Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

"Z jerkami mam problem. Nie łowię na nie i nie potrafię rozpoznać łownych od "takich sobie"...........................................................................................................przygotuję kilka wzorów, obłowię, później kilka trafi do testerów................................................................................"

To ja się zapisuje do testowania PANIE JANUSZU   :P  :P  :P

Janusz, tak sobie myślę, śledząc ostatnie wpisy, że w sumie to trochę z wiatrakami walczysz.

Najwyższy czas pogodzić się z tym panowaniem i ozdobić palec solidnym, złotym sygnetem*. ;)

*może być handmade z amelinium, na którym nie widać łączeń. ;)

• Like 1

Maćku, to będzie dla mnie zaszczyt. Oczywiście będziesz testował. 

I jeszcze jedno - zacznij pisać normalne posty. Ludzie którzy nie znają Cię tak dobrze jak ja mogą nabrać bardzo mylnego osądu.. Ne wiedzą, że się wygłupiasz ;)

Andrzeju, gratuluję wytrwałości. 124 strony przejrzeć, fiu fiu :whistling:

Nalegam, bez "panowania". 

Z jerkami mam problem. Nie łowię na nie i nie potrafię rozpoznać łownych od "takich sobie". Ale spora ilość zapytań zmusi mnie pewnie do zajęcia się poważniej tematem. Ale to nie wcześniej jak w czerwcu, bo na "moich" wodach szczupak ma przedłużony okres ochronny. Do tego czasu przygotuję kilka wzorów, obłowię, później kilka trafi do testerów, zbiorę własne i ich opinie, i podejmę decyzję - co dalej z jerkami. Czyli jeśli już to późna jesień, a raczej dopiero przyszły rok.

A pod bolenia mam taki zestawik ;) attachicon.gif9.JPG

Zrobiłem już miejsce w pudełeczku na jerki do testów :-P

• Like 1

Ale ładne te kielbiki, o ile to kiełbiki :) jaka praca ?

:wacko:

O ile to kiełbiki?!!! A tak się starałem :(

:D

Praca? Cóż. Trudno przy takim kształcie mówić w pełni o lusterkowaniu, więc niech będzie, że to takie kolebanie na boki, pomieszane z merdaniem ogonkiem (Y). Oraz jakieś tam odjazdy na boki w komplecie, ale tym się nie będę chwalił, bo zaraz będzie, że cudze pomysły podkradam ;)  :D

Edyt - dokładam jeszcze jedno zdjęcie, może na nim będzie bardziej widać, co to za rybka była moją inspiracją ;)

post-52580-0-33509900-1427365876_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 3

:wacko:

O ile to kiełbiki?!!! A tak się starałem :(

:D

Praca? Cóż. Trudno przy takim kształcie mówić w pełni o lusterkowaniu, więc niech będzie, że to takie kolebanie na boki, pomieszane z merdaniem ogonkiem (Y). Oraz jakieś tam odjazdy na boki w komplecie, ale tym się nie będę chwalił, bo zaraz będzie, że cudze pomysły podkradam ;)  :D

Edyt - dokładam jeszcze jedno zdjęcie, może na nim będzie bardziej widać, co to za rybka była moją inspiracją ;)

attachicon.gif2.JPG

Myki krolowi Julianowi ukradles? Oj niedobry ty, oj niedobry!!! :)

• Like 2

Ja tam od razu domyśliłem się, że to chyba kiełbie :lol:

Nie no, świetne i niezmiennie w tym rozpoznawalnym stylu. Kolorystycznie chyba nieco przymieszałeś w różne strony? Bo i sreberko widać, z tyłu tam jakiś złocisty egzemplarz, i opal niebieski jak to w kiełbiu..

(...) Bo i sreberko widać, z tyłu tam jakiś złocisty egzemplarz, i opal niebieski jak to w kiełbiu..

Ten złoty, to niestety, tylko jakiś odblask na zdjęciu. Przypadkowo się pojawił, więc moja w tym zasługa żadna...