woblery z Bielska Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Usiłując wyprostować zeszyt z zamówieniami zacząłem robić woblery, które już (jakieś trzy tygodnie temu!) wysłałem. Tak to jest, jak się nie wykreśla zrealizowanych zamówień Cóż, organizm pilnie dopomina się choćby krótkiego urlopu. Może spędzę go na łowieniu na popperki? Takie łowienie uzależnia równie skutecznie, jak łowienie na suchą muchę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 janusz a zrobilbys jakiegos wiekszego popka??? takiego 6-8 cm pod bolki powierzchniowe bo sie nam pora na takie lowienie zbliza - tzn mi i indianom z dzikiego zachodu bo zdaje sobie sprawe ze w polsce to ona się już konczy raczej no i zeby to ciutke wazylo... co by mozna bylo tym nieco rzucic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Rafale, coś w tym jest.Zwłaszcza, że niezależnie od siebie, w ostatnim czasie z identyczną prośbą zwróciło się do mnie kilka osób. Ty jesteś czwarty Mowa była o popperkach 6-7 cm. Powstał więc model 6,5 Klient nasz pan!Robię teraz pierwszą, testową partię. Ten pokryty folią dostanie jeszcze trzy warstwy żywicy (pierwszą już ma) i będzie precyzyjnie wyważany. Kolejne cztery otrzymają już właściwą ilość obciążenia, w różnych lokacjach. Do pierwszej serii wybiorę ten, który najbardziej mi się spodoba. W sensie pracy, oczywiście Cel do osiągnięcia - lotność, pionowe ustawienie i dodatnia pływalność. W czasie prowadzenia ma bez szarpnięć robić sporo zamieszania i zabierać z powierzchni pęcherze powietrza (później gubione w postaci bardzo drobnych banieczek), a w czasie podszarpywania ma głośno cmokać. Grube Okonie, Szczupaki, Bolenie. Może też Klenie?Przy okazji, widać jak na dłoni mój sposób podchodzenia do nowych konstrukcji. Kolejne etapy. Nie widać najważniejszego - zeszytu z zapiskami. Pełnego szkiców i opisów. Serdecznie polecam każdemu. Pamięć bywa bardziej zawodna, niż chcielibyśmy przyznać. Notatki, właściwie prowadzone, są bezcenne! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Janusz... Czekaj czekaj... Przy pierwszej partii popków mówiłem coś o dużych... Było... NIE Stanę w kolejce po Torwar testowy:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Janusz jak bedzie i waga??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Waga będzie około 6 gramów.Przy zachowaniu pływalności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Waga będzie około 6 gramów.Przy zachowaniu pływalności Zrób z tego yellow submarine 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Może w przyszłości. Na początek ma pływać, nie tonąć.Jedną sztukę pomaluję na żółto. Dla Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Ale daj różowe kropy na nim koniecznie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Różowe kropy? Chyba na majteczkach Marcin, nie pij tyle 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2014 Jak mam mieć żółtego popera to ma mieć kropy różowe... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Strzebleń 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Strzebleń Nie taki "leń", jak widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Uważni czytelnicy ciału "lure..." z pewnością widzieli kilka zdjęć różnych żabek. Przynęt - żabek. Nie od dziś wiadomo, że żaba to fajna przynęta. No ale żeby odwrotnie? 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Hehe same cuda ostatnio pokazujesz:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Jakie dorodne żabsko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Francuz by się ucieszył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ale musiała walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Janusz co tak cicho tu ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 W wielkim skrócie - nie ma się czym chwalić, a i wyrazów współczucia nie oczekiwałem.Zapalenie błony naczyniowej oka.Powód - nieznany.Jest już dużo lepiej, choć na lewe oko widzę wciąż trochę niewyraźnie. Zlekceważyłem pierwsze symptomy i stan zrobił się na tyle poważny, że musiałem to wyleczyć. A z jednym zamkniętym, a drugim nie do końca sprawnym okiem to nic się nie da zrobić. Przynajmniej nie woblery. Jutro wklejam stery do części gotowych woblerów, zrobię jakieś zdjęcia - mam nadzieję, że będzie coś widać, bo woblerki naprawdę dopieszczone. Mam nadzieję, że mój pomysł na zabezpieczenie oczu przed szkodliwym wpływem pyłu z balsy zadziała i będę mógł nadal robić to, co najbardziej lubię. A jeśli nie - mam kilka pomysłów co zrobić, by nadal być lurebuilderem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romansidlo Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Janusz, zdrowia życzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 No to zdrówka życzę Janusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 10 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Znalezione w sieci - jeśli szukasz perfekcyjnego wyważenia woblerka (tu akurat jest jerk), to zdjęcie mówi wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Znalezione w sieci - jeśli szukasz perfekcyjnego wyważenia woblerka (tu akurat jest jerk), to zdjęcie mówi wszystko. Cała masa kombinacji z takim jerkiem można pokombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Zastanawia mnie jak tam ma być zamontowany stelaż . Chyba że śruciny będą połowami kulek to wtedy stelaż poszedł by między nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi