fish28 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 O Turawę mi chodziło Januszu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 No tak. Turawa.Na dziś wieczór mam szkolenie w Urzędzie Miejskim (komisja referendalna) i nie dam radę tego przesunąć. Mógłbym przyjechać jutro, ale też i jutro musiałbym wracać. Z perspektywą łowienia przy +35 Może następnym razem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 To zdjęcie (wyłowione z sieci) zdumiało mnie. Jaź był jednym z ostatnich gatunków, który miał być złowiony na ten model! Kolejny raz, z pełną pokorą, muszę zweryfikować swoją wiedzę... Poniżej sprawca mojego zaskoczenia: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 1 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Życie weryfikuje nasze prognozy , najważniejsze , że jest łowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jeszcze kilka zdjęć z kraju, gdzie jaziowe woblery mają po 7-8 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ale czarnuch na pierwszym foto :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 I poco to tak poplątałem? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Dziwny ten sandacz 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 11 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Jakiś taki zamaskowany [emoji14]Udawał uklejkę [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Jeszcze kilka zdjęć z kraju, gdzie jaziowe woblery mają po 7-8 cm 11949269_10153214026298985_8397817682220362853_n.jpg11221512_10153214022768985_2729069973053602978_n.jpg11949427_10153214023043985_8291840891162077955_n.jpg Jaki to kraj? Bo jak jadę na pewną rzekę to też łowię jazie na takie woblery , co ciekawe na mniejsze nie reagują , tylko na takie właśnie wielkości . Na początku myślałem ze przypadek, ale jednak nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 Ten kraj to Finlandia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Kooperacja.Podejście 3.0Bo nie każdy wobler musi mieć paski 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Januszu jest szansa ze na przyszły sezon model na którym robisz strzeble będzie w wersji kolorystycznej pstrąga potokowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Janusz coś w stylu Jamaica.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Kooperacja.Podejście 3.0Bo nie każdy wobler musi mieć paski Ta nie musi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Januszu jest szansa ze na przyszły sezon model na którym robisz strzeble będzie w wersji kolorystycznej pstrąga potokowego ?Potokowego? Albo tęczowego?Czemu nie Problem w tym, że bardzo mało robię przynęt koncepcyjnych, rzadko mam czas na puszczanie wodzy fantazji. Wciąż i wciąż te same modele, ale cieszące się niezmiennym powodzeniem. Wygląda to mniej-więcej tak:I tak:Dobrze, że trafia się czasem kooperacja, wtedy mogę troszkę popuścić wodze fantazji. Ale tylko troszkę, bo jednak większość woblerów "musi mieć paski" 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jeśli mogę dodać małą obserwację z nad wody, popperki warto jednostajnie i wolno sprowadzić z nurtem w dół rzeki... trochę to nie po mojemu ale warto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jeśli mogę dodać małą obserwację z nad wody, popperki warto jednostajnie i wolno sprowadzić z nurtem w dół rzeki... trochę to nie po mojemu ale warto.Ciekawe jest to co napisałeś.W weekend Narew, jak się uda.Będę musiał spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie warto a nawet trzeba.Dogorywająca rybka która ostatkiem sił utrzymuje się na powierzchni nie będzie płynęła pod prąd, a stanowi łatwy cel dla drapieżnika 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Nie warto a nawet trzeba.Dogorywająca rybka która ostatkiem sił utrzymuje się na powierzchni nie będzie płynęła pod prąd, a stanowi łatwy cel dla drapieżnikaZazwyczaj obławiałem popperami starorzecza, wolnopłynącą wodę, wręcz stojącą.To co napisane zostało jest wręcz naturalne, ale jakoś nie wpadł mi ten pomysł do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jeśli chodzi o popperki, to w miniony weekend pokazały moc. Mieliśmy na Dziećkowicach Mistrzostwa Okręgu BB. Dwa okonie złowiłem na blaszki, dwa na woblera, a pozostałe 20 przyniosło mi łowienie na popperka Krzysiek, łowiący ze mną na łodzi, też głównie na popperka, złowił 18 sztuk. Wiele ryb miało 23-25 cm, a kilka osiągnęło 30 cm, a nawet więcej. Kto zna Dziećkowice, ten wie, że jest to sporo powyżej średniej, która zwykle na zawodach wynosi 19-20 cm. Trzecie miejsce zajął Maciek, który dołowił ponad połowę swojego "stanu posiadania" na popperka Drugiego dnia wiał silny wiatr. Popperek nie darzył już tak pięknie, choć kilka ryb przyniósł, a nawet dwa razy dawał mi szansę na zwycięstwo. Za to blaszka Igora @dzewrys'a pięknie kusiła ryby. Niestety, moje umiejętności łowienia na wahadłówki są więcej niż skromne i seryjnie psułem brania. Ostatecznie drugiego dnia zająłem trzecie miejsce, zaś wygrał poprzednio trzeci Maciek. W sumie prześcignął mnie w punktacji i zdobył tytuł Mistrza, a ja, cóż, jestem wicemistrzem Na prośbę jednego z kolegów, lekko wydłużyłem popperka i z 3,5 cm zrobiło się 4 cm. Ta drobna korekta zarówno poprawiła zasięg, jak i jego pracę. Może nawet obecnie zbyt mocno merda ogonem i będę musiał poeksperymentować z różnego typu chwostami. Podsumowując - popper nie jest przynętą zawsze i wszędzie "rybodajną", ale miewa swoje, bezkonkurencyjne, "5 minut". Wymaga odpowiedniego zestawu. Nauki łowienia tą przynętą. Przynosi (przynajmniej mi) więcej satysfakcji, niż jakakolwiek inna przynęta. Zdecydowanie uzależnia 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Graty wicemistrzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Januszu odłóż dla mnie dwa dobre poperki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Hybryda.Okoń. 4 cm. Pływa w brytyjskich wodach 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Ładny wobler zmieszczony w 4cm. To zawsze robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi