Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Ja się pytam.. gdzie żółty w kropki różowe?

Się nie pytasz - się czepiasz :lol:

Dobra, siadam do robienia żółtego w różowe kropki. Fuj. Mam nadzieję, że dzieciaki nie będą za mną latać wytykając palcami i wołając "To ten, co gejowskiego poppera zrobił!" ;)

Różowy to jeden z lowniejszych kolorów na szczupaki :P

I na sandacze. Wiele sztuk wyjąłem na różowiutkie kaloryfery. 

I na pstrągi. Nimfa "majtkowy róż" była wiele lat tajną bronią mojego klubu.

Co nie zmienia faktu, że jest to, tfu - różowy ;)  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

Ma ster, więc to wobler ;) I ma swego, niecierpliwie wypatrującego przesyłki właściciela. Będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. Przepraszam...

Ciężko malować, gdy nie widzi się do końca wszystkich szczegółów. Zwłaszcza, gdy malowanie (w założeniu) jest finezyjne. Na tym woblerku to:

(Wszystkie wymienione kolory są transparentne).

Brzuszek - biały, na to biały perłowy.

Boczek w okolicach głowy żółty, następnie zielony, grzbiet oliwkowy, głowa (górna część) brązowy. Całość "przydymiona" niebieską opalizacją. Na zakończenie czarne paski. 

Dla końcowego efektu niektóre szczegóły wymagały prac pędzlem. Oraz zastosowania okularów i szkła powiększającego. Ale nie ważne - jak, tylko - jaki efekt się uzyskało B)

attachicon.gif4.JPG

Cóż tu więcej pisać......przepiękny wobek :clappinghands:Jestem pod wielkim wrażeniem.

• Like 2

I na sandacze. Wiele sztuk wyjąłem na różowiutkie kaloryfery. 

I na pstrągi. Nimfa "majtkowy róż" była wiele lat tajną bronią mojego klubu.

Co nie zmienia faktu, że jest to, tfu - różowy ;)  :lol:  :lol:  :lol:

Bo ten Twój klub muszkarski był taki 'różowiutki". Muchołapie.... :D .

Nie surfuj w necie tylko dłub.

Oczko wyzdrowiało?

Pozdrawiam.

Janusz :D

czemu się nie przyznasz, że pomyliłeś kolory :D

różowe to mają być kropki :D

Ale wciąż różowe  ;)

Bo ten Twój klub muszkarski był taki 'różowiutki". Muchołapie.... :D .

(...)

Nie rozumiem, o co Ci chodzi. 

Że niby pod prysznicem czasem plecy trzeba było komuś umyć, że czasem mydło komuś upadło...

:D  :D  :D

Ani razu nie było takiej sytuacji. To chyba ze znanym w naszym okręgu spinningistom (ostatnio nawet liczba mnoga) Ci się pomyliło ;)

(...)

Oczko wyzdrowiało?

Pozdrawiam.

Jest już lepiej i oby tak nadal!

Janusz obiecaj, że jak z okiem będzie wszystko już super to przy malowaniu będziesz któreś z nich przymykał, bo może w tym coś jest ;)

Ale żarty żartami, ze zdrowiem jaj nie ma więc kuruj się porządnie cobyś mógł porównywać swoją genialną kolorystykę którym okiem sobie zażyczysz, tzn również zdrowym kompletem :)

Zdrówka i wszystkiego dobrego życzę.

• Like 1

Ja też chce, ja też. Januszu te jerki Piterowe do kupienia u Ciebie? Lecę do PL dzisiaj na kilka dni i tak myślałem, ze może uda sie zrobić takie poperki jak Rudi napisał i dorzucić to tej torebki co ją tam masz z napisem Melek? Ze 3 takie popery ja chcieć, bardzo chcieć :) bym sobie to od razu zabrał żeby nie wysyłać do Irl jakby do mnie dotarło do następnego czwartku :P

Okonie Januszu jak zwykle, rewelacja. A dałbyś radę, zrobić dla mnie, dwa poperki w okoniowej szacie?

Ja też chce, ja też.  Ze 3 takie popery ja chcieć, bardzo chcieć :) bym sobie to od razu zabrał żeby nie wysyłać do Irl jakby do mnie dotarło do następnego czwartku :P

Zrobić to nie problem. Problemem jest czas. Jeśli wybiorę się nad Turawę (taki mam plan B)) to nie zdążę. Zrobię, bo i tak były w planach, tylko pytanie - jak szybko. Z powodu choroby mam (wciąż) spore zaległości i terminy są minimum 15 dni...

Januszu te jerki Piterowe do kupienia u Ciebie?

W żadnym wypadku. Piotr kieruje się bardzo dziwną filozofią i (z tego co wiem) nie sprzedaje swoich prac. Buduje komunizm. Tzn. za materiały płaci jak za dobre, a gotowce rozdaje jakby wybrakowane były. A przecież naprawdę wysokiej jakości są...

Sam sporo rozdaję, ale na gratisa to jednak trzeba "zapracować". Ale to inna bajka ;) Więc na temat Piotrowych jerków proszę kroki kierować do Piotra B)