Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie odebrałem z poczty moje robaczki. Muszę przyznać, że na żywo wyglądają jeszcze lepiej :)

Jaki rozmiar kotwiczki poleca autor do robaczków?

Dzięki. Jak kiedyś nauczę się robić zdjęcia, lub opanuję jakiś photoshop ;), to fotki będą nawet lepsze, niż oryginały! :rolleyes:

Jakie kotwiczki? Dobre :D , a rozmiar, o co jak się domyślam chodzi, to sam zakładam nr 10. Zawsze z cieńszego niż grubego drutu.

Często po zawodach spotykałem się z pytaniem, na co połowiłem (jeśli akurat połowiłem ;) ). Nie było pytań gdzie, jak prowadzona przynęta, w jakim tempie itd, tylko NA CO. Przyznam, że trochę miałem już dość tego pytania i postanowiłem kupić, a gdy okazało się, że kupić nie można, to zrobić odpowiedniego wobka. Wszystkie porządniejsze już mi "znikły :o " z pudełka i został tylko ten, najbardziej ch....y :P .
Lubię, wracając do punktu startu, zakładać go na kij i odpowiadać: "Połowiłem na takiego ch....go woblera", lub "nic nie złowiłem, bo mam takiego ch.....go woblera" :D

post-52580-0-24428800-1354205307_thumb.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska

Nie chcę robić jakiejś niepotrzebnej reklamy ale jak czasem nad wodą przeglądamy z kolegami pudełka to chyba każdy z nas ma przynajmniej po kilka Januszowych woblerow boleniowych i jakiegoś mikrusa:) A z tego co pamiętam ch...y wobler miał jeszcze w wersji roboczej marabuta :)

• Like 1

Masz może jakieś robaczki o długości max 15mm? :rolleyes:

15 mm?! :o Czemu nie :D

Podaj mi na priva, jaka akcja i jaki kolor. Można popróbować ;)

Jak tak patrzę na to Twoje robactwo to powiem , że bardzo mi się podoba . Pewnie kiedyś będę musiał spróbować swoich sił z piórami i klockami . Pozdrawiam .

Próbuj śmiało. Ryby to docenią :)

Jakby co, pytaj. Postaram się pomóc.

Nie chcę robić jakiejś niepotrzebnej reklamy ale jak czasem nad wodą przeglądamy z kolegami pudełka to chyba każdy z nas ma przynajmniej po kilka Januszowych woblerow boleniowych i jakiegoś mikrusa:) A z tego co pamiętam ch...y wobler miał jeszcze w wersji roboczej marabuta :)

Ale rób reklamę :) . Najlepiej dodaj, jakie są łowne ;)

Co do marabuta, masz rację. Było z niego dodane "owłosienie stref intymnych ;) "

Zainspirowany "majtkami żony", postanowiłem poeksperymentować. A że lubię strzeble, poszły na pierwszy ogień. Mam nadzieję, że rybom się spodoba, a przynajmniej nie będzie przeszkadzać taki rodzaj malowania ;) .
Żeby to nie było aż tak pracochłonne!

post-52580-0-84952800-1354965615_thumb.jpg

post-52580-0-69046200-1354965626_thumb.jpg

• Like 2

Janusz , będę się powtarzał ale powiem Ci po raz kolejny , że bardzo podoba mi się twoje podejście do zdobienia przynęt . Jak sam piszesz to malowanie a nie kalkomania . Zatem jestem pełen szacunku za cierpliwość i podejście do tematu .

Żeby schodził na metr? I trzymał się w nurcie? Ależ utrudniasz sobie życie :D

Żeby taką pchełką trochę rzucić, a następnie poprowadzić ją w wybranej partii wody, to najprościej jest założyć na żyłkę metr przed przynętą jakąś śrucinę. Dobierając jej ciężar zależnie od nurtu uzyskujesz taką głębokość prowadzenia, jaką sobie życzysz.

Co prawda jest tam troszkę ołowiu, ale gdyby spełnić Twoje życzenia nie było by miejsca na stelaż i balsę :rolleyes: .

Można też dokleić obciążenie (jajka), lub obciążyć kotwiczkę, ale wersja którą proponuję jest bardziej uniwersalna, a i woblerek będzie lepiej pracował ;)

Pozdrawiam również