woblery z Bielska Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wydało się wszystko. Ale od początku:Sformułowanie: "fakt autentyczny", jest bez sensu. Bo przecież fakt MUSI być autentyczny. I kropka... Tak było od zawsze. Do czasu, gdy pojawiła się zupełnie nowa kategoria, czyli "fakt medialny". Bardzo często nieautentyczny. Tak było i tym razem. Po dogłębnej analizie okazało się, że prawie wszystko się zgadza, z maleńkimi wyjątkami. A to:1. Nie w Rajczy, nie w Węgierskiej Górce, tylko na całej Sole.2. Nie zarybili, tylko wyłowili.3. Zgadza się, że ryby z kropkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Wydało się wszystko. Ale od początku:Sformułowanie: "fakt autentyczny", jest bez sensu. Bo przecież fakt MUSI być autentyczny. I kropka... Tak było od zawsze. Do czasu, gdy pojawiła się zupełnie nowa kategoria, czyli "fakt medialny". Bardzo często nieautentyczny. Tak było i tym razem. Po dogłębnej analizie okazało się, że prawie wszystko się zgadza, z maleńkimi wyjątkami. A to:1. Nie w Rajczy, nie w Węgierskiej Górce, tylko na całej Sole. 2. Nie zarybili, tylko wyłowili. 3. Zgadza się, że ryby z kropkami. Jaka szkoda a już się miałem brać za przerabianie spinningów na muchówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Dawno nie dawałem żadnych porad. Chyba czas to naprawić Kącik porad z pracowni woblerów z Bielska. Wielu kolegom spędza sen z powiek farba podkładowa. Wiele lat temu i ja miałem z tym problem. Próbowałem różnych rozwiązań i wybrałem farbę......... do tkanin Wadą jest nakładanie pędzlem. Próbowałem rozcieńczyć i nakładać zanurzeniowo, ale jest to (delikatnie mówiąc) nienajlepszy sposób. Pędzelkiem troszkę dłużej, jednak moim zdaniem warto. Polecam dwukrotne krycie. Farbę można rozcieńczać wodą (zdecydowanie demineralizowaną, zwykła zniszczy farbę). Ja stosuję tą, po wyschnięciu nic jej nie rusza. Nitro, poliuretany - można swobodnie i bez strachu. Nie spłynie. Nie polecam podgrzewania w celu przyspieszenia schnięcia - przy złym zaimpregnowaniu drewna lub przy piance bąble potrafią wyskoczyć całkiem spore Aby wzbogacić fakturę,do farby można dodać pył ze szlifowania woblera.Ale największą zaletą tej akurat farby, czyli farby do tkanin, jest jej elastyczność. Nigdy, ale to nigdy nie pęka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 To zdjecie dżemów z biedronki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Na początku było drewno... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Przepiękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Na początku było drewno... ...które ręce czarodzieja zaklęły w dzieło sztuki pod postacią woblera. Januszu jesteś mistrzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 good job 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ale petarda, Ten herbaciany ( herbatnik) wobek wygląda niesamowicie, gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dawno nie dawałem żadnych porad. Chyba czas to naprawić Kącik porad z pracowni woblerów z Bielska. Wielu kolegom spędza sen z powiek farba podkładowa. Wiele lat temu i ja miałem z tym problem. Próbowałem różnych rozwiązań i wybrałem farbę......... do tkanin Wadą jest nakładanie pędzlem. Próbowałem rozcieńczyć i nakładać zanurzeniowo, ale jest to (delikatnie mówiąc) nienajlepszy sposób. Pędzelkiem troszkę dłużej, jednak moim zdaniem warto. Polecam dwukrotne krycie. Farbę można rozcieńczać wodą (zdecydowanie demineralizowaną, zwykła zniszczy farbę). Ja stosuję tą, po wyschnięciu nic jej nie rusza. Nitro, poliuretany - można swobodnie i bez strachu. Nie spłynie. Nie polecam podgrzewania w celu przyspieszenia schnięcia - przy złym zaimpregnowaniu drewna lub przy piance bąble potrafią wyskoczyć całkiem spore Aby wzbogacić fakturę,do farby można dodać pył ze szlifowania woblera.Ale największą zaletą tej akurat farby, czyli farby do tkanin, jest jej elastyczność. Nigdy, ale to nigdy nie pęka Janusz, to te farby?http://allegro.pl/monet-farby-akrylowe-ferrario-apa-color-150-ml-i5237015011.html PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Tak, Alku. To te farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymanek69 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Na początku było drewno... Które w rękach twórcy stało się swoistym dziełem, cieszącym oczy i zmysły współzarażonych. Wywołującym emocje i skłaniającym do różnorodnych komentarzy.Czyż nie o to chodzi w sztuce ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Miazga te wobki! Normalnie szkoda do wody na pożarcie wrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Pełna panika! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Szokoza!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 no no fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Coś pięknego, aż czuć jak nabiera powietrza w skrzela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Grupen coś tam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Brakuje mi słów Janusz Piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Strzebla samiec "panic".Ciekawe, czego się tak przestraszył 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ktoś tu chyba za mocno po podcinał korpus przy skrzelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Piotrek ja to myślę że Janusza dopadła faza "przed majowego szaleństwa wobkowego" objaw groźny bo może prowadzić do tego że jeszcze płetwy będzie wycinał albo zacznie jeszcze jakieś inne cuda wymyślać - pozytywne oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 wzb rurezzz in da house!! ma men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ktoś tu chyba za mocno po podcinał korpus przy skrzelach Ani za mocno, ani za słabo. Tnę tak, jak trzeba. Do żywego mięsa Piotrek ja to myślę że Janusza dopadła faza "przed majowego szaleństwa wobkowego" objaw groźny bo może prowadzić do tego że jeszcze płetwy będzie wycinał albo zacznie jeszcze jakieś inne cuda wymyślać - pozytywne oczywiście. Żebyś nie wykrakał wzb rurezzz in da house!! ma men Nie mam pojęcia, co napisałeś, ale na wszelki wypadek bardzo mi się to podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Ta moja wymyślanka to nawiązanie do podpisu "wzb" który jak ktoś wcześniej napisał(a prześledziłem cały wątek, nie że tylko ostanie parę stron... ) wygląda i skojarza się jak raperski tag, a reszta, no cóż, to z filmów z czarnoskórymi :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi