Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Nowy Rok. Całkiem jeszcze nieużywany ;) Zająłem się porządkami związanymi z konkursem na Aktywistę i Twórcę Zdjęcia Roku. Gwoli przypomnienie - regulamin konkursu:

"Wobler z Bielska łowi"

Można wklejać fotki złowionych ryb, nie muszą mieć widocznego w pysku woblera. Ważne, by ryby nie były złowione na inną przynętę. Polegam na Waszej uczciwości.

Łowca mile widziany, natomiast najważniejsze są rybki  ;)

Zasady umieszczania zdjęć zgodnie z regulaminem portalu.

Raz w miesiącu uhonoruję dwiema nagrodami osoby, które wkleją swoje zdjęcia. Jedną z nich wybierze szanowne grono oglądaczy - cenzorów, klikając "Lubię to" przy ocenianym zdjęciu. W przypadku równej liczby głosów sam wybiorę zwycięzcę. Druga osoba otrzyma nagrodę według mojego uznania. Może okazać się, że jest to ta sama osoba, ale nie musi.

Dodatkowo raz do roku, spośród wszystkich nagrodzonych specjalną nagrodę otrzymają:

- Twórca "Zdjęcia roku"

- Aktywista roku (  ;)), czyli autor największej ilości prac.

Największą aktywnością wykazał się kolega @bertold12 i przysłał 4 zdjęcia. Natomiast najwięcej "lajków" zebrała fotka przysłana przez kolegę @bartolomeo

10403014_1433431823598068_62925313801645

Piękna!

Nic dziwnego, że zdobyła największą popularność. Serdecznie gratuluję obu zwycięzcom oraz obiecuję w rozsądnym czasie wysłać nagrody :)

Jednocześnie niniejszym ogłaszam rozpoczęcie całkiem nowego konkursu fotograficznego, na rok 2015 B)

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 4

Tomku, cieszę się bardzo, że pomimi późnej pory wyłowiłeś tego "kwiatka" :D Miałem nadzieję, iż szybciej ktoś odgadnie, To takie drobne pokłosie poprzedniego konkursu. Niestety, jedyną nagrodą jest satysfakcja :huh:  :)

• Like 1

Zająłem się porządkami związanymi z konkursem na Aktywistę i Twórcę Zdjęcia Roku. 

Janusz czy ty przypadkiem za dużo nie wypiłeś 003.gif.Czasy aktywistów już  dawno przeminęły.

W ZHP ,ZSMP i PZPR nie byłem , jedynie tylko 2 lata w woju. :D . A wrzucenie do wątku paru zdjęć, kiepskiej jakości ( przepraszam) to mój obowiązek. Tym bardziej że się zobowiązałem przetestować twoje wobki  :)

Janusz czy ty przypadkiem za dużo nie wypiłeś 003.gif.Czasy aktywistów już  dawno przeminęły.

W ZHP ,ZSMP i PZPR nie byłem , jedynie tylko 2 lata w woju. :D . A wrzucenie do wątku paru zdjęć, kiepskiej jakości ( przepraszam) to mój obowiązek. Tym bardziej że się zobowiązałem przetestować twoje wobki  :)

Nie Ty jeden testowałeś. A że postarałeś się bardziej od innych, to i zasłużyłeś - zgodnie z regulaminem :)  

"Prawie 5" - reaktywacja B)  

post-52580-0-40926600-1420215450_thumb.jpgpost-52580-0-92234200-1420215463_thumb.jpg

Następnym razem chyba zrobię je jako jerki - poziomki do łowienia jak nimfą. Bardziej podobają mi się bez sterów. 

To w ogóle szerszy temat do spenetrowania. Bezsterowce na rzeki. Coraz bardziej mnie to pociąga :D  

• Like 8

Następnym razem chyba zrobię je jako jerki - poziomki do łowienia jak nimfą. Bardziej podobają mi się bez sterów. 

To w ogóle szerszy temat do spenetrowania. Bezsterowce na rzeki. Coraz bardziej mnie to pociąga :D  

Janusz, one już wyglądają jak bezstery, oczko brzuszne bardziej w przód przesunięte...

Lameta na kotwiczki (edit: chyba na tylną styknie...)i bez steru będą łowić ;)

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 1

Oczko brzuszne jest teraz dokładnie w tym miejscu, w którym ma być, gdy chcę uzyskać taką, a nie inną pracę.  Mogłoby być takie również przy bezsterach, natomiast przednie już nie. Do prowadzenia jak nimfa musi być w części grzbietowej. Dokładne miejsce jest uzależnione od ilości (i lokalizacji) obciążenia. Mam kilka pomysłów. Wiosna będzie okresem testów B) 

Mówisz, że ile one mają cm?

3. Moje "Robale" zwykle mają po 3 cm, choć zdarzało mi się tworzyć takie po 2,5 cm, 2,0 cm, a nawet 1,5 cm :D

Edyt; Literówka

Edytowane przez woblery z Bielska

Widzę Janusz, że starą gwardię ruszyłeś ;)

Nie tylko :) Prosili, nalegali, a takie rzeźbienie jest dobrą rehabilitacją. Więc w ramach terapii porobiłem trochę robali. Zrobiłem też kilka poperków. To są proste woblerki, idealne do rozruszania palców. Zrobiłem też dwa woblerki "strzeble". A właściwie robię dwa "Prawie 5" malowane na strzeble. Do szczegółów wracałem kilka razy, nie jestem z nich zadowolony. Jutro znów spróbuję. Aż do skutku.

A czemu napisałem, że nie tylko starą gwardię ruszyłem? Bo jest też i coś innego - nowa kooperacja :ph34r:

post-52580-0-71294200-1420401780_thumb.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...