobiłem kilka ujęć tuż przed wysyłką, ale nie zauważyłem, gdzie "łapie" ostrość. No i wyszła kicha Na tym jedynym zdjęciu coś w miarę widać...żuczki.JPGPiękne, mmmmmmmmmmm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Coś tam widać jakiś fiolecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 No , no bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Czas pomyśleć o noszeniu okularów "na co dzień" Żuczki "tu i ówdzie" pomalowane kameleonami pięknie się prezentowały... Zrobiłem kilka ujęć tuż przed wysyłką, ale nie zauważyłem, gdzie "łapie" ostrość. No i wyszła kicha Na tym jedynym zdjęciu coś w miarę widać...żuczki.JPG Janusz....łap ostrość na obiekt fotografowany:Dnie interesują mnie linie papilarne.... jak robisz fotę telefonem 20-25 cm od obiektu, dopiero zaczyna ostrzyć... to jak z akomodacją oka u człowieka - zresztą sam sprawdź jak robisz aparatem.. musisz uwzględnić parametry obiektywu:Pjeżeli to małpka to też daj jej 20-25 cm i zerknij jak wyjdzie ale na dużym monitorze, parę prób i będziesz wymiatał - zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Marcinie Mój telefon robi ostre fotografie już z odległości 5 cm. Sony Ericsson P1i, funkcja makro.Aparat fotograficzny PENTAX Optio mx4 robi ostre zdjęcia z odległości około 12 cm (makro) lub od 0 cm! (super makro). Problem w tym, że nie włączyłem funkcji makro Nie włączyłem i nie zobaczyłem, że nie włączyłem. W tym tkwi problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 W niedzielę Memoriał mojego taty. Zaraz wklejam stery, puchar jest, jutro testy woblerów i będę gotów na czas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Przepiękne te okonki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Piękne okonki gratuluję roboty :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Okonie "zaginęły w akcji". Moderatorskiej Najpierw były podwójne, poprosiłem o usunięcie zdublowanego postu i się "znikły" Nic to. Wkleję jeszcze raz: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Janusz brdzo mi przykro że nie mogę być wakację bez zasięgu całkowitego za 3 minuty jak zostanie choć jeden okońoddam wszystko ps. o woblerkach mowapozdrawiam i powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 korzystne malowanie Januszu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Coś pięknego założę się, że niejeden marzy o takim pucharku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgodzę się z kol. Jokerem, chciałbym jednakowoż dodać, iż wielce korzystne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Cześć Janusz, doszedłeś już do siebie po zawodach czy jeszcze życzysz nie przeszkadzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Jeszcze dochodzę Jutro relacja, czekam na zdjęcia. Było świetnie, kto był - ten wie. A kto nie był, ma czego żałować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Niezałapałem pierszego zdjęcia, myślałem że to kuchenka turystyczna i jakiś proces wygrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Wieczorowa zabawa ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgodnie z zapowiedzią, w niedzielę 20-go lipca, na Jeziorze Żywieckim odbył się V Memoriał mojego taty. Na starcie stawiło się osiemnastu zawodników. Pogoda znakomita, towarzystwo doborowe, obsada międzynarodowa Zawody odbywały się "o najdłuższego okonia". Zwyciężył kolega Maciek Steczek łowiąc okonia o długości 32,6 cm. Sredeczne gratulacje! Taktyka (jak się okazuje słuszna) to spinningowanie woblerami. Większe ryby stały w toni, na czterometrowej wodzie. Woda jak lustro...dobrze się pływało...Ze mną pływał Martin, kolega z Niemiec...Najczęstszy połów - dłoniaki Atmosfera - jak na zdjęciu widać - była znakomita. Kolejny Memoriał już za rok!Serdecznie zapraszam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi