wobo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Witam Jakiej żywicy używasz jako powłoki wykończeniowej? (nagrody za odpowiedź nie będzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Obecnie tej:https://shop1.r-g.de/art/100100 Fantastycznie się odpowietrza. Jest to dla mnie istotne, gdyż wzrok mam już kiepski, a lubię, gdy wobler ma idealny klar bez pęcherzy powietrza. Przy słabym wzroku drobne pęcherze dostrzegam dopiero podczas powiększania zdjęć Żywica ta wymaga kilku minut mieszania. Mi zwykle zabiera to trzy minuty, dość energicznego mieszania i zawsze kończy się to sporą ilością drobnych pęcherzyków. Taki urok tej żywicy, lub moje braki warsztatowe Następnie czekam około 7 minut na odgazowanie i rozpoczęcie żelowania. Jeśli się pośpieszę, to żywica potrafi się rozstąpić. W takim wypadku trzeba zastosować nagrzewnicę (czy tam suszarkę do włosów), zmiękczyć żywicę i rozprowadzić ją ponownie po powierzchni woblera. Po takiej operacji zwykle pędzla nie udaje się odratować, więc polecam patent Melka z jednorazowymi pędzlami Najlepiej jednak nauczyć się wyłapywać odpowiedni moment, zależny głównie od temperatury, gdy żywica wystarczająco zgęstnieje do nakładania. Wtedy właściwy efekt uzyskuje się już za pierwszym razem. Od kilku miesięcy intensywnie ćwiczę z żywicami UV. Teraz czekam na przesyłkę z taką, która (podobno) będzie się nadawała na wierzchnią warstwę. Jeśli się sprawdzi, będzie z moich prób spory (jeśli chodzi o wiedzę) artykuł 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Stworzone w lecie, ale jakoś nie było okazji do prezentacji... Robale w nowych kolorach Balsa, pływające, 3 cm. Raczej płytko nurkujące, do około 80 cm przy opuszczonym kiju. Z innym sterem występują jako smużaki 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Ten motorek z żółtymi łapkami podoba mnie się bardzo. Co to za farbka Januszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Do paznokci Czarny podkład, na to oliwkowy kameleon zakupiony 4 lata temu w galerii handlowej... Niestety opakowanie wywaliłem, a sam lakier, "zapomniany" przeleżał w buteleczce z pipetą kilka lat. Na początku było kilka prób, jednak zapach w czasie malowania był koszmarny i odłożyłem farbkę "na lepsze czasy". Trzeba będzie pogadać z Rudim może znajdzie się jakiś mniej cuchnący odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 9 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 Tak myślałem Lakiery do pazurów są bardzo Ok. do " podrasówek ". Nie wymiesza ci nikt tak samochodowki; nie mają takich komponentów . Dziwię się dlaczego tak niewiele osób z tego korzysta bo naprawdę jest w czym wybierac. Mam coś podobnego . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dokładnie tak to wyglądało przy zakupie Kameleony "wychodzą" bardzo różnie w zależności od zastosowanego podkładu. Na białym wyjdzie kolor "brudny", na zielonym - metalicznie zielony. Dopiero na mocnej, głębokiej czerni daje efekt podobny do tego, który jest w pojemniku i dopiero wtedy można uzyskać efekt zmiany koloru w zależności od kąta patrzenia, czyli kameleon właśnie 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Potwierdzam,oprócz czarnego jeszcze dobrym podkładem jest bardzo ciemny grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) Tak myślałem Lakiery do pazurów są bardzo Ok. do " podrasówek ". Nie wymiesza ci nikt tak samochodowki; nie mają takich komponentów . Dziwię się dlaczego tak niewiele osób z tego korzysta bo naprawdę jest w czym wybierac. Mam coś podobnego .Pewnie że nie wymiesza bo to są już gotowe lakiery. Niestety w wodzie nie występują tylko w rozpuszczalniku ale ze smrodem nie ma tragedii. Trochę krucho z dostępnością ale wszystko można załatwić ???? Edytowane 10 Października 2017 przez RUDI75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 (...) ale że narodem nie ma tragedii. (...)Prawdopodobnie nie wiem, czy rozumiem, o czym Ty do mnie tokin tu mi. (...) Trochę krucho z dostępnością ale wszystko można załatwić To już rozumiem doskonale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Rudi szprechen tiebia po inglisz? Dżizas nic nie kumam..Jaki naród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Już poprawione ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Strzeble 5,5 cm i Słonecznice 4 cm malowane na "strzeble" w kilku odsłonach 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Przecudownie piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Świetna robota, dopracowany każdy szczegół. Nie mogę się napatrzeć. . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Też strzebla, tyle że w wersji twitchingowej. 6 cm, 5,5 grama. Balsa. Jak zwykle 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Mam słabość do tych Twoich strzebelek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 25 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Znalazłem w czeluściach internetu prostą i szybka lutownicę. Natychmiast postanowiłem ją wykonać. Cel jest dla spinningisty oczywisty. Łowisz w najlepsze, znalazłeś tą "jedną jedyną" gumkę na którą brania są w każdym rzucie - i guma przestaje się trzymać haka, spada zanim wpadnie do wody... No dramat w trzech aktach Zrobiłem więc lutownicę, do szybkiej naprawy takich gumek. Jest jedna wada tej "lutownicy". Działa przy flaucie. Dlatego zrobiłem sobie drugą, na zapalniczce żarowej. Teraz trafia do pudełka i będzie zawsze na łodzi pod ręką 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 dobrze kombinujesz! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Jakby ktoś szukał gotowca to w lidlu były takie lutownice na baterie kiedyś do kupienia (sam mam): A obecnie chyba są takie: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Wiatr, deszcz, zimno, żal psa za próg wygonić. No to pojechałem na ryby Z przyjaciółmi, w trójkę wybraliśmy się nad wodę. Wiatr w porywach zmuszał nas do "dwóch kroków w tył" , deszcz padał poziomo, a już najlepiej było, gdy przyszła nawałnica z gradem i rozpętała się regularna, późnojesienna burza "Ludzie płacą ciężką kasę, by w takich warunkach móc sobie połowić w Patagonii, czy na Islandii, a my mamy to za darmo" - rzuciłem do przyjaciół. Roześmieliśmy się szczerze i serdecznie Okonie brały Wracając jednak do głównego tematu mojego wątku, zdjęcie porównawcze dla woblerków twitchingowych 5 oraz 6 cm. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ta strzebelka twichingowa, piekne malowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ta strzebelka twichingowa, piekne malowanie Dziękuję Poniżej inne przykłady malowań tego modelu: 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Pięknie zrobione łuska wymiata gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi