Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli można coś dorzucić od siebie. Proponowałbym jednak usunąć te płetwy z piór sójki. Po pierwsze za dużo pstrokacizny, a po drugie paski są prostopadłe do głównej faktury. Brzuszek pomalowałbym jednak na kremowo a płetwy piersiowe domalował, Wówczas wobek imitowałby ładnie śliza. Ale to tylko mój gust. Poza tym pomysł bardzo fajny. 

I nie wyzywajcie mnie, że znalazł się esteta  :lol: .

• Like 2

Założenie nr 1 - tylko pióra. Zero farb.

A poza tym, sójka bardzo fajnie nadaje kontrastu (moja wersja dorabiania ideologii do polityki :P). I jest tak dobrze przyklejona, że bez zniszczenia całości nie daje się oderwać.

Chyba zrobię jeszcze jednego "piórkowańca", bo mam masę pomysłów. A tego dokończę. 

:)

• Like 3

myślałem że to takie proste ale przy mikro woblerach powiem że masakra :rolleyes:

Ja swoje żelazo do konkursu tak chce oklejać ;) tylko że mikro cykady .Wydaje się mi to najbardziej trafiony efekt wykończenia

Edytowane przez rybson

Bardzo fajnie , super wyszło Janusz gratulacje .

Moim zdaniem , jak by linia boczna była ciut wyżej , wydaje mi się że efekt byłby lepszy.

Ale to tylko moje jakieś tam ..... widzi ...mi ...się :)

Jacku, to nie jest tak, ze ja nie chciałem tej linii dać wyżej. Pióro, które zastosowałem na prawe lico, posiadało na promieniach "brzusznych" skazę, takie załamanie, które mogłem uwypuklić (podnosząc linię boczną), lub zamaskować - obniżając ją. W efekcie zrobiłem błąd, bo i tak dodałem jeszcze pióra na brzuszek. W kolejnych jest już lepiej ;)

Panowie linia boczna wyżej albo niżej  a może brzuszek jaśniejszy lub ciemniejszy czy takie szczegóły są naprawdę ważne. Jak dla mnie ten wobek może być pomalowany przepraszam g-----m Ale wiem na pewno, że szczęśliwy   posiadacz tego wobka połowi na niego nie jedną rybę, lub powiesi go na honorowym miejscu . Panowie to jest praca i wizja wobka na konkurs . Janusz sorki

• Like 3