Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem się z nim dwa dni przed jego śmiercią w zasadzie byłem się z nim pożegnać.Nie było już z nim kontaktu od pewnego czasu. Było już źle i to była kwestia tylko czasu. Jak będę znał dokładna datę i godzinę pogrzebu to ją tu podam. Może ktoś będzie mógł wziąć udział w ostatnim pożegnaniu. Ja na pewno będę bo przyjaźniliśmy się i łowiliśmy sporo razem. Żal jest zawsze ale z drugiej strony już nie cierpi [*]

Edytowane przez wojto-ryba
  • Like 8

Przez ostatnie lata cieszyłem sie niezmiernie, gdy zobaczyłem lajka od Janusza pod fimami i zdjęciami zwietzat na FB; nawet przedwczoraj o nim pomyślałem... Przed laty, na jednych z pierwszych zawodów pstrągowych "Puchar Warty", jakiś gostek z kucykiem sprzedawał woblerki na masce samochodu. Mimo że robiłem już swoje, czasem zdążało sie nabyć coś z zewnątrz. Kupiłem woblera z myślą o łowieniu kleni na rzecce, po kilku latach okazał się moim pierwszym woblerem do łowienia planowych boleni z zalewu.

Mimo że wiele przynęt Janusza przewinęło się przez moje ręce, gdy robiłem tablice z rekodziełem na zawody, to ten jeden wabik został u mnie na zawsze, jako gablotowy.

Będę Cię z uśmiechem wspominał :) do zobaczenia Janusz Sikora.

IMG-20250111-173516.jpg

Edytowane przez *Hektor*
  • Like 8

Pamiętam dzień w którym poznałem Janusz , uśmiechniętego  pełnego pomysłów faceta .

Spędziliśmy kilka dni wspólnie wędkując , pojechaliśmy na Dunajec w Pieniny .

Mieliśmy łowić głowatki , nabyłem woblery od Janusza .

Pierwsze rzuty ,branie i adrenalina sięgnęła zenitu jest ....

Janusz powiedział powoli  ...żebym nie spieprzył ryby ... pamiętam że wszedł do wody i powiedział że podbierze ,

podebrał , piękna ryba Jacek ale to nie głowatka tylko pstrąg 50 plus 

Ja wściekły że to nie miedziana pani 

Nie pamiętam już daty ,ale w sercu chwile z Januszem pozostaną na zawsze 

ps

Już był okres ochronny na pstrągi , coś kojarzę że mogło to być przed pucharem głowatki ?

Pewności nie mam .

ale paru kolegów z Jerka było  ;) wtedy 

• Like 3