Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Serdeczne dzięki!

Zwłaszcza życzenia zdrowia przyjmuję w każdych ilościach ;) , bowiem od 25 października walczę z paskudną infekcją i pozbyć się dziadostwa nie mogę. Cóż, stara dupa ze mnie, to i choróbska pomieszkują dużo dłużej, niż dawniej...

:D

• Like 3

W pierwszym roku, gdy tylko trafiłem na to forum, zorganizowałem "urodzinowo-imieninową promocję". Później kontynuowałem w prawie każdym roku tą promocję. W ubiegłym nie zrobiłem i - otrzymałem priv oraz telefon z pretensjami :D Myślałem, że nikt na to nie zwraca uwagi... Obiecałem, więc na giełdę trafiło kilka woblerów. Już mi nikt nie zarzuci, że najpierw wprowadzam tradycję, a później jej nie szanuję :P

• Like 3

Od ponad miesiąca wykończone, wciąż czekają na poważne testy. Jedno jednak mogę spokojnie napisać:

Projekt powstał bez udziału Unii Europejskiej :P 

Zachęcony pewnymi opiniami zrobiłem ciężki, szybko tonący jerk. Waży toto (bez kotwic) 30 i 35 gramów, przy długości 13 cm. Wiem, to co teraz napiszę będzie dla niektórych brzmiało jak herezja, ale dla mnie to za dużo. I nie lubię jerkować, by nadać przynęcie właściwej pracy. Przy tej wadze i tym kształcie, nadgarstek musi ostro "dygać" ;) Osobiście wolę bardziej spolegliwe przynęty, którymi nawet początkujący sobie polowi. Albo osoba w moim wieku, która na siłownię nie biega :D

Dziś premiera nowego/starego jerka "Szczupakowa trzynastka"

post-52580-0-89740900-1543334249.jpg

post-52580-0-15249500-1543334238.jpg

post-52580-0-12356000-1543334244.jpg

post-52580-0-15249500-1543334238_thumb.jpgpost-52580-0-12356000-1543334244_thumb.jpgpost-52580-0-89740900-1543334249_thumb.jpg

• Like 40

Dzięki :)

Dla mnie, przy moim braku talentu nadrabianym uporem, to malowanie nawet "nie leżało" obok tego, co chcę osiągnąć. Jeszcze nie wiem jak, widzę jednak dokąd zmierzam i z każdym kolejnym o maleńki kroczek bliżej. Uroki ręcznego malowania ;)

• Like 1

Marcin, Ty jeszcze nie znasz mojej wyobraźni :P

Jak patrzę na "surówkę" jej oczami, to widzę malowanie tak piękne, że aż strach. A później wszystko kaleczą niepewna ręka trzymająca pędzel, oraz niedostatki warsztatu. I wychodzi coś pomiędzy mistrzostwem świata, a bohomazami trzylatka. Im dalej od gówniarza, tym moja radość większa. Szczęśliwy będę, jak osiągnę pół drogi ;)

Wujek, kogo chcesz oszukać, Mnie czy siebie? Doskonale wiemy, że twoje beztaleńcie jest jak u mnie lub wielu innych talent - po prostu oksymoron.

Umiesz tchnąć ducha w drewno.

Pajk jak to pajk, raz go rybitwa osra raz trzcina po boku zaora.

Jakby wszystkie takie były jak twoje to świat byłby piękny.

Patrzę na tą trzynastkę pocę się który będę w kolejce po sztukę :)

Oliwka i złoto, ręka facowca, ciężar właściwy.

Ciekawe kiedy będą foty z jerkiem jako złowioną rybą ;)

Edytowane przez ezehiel
  • Like 1

Ja jestem prosty człowiek. 

Tzn moja instrukcja obsługi jest prosta ;)  :D Napisz na priv lub zadzwoń, , a nie jakieś takie, co nawet nie wiem jak mam odczytać:

Czy mam pisać adres kolegi żebyś podesłał coś ;P

• Like 1