Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Ta moja wymyślanka to nawiązanie do podpisu "wzb" który jak ktoś wcześniej napisał(a prześledziłem cały wątek, nie że tylko ostanie parę stron... :) ) wygląda i skojarza się jak raperski tag, a reszta, no cóż, to z filmów z czarnoskórymi :) :)

Januszowi bliżej do Indianina niż do murzyna... Wiec musisz zaczerpnąć coś z westernow raczej....

• Like 1

Januszowi bliżej do Indianina niż do murzyna... Wiec musisz zaczerpnąć coś z westernow raczej....

Wiem wiem.  Tak jak napisałem, tak mi się skojarzyło...

Natomiast ,tak myślę, że nie jeden z Nas chciałby zasiąść z Januszem przy ognisku, ze szklaneczką wody ognistej, spalić z Nim fajkę pokoju i porozmawiać o magii zaklętej w jego wabikach.... Hołk!!

• Like 1

Wiadomo, pierwszy Maja się zbliża. Większość przegląda pudełka w poszukiwaniu najlepszych przynęt, wędki i kołowrotki w pełnej gotowości. Zaglądam do woblerków, a tam pełna panika! :D

post-52580-0-21325900-1429857883_thumb.jpg

Spokojnie. U mnie sezon szczupakowy rozpoczyna się dopiero za miesiąc. Nie będę więc wrzucał woblerków pod zębate pyski.

Chyba nie uwierzyły, bo panika trwa nadal ;)

• Like 4

Troszkę prywaty ;)

http://jerkbait.pl/topic/57448-sztuczne-muszki-zestaw-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/

Koledzy zaczynający przygodę z fly fishing'iem muszą się liczyć ze sporymi wydatkami. Wędka, kołowrotek, linka, przynęty - wszystko inne niż w pozostałych metodach wędkowania. Dobrze, że choć kawałek żyłki na końcu zestawu jest taki sam :D Zestaw zaproponowany pod powyższym linkiem pozwala zaoszczędzić sporo gotówki.

Wszedłem niedawno w posiadanie zestawu muszek, zestawu idealnego dla początkującego muszkarza. Są wszystkie podstawowe typy przynęt, od suchych po nimfy, są mokre i streamery. Coś pod pstrąga i lipienia. Od siebie dodałem kilka muszek i uzbierało się ich jakieś 130 sztuk. Łączy je jedno - są na hakach z zadziorem, a ja takich już nie będę używał... Dołożyłem też oldskulowe aluminiowe pudełko na muszki, ze ściągą z węzłów :)

Jeśli nikt z kolegów z jerkbaita nie będzie ich chciał, pójdą na Alledrogo ;)

Karasie, miód malina, super Ci wyszły, stosujesz folie samoprzylepna typu 3M czy typowa śniadaniową w rolce?

Samoprzylepna "tesa aluminium tape"

541274_LB_00_FB.EPS_1000.jpg

Jestem jednak coraz bliższy odejścia od tej taśmy. Staram się osiągnąć lepszą jakość, a tutaj natrafiłem na mur. Lepiej nie potrafię. Może nowa technologia (jeśli ją w końcu opanuję) pozwoli mi pójść kolejny kroczek naprzód...

• Like 3

post-52580-0-53651300-1430652594_thumb.jpgpost-52580-0-68596100-1430652752_thumb.jpg

Okonie średnio biorą - to wystrugałem sobie trochę własnych. 6 i 7,5 cm.

A co :D

Po "spanikowanych" kiełbikach poczułem chęć na zwykłe, bez fajerwerków.

Z taką nagłą i nieoczekiwaną ochotą nie należy walczyć, bo może się już nie powtórzyć ;)  :rolleyes:

post-52580-0-60977000-1430652912_thumb.jpgpost-52580-0-74739100-1430652918_thumb.jpg

• Like 7