Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawia mnie jak tam ma być zamontowany stelaż . Chyba że śruciny będą połowami kulek to wtedy stelaż poszedł by między nie . 

Moim zdaniem - brak stelaża, wkręty.

Janusz... Jednooki piracie, jeszcze hak sobie zamontować musisz zamiast ręki i mówić ARRRGH

Żółty poppper w różowe kropy wyjdzie z twojej stajni?

Czekam i czekam... Zero info..

Jeszcze trochę cierpliwości, proszę B)

Znalezione w sieci - jeśli szukasz perfekcyjnego wyważenia woblerka (tu akurat jest jerk), to zdjęcie mówi wszystko.

10659357_1487850528141163_81439751257203

Cała masa kombinacji z takim jerkiem można pokombinować :D :blink: :ph34r:

Fajny byłby jerk "otwierany" tak aby n

Wędkarz sam mógł kombinować z ilością i rozłożeniem ciężaru :D

Janusz musisz przepłynąć oko 40% roztworem :D

Jaka będzie orientacyjnie waga tego killerka?? ustawiam się w kolejce po zakup

Bez kotwic 15,5 do 18,5 gramów.

Wyłącznym właścicielem wzoru jest Pioterk Sukingaad@ Do Niego też proszę się zwracać z propozycjami biznesów. Ja tylko pozwoliłem sobie kilka sztuk po swojemu okleić folią i pomalować.

B)

Bez kotwic 15,5 do 18,5 gramów.

Wyłącznym właścicielem wzoru jest Pioterk Sukingaad@ Do Niego też proszę się zwracać z propozycjami biznesów. Ja tylko pozwoliłem sobie kilka sztuk po swojemu okleić folią i pomalować.

B)

Współpraca kwitnie, a efekty mówią  same za siebie  jak dla mnie  bomba, mam nadzieję że to nie ostatni wasz wspólny projekt  bo jest na czym oko zawiesić  ;)

• Like 2

To coś dla  mnie))) :) 4cm choc nie pogardze tym jerkiem))

Ma ster, więc to wobler ;) I ma swego, niecierpliwie wypatrującego przesyłki właściciela. Będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. Przepraszam...

Jak na niesprawne oko to i tak cuda wyprawiasz. Malowanie bajka :D

Ciężko malować, gdy nie widzi się do końca wszystkich szczegółów. Zwłaszcza, gdy malowanie (w założeniu) jest finezyjne. Na tym woblerku to:

(Wszystkie wymienione kolory są transparentne).

Brzuszek - biały, na to biały perłowy.

Boczek w okolicach głowy żółty, następnie zielony, grzbiet oliwkowy, głowa (górna część) brązowy. Całość "przydymiona" niebieską opalizacją. Na zakończenie czarne paski. 

Dla końcowego efektu niektóre szczegóły wymagały prac pędzlem. Oraz zastosowania okularów i szkła powiększającego. Ale nie ważne - jak, tylko - jaki efekt się uzyskało B)

post-52580-0-96173400-1410556313_thumb.jpg

• Like 4

Janusz... Ster krzywo...

Schodzi na prawo:p

Wiesz co.. przyślij mi sprawdzę :P

Ster schodzi w prawo:

post-52580-0-38766000-1410614832_thumb.jpg

Ster schodzi w lewo:

post-52580-0-29794900-1410614835_thumb.jpg

Ster jest wygięty:

post-52580-0-61409900-1410614839_thumb.jpg

Na wszystkich trzech zdjęciach jest ten sam wobler, z prostym i prosto wklejonym sterem, a zjawisko to związane jest ze stosowaniem obiektywu szerokokątnego i trybu "super makro".

Myślałem, że wiesz...

• Like 3