marekn Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Strzebelka to akurat jeden z modeli, który przynosi mi najwięcej frajdy przy struganiu i malowaniu Bo strzebelka, to bardzo wdzięczna rybaka . Brawo Janusz, brawo! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Dawno, dawno temu, w odległej pracowni 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Perfekcyjne wykonanie, jak wszystkie Twoje woblerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dzięki wielkie za (niezasłużenie ) pochlebną opinię. Mogę wyłącznie dążyć do perfekcji, starać się zbliżyć do niej... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Janusz, "zwykłe" Twoje piórkowce są przepiękne i bardzo realistyczne, ale ten jest mega robaczywy? chrząszczowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Wow wow wow to jest to,super wykonanie a nóżki wymiatają ps. patrząc na te cudeńko od razu mam na myśli pewnego pająka wodnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Janusz, "zwykłe" Twoje piórkowce są przepiękne i bardzo realistyczne, ale ten jest mega robaczywy? chrząszczowy?To może imitować chrząszcza lub chrabąszcza, choć tak naprawdę, to dałem nieco upust swojej fantazji i nie kopiowałem dosłownie żadnego żyjącego organizmu. Ryby połykają również organizmy, które tylko sporadycznie trafiają do wody i dzięki temu nasze przynęty, nawet nie podobne do prawdziwych żyjątek, bywają skuteczne Wow wow wow to jest to,super wykonanie a nóżki wymiatają ps. patrząc na te cudeńko od razu mam na myśli pewnego pająka wodnego Nóżki są z promieni pióra z ogona samca bażanta, pióro grzbietowe również z bażanta, jedno z piór pokrywowych tułowia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Dziękuję za podpowiedź,jak tylko będę miał te pióra to coś się nowego stworzy oczywiście jak tylko mi to wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Takie tam "robale" 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Robale 1-sza klasa ,no I oczywiście patencik z piórami ????????,akurat mam podobne I jest pomysł na nowego smużaka .Dzięki ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Gąsieniczka w ładnych kolorkach, czy ona też pracuje jak typowy smużak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Gąsieniczka w ładnych kolorkach, czy ona też pracuje jak typowy smużak.Kilka-kilkanaście centymetrów pod powierzchnią przy opuszczonej wędce, tuż pod lub smużenie przy podniesionej. Można powiedzieć, że zachowuje się praktycznie jak typowy smużak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dzięki, zasugerowałem się kątem umieszczenia steru. Ja preferuję pracę woblerów owadopodobnych właśnie taką. Można go prowadzić pod powierzchnią lub smużyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Dzięki, zasugerowałem się kątem umieszczenia steru. (...)Kąt umieszczenia steru to jedno, jego wielkość i obciążenie woblerka to drugie. Zarówno obciążenie wewnętrzne, jak i kotwiczka są przesunięte do tyłu właśnie w celu przeciwdziałania głębokiemu nurkowaniu woblerków Sam ster również nie jest za duży, większy przy tak ulokowanym obciążeniu spowodowałby trudne do opanowania wykładanie się przynęty. Jeszcze jeden "piórkowaniec" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macku12345 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Piekne widać lata praktyki .Panie Januszu używa pan.żywicy czy lakier jeśli można zapytać ???? Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Od kilku lat wyłącznie żywicy. A właściwie różnych żywic, bo mają swoje dobre i słabe strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Kilka robali.Charytatywnie. Nie mogę wspomóc wszystkich, którzy się o to zwracają, jednak od czasu do czasu staram się coś wyjątkowego na wyjątkowe okazje... Tyle, ile mogę.. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Teraz to "mnie" zaimponowałeś chciałbym takie coś w swoim pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Oczy w tych gąsienicach są idealne, gdzie takie sprzedają. Gąsienice jako całość przefajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Oczy w tych gąsienicach są idealne, gdzie takie sprzedają. Gąsienice jako całość przefajne. Oczy nabyłem, drogą wymiany za woblerki, od pewnego kolegi z zagranicy. Są bardzo grube, ponad dwa razy grubsze niż zwykle i jako tako wyglądają dopiero pod dwiema warstwami żywicy. Dlatego też rzadko je stosuję. Dodatkowo praktycznie nie mają kleju i każde oko wymaga indywidualnego przyklejania cyjanoakrylem. Na naszym forum miał je w swojej ofercie bodajże @RUDI75. Jeśli mnie pamięć nie myli. Może ma jeszcze jakieś "zaskórniaki". Teraz to "mnie" zaimponowałeś chciałbym takie coś w swoim pudełku No wiesz?We wszystkich wątkach powtarzam, ze takie rzeczy załatwia się na priv, a tu nagle.. W moim osobistym wątku..PROWOKACJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Dzień dobry Reprezentuję markę szajmano 600 potrzebuje na utro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Dzięki za informacje na temat oczu u gąsieniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ten sam wobler. Dwie różne metody zdobienia. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Super. Wielkość trociowa może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 6 cm.Trocie były łowione na mniejsze, ale dla mnie to raczej wielkość pstrągowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi