woblery z Bielska Opublikowano 26 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 50 twarzy woblera 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 26 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2015 piękny nieład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Popper. 10 cm, 12 gramów, pływający. 5 warstw żywicy. Pod szczupaki musi być pancerny 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esox1999 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Piękne poperki Nazwij je "Łamacze zębów" Esoxy dopiero się zdziwią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Rok temu Bartek podesłał mi zdjęcie klenia wyjętego na okonia. Prawie 60 cm!A wobler miał być na okonie No, może czasem szczupaki czy inne sandacze, ale przede wszystkim na poważne okonie. Lubię ten czas na przełomie czerwca i lipca, kiedy na moim łowisku, jeziorze żywieckim, okonie zaczynają polować na nieco już podrośnięty narybek. Wielu wędkarzy bardzo narzeka, żar z nieba, "nic" nie bierze, bryndza...Blisko 40 cm Nieprawda, że nie żerują. A że nie można ich złowić na boczny trok? Nie moja wina Jutro postaram się złowić większego.Sprawca zamieszania poniżej, "Okoń" 6 cm. W weekend popłynąłem z kolegą połowić okonie. Miałem prawdziwego killera. Okonie +30, jedyne, które wliczały się do naszej rywalizacji. Efekt? 14 do 4 Jutro popłynę z dużo mocniejszym zawodnikiem, mam nadzieję, że znów uda mi się dobrze połowić. Bo ryby są, choć nie zawsze tam, gdzie ich szukamy 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Ja przetestuje w takim razie na Solinie okonia na okoniach Janusz wyglądasz jak Burt Reinolds... Tylko zamiast czapeczki kapelusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Zainspirowały mnie Januszu te Twoje popperki i spróbuję sobie kilka sztuk zrobić. Coś mi się widzi, że mniejsze, kilkucentymetrowe na letnie okonie będą jak w mordę strzelił. Wciągnęły mnie ostatnio pasiaki, więc to chyba niezły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Świetny, Rafale, świetny Łowienie na popperki wciąga jak łowienie na suchą muchę. Jutro zabieram na wodę dwie wędki typu "kocia łapa" i będę sprawdzał, którą lepiej mi się będzie "popperować" Gdy pasiaki wychodzą do powierzchni i zaczynają cmokać, to można cały dzień się świetnie bawić. Na płyciznach Poraja, zarówno przy ujściu Warty, jak i w okolicach "wyspy", popperek powinien się świetnie sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Hehe, czujesz obszary nosem Ale tam w drugiej kolejności. Najpierw na innej miejscówce, ogólnie płytkiej, ale przyda się spory zasięg. W popperach jestem przedszkolak, może doradzisz - jaka wielkość i waga sprawdza Ci się najlepiej? Rzecz jasna pod okonia. I z brzegu, musi gładko polecieć, bo łajby na miejscówce nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Popperki git malina:)Gratuluje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 3,5 do 5 cm. Nie za szerokie. Waga? Pływające Dzięki właściwemu rozkładowi ciężaru (głównie ogon), oraz brakowi steru, śmiga całkiem daleko. Lepiej plecionka, żyłka nadaje się mniej. Jeśli stalówka, to baaardzo delikatna. No i szybkość prowadzenia - trzeba dopasować do dzisiejszych preferencji. Aktywniejsze szybciej, mniej aktywne - jeszcze szybciej Ale czasem bardzo wolno. Ryby miewają swoje humory. Szarpanie dobrze wabi okonie, natomiast źle wpływa na brania. Gdy widzę, że zaczynają uderzać w popperka, przestaję szarpać i zaczynam równomiernie zwijać linkę. Popper pracuje cały czas i jest łatwiej połykany niż podczas szarpania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Dzięki Nie omieszkam wykorzystać w praktyce Najbliższe struganie poświęcę więc popperkowi, bo aż mnie skręca na myśl o powierzchniowej zabawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Na takie 2,5-3cm w zielonym kolorku to i kleni/pstrągów można fajnie połowić brania często są chybione, ale widoki mega Btw zaprezentowane popki prezentują się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 2,5-3cm kojarzy mi się już za bardzo ze smużakowaniem, więc uderzę raczej w 4-5 Btw zaprezentowane popki prezentują się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Ostatnio wykonałem trochę okoni. Tradycyjne cztery warstwy żywicy, i "premium" pokryte sześcioma warstwami. Nie wiem, czy na zdjęciach, (wykonanych w różnym czasie, więc i w różnych warunkach świetlnych) widać różnicę, ale trzymając w rękach, różnica jest bardzo widoczna. Może na zbliżeniach będzie trochę lepiej widaćNowa wersja bardziej mi się podoba i chyba będzie moim nowym standardem Poprzednie poppery, te 10 cm,miały już 5 warstw żywicy. To naprawdę powinno wystarczyć na szczupacze zęby. A 6 warstw, cóż, poza pancernością, naprawdę fajnie się prezentuje 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Świetnie wyszły Ci te zielono złote przejścia. Piękne woblery. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Janusz jak długość tych okonków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Janusz jak długość tych okonków ?7,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SHIT_TLER Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Janusz jak długość tych okonków ? Idealna kleniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Fajnie wyszly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ale mi się zaległości ze zdjęciami zrobiły! Na początek połamane robale 4 cm: 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Okonie po prostu śliczne, perfekt. Z robalami to chyba coś przegapiłem, bo nie kojarzę wcześniejszych łamańców? Tak czy inaczej prezentują się zacnie i... bardziej pracochłonnie od standardowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Teraz już mogę oficjalnie napisać:Piotrek "Sukingaad" Prażmowski j i rozpoczynamy współpracę. Pozostając odrębnymi "bytami", część naszej działalności będziemy tworzyć wspólnie. Ku chwale lurebuilding'u, mam nadzieję "Bo wobler musi mieć paski" C.d.n... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No to będzie się działo Piotrka jerki i Twój design uuuu, grubo Powodzenia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Nie każdy musi lubić wobler w paski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi