woblery z Bielska Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Najlepszego na Święta wszystkim Wam życzę 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Święta, święta i - drucik dotarł Będziem giąć! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Janusz ile w szpuli jest tego drutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A cholera wie Ponad dwa kilo. Na "trochę" woblerków wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Drut do migomatu? Ja wolę te do TIG-a. Trochę drożej wychodzi, ale drut mocniejszy i nie trzeba prostować ( do TIG metrowe proste odcinki). Ale materiału na 2 lata Prostujesz w spawarce czy ręcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Święta, święta i - drucik dotarł Będziem giąć!Nie przeginaj Januszu! A drucik pierwsza klasa...ja prostuję w palcach- bo widzicie to nie jest zwykły drut- to magiczny drut!Ten od migomatów i innych wynalazków można sobie.......ach szkoda gadać.Dzięki Januszu,że mi go pokazałeś, ja pokazałem kilku innym osobom i już nikt nie chce innego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Sporo kolegów może się wypowiedzieć, bo odstąpiłem im drut do stelaży w cenach zbliżonych do tych, za które sam kupuję. Michale, to nie jest drut do migomatu. Moim zdaniem, jest dużo lepszy. Ale to tylko moje zdanie i mogę nie być obiektywny a tutaj masz kilka opinii na jego temat:http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=2300259http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=2300310http://jerkbait.pl/topic/18800-woblery-z-bielska/?p=2300506 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A jaki ma symbol ów magiczny drut? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zaciekawiłeś mnie. Masz coś koło 1-1,2mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 A jaki ma symbol ów magiczny drut?HD2. Zaciekawiłeś mnie. Masz coś koło 1-1,2mm?Mam grubości (resztkę) 0,55 mm, oraz zapasy 0,6; 0,7 i 0,9 mm. Ten 0,9 jest najgrubszy od tego dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Święta, święta i - drucik dotarł Będziem giąć! DSC_0025.jpgU la la niezły zapas i tak Janusz nie będziem giąć, tylko będziemy gięli :D Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmy25 Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Też posiadam taki drut. Rewelacyjnie wykonuje się stelaże do woblerów. Pozdrawiam wszystkich lurebuilderów.Niech moc będzie z Wami [emoji226] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Czy to drut introligatorski do zszywarek...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Radku, nie wiem.Szwagierka, jeżdżąc z Niemiec do Polski, ma sklep z drutem "po drodze". Jakieś 5-6 lat temu przywiozła mi na próbę jedną rolkę i tak mi się spodobał, że od tamtej pory nie chcę innego. Kiedyś podała mi namiary i próbowałem sprowadzić sam, ale za wysyłkę chcieli więcej niż za sam drut, więc odpuściłem i mam z darmową dostawą do domu Problemem jest tylko to, że nie co tydzień przyjeżdża Ale chwalę sobie to, co mam, czyli w miarę regularne dostawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 I ja jeszcze raz podziękuję, bo wykonywanie stelaży z tego drutu to czysta przyjemność Wiele lat męczyłem się z dentalem, miałem go pod dostatkiem i nie szukałem innego ale zaoszczędziłbym sobie sporo nerwów , pozdrawiam ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zastanawiam się czy to nie ten - występuje w średnicach, o których pisałeś: http://www.introtech.pl/oferta/drut_do_zszywarekA tu kolory i średnice do wyboru, do koloru, jak ktoś chcę na zapas to są szpule od 2 do 300 kg http://www.print-partner.eu/drut-introligatorski,aid53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mówicie Panowie ze sie ładnie robi z niego stelaże,drut do stelaży powinien być trochę sprężysty a czy on się nie gnie przy zaczepach?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Mówicie Panowie ze sie ładnie robi z niego stelaże,drut do stelaży powinien być trochę sprężysty a czy on się nie gnie przy zaczepach??Sprężysty? A dlaczego?Jeśli użyjesz odpowiedniej średnicy drutu do wielkości woblera, to nie ma z tym żadnego problemu.Nie myśl sobie,że jest on miękki jak miedziany.... Ten drut jest bardzo mocny,ale zarazem łatwo się kształtuje,co jest jego ogromną zaletą.Ja osobiście używam 0,9 do kogutów i zarówno ja sam ,jak i koledzy nie zanotowaliśmy żadnych strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Cena tego, który Radek podesłał jest interesująca i może nawet zamówię na próby. Ale jeszcze nie teraz, bo mam zapas Tymczasem zdjęcie Robala 2 cm. Jak już uda się tym zarzucić, to bywa smakowitym kąskiem, nie tylko dla Jaziorów Mało miejsca na obciążenie, więc włożyłem śrut wolframowy. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zastanawiam się czy to nie ten - występuje w średnicach, o których pisałeś: http://www.introtech.pl/oferta/drut_do_zszywarekA tu kolory i średnice do wyboru, do koloru, jak ktoś chcę na zapas to są szpule od 2 do 300 kg http://www.print-partner.eu/drut-introligatorski,aid53To galwana nie nierdzewka. Bedzie korodował z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Janusz,no co Ty. To już takie ładne są u Ciebie w ogrodzie?Oj, będą żarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Witaj Janusz,Obłowione wszystkie nowe twitche, na małej rzeczce ze średnim uciągiem.Wrażenia:dobre właściwości rzutowe, wobki nie plączą się podczas rzutów. Dość daleko latają, na moje oko do 20m z kija o cw. do 12g Bardzo fajna praca z prądem, ładne odjazdy na boki, po prąd trochę gorzej, szybko wychodzą do powierzchni wody, powinienem popracować nad prowadzeniem Wyniki: tego dnia akurat nie było brań na wobki, pstrągi wołały obrotówki, no i rybki małe, do 30 cm Polecam, porządna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dziękuję Krzysztofie. (...) Bardzo fajna praca z prądem, ładne odjazdy na boki, po prąd trochę gorzej, szybko wychodzą do powierzchni wody, powinienem popracować nad prowadzeniem (...)To chyba nic nie da. Przynajmniej przy tych 6 cm, bo "piątki" to zupełnie inna, bardziej uniwersalna konstrukcja. Szóstki nie nadają się do prowadzenia pod prąd, za mocno wariują, ale to w celu nadania im mocnej, jerkowej pracy przy sprowadzaniu przynęty z prądem. Typowo tak jak w pierwszych twitchach. Poprzednia wersja, gdy były nieco bardziej "mięsiste" (2 mm więcej na szerokości), potrafiły się zaczepić tylną kotwiczką o żyłkę. Obracały się o więcej niż 180 stopni. Jak rozumiem, tą wadę udało mi się wyeliminować?Gdy nadejdzie czas, będzie trzeba popróbować nimi na stojącej wodzie. Mogą spodobać się szczupłym wygrzewającym się na płyciznach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr1 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Dziękuję Krzysztofie. To chyba nic nie da. Przynajmniej przy tych 6 cm, bo "piątki" to zupełnie inna, bardziej uniwersalna konstrukcja. Szóstki nie nadają się do prowadzenia pod prąd, za mocno wariują, ale to w celu nadania im mocnej, jerkowej pracy przy sprowadzaniu przynęty z prądem. Typowo tak jak w pierwszych twitchach. Poprzednia wersja, gdy były nieco bardziej "mięsiste" (2 mm więcej na szerokości), potrafiły się zaczepić tylną kotwiczką o żyłkę. Obracały się o więcej niż 180 stopni. Jak rozumiem, tą wadę udało mi się wyeliminować?Gdy nadejdzie czas, będzie trzeba popróbować nimi na stojącej wodzie. Mogą spodobać się szczupłym wygrzewającym się na płyciznach W nowych 6cm nie spotkałem z zaczepianiem tylną kotwicą o żyłkę, praca good, pięknie zamiatają z fajnym lusterkowaniem bokami. Możliwe, że szczupaki polubią Tapnięte smarkfonem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Dziękuje Janusz za drut Tak jak koledzy mówią kapitalny !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi