Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Janusz ty głupi jesteś :D Teraz zachciało Ci się chorować :huh: Brzana przegryza woblerka ,lipień zbiera suchara a ty takie głupoty . :angry: Bierz się chłopie do kupy. :)  Dużo ,dużo zdrówka Januszku ,trzymam kciuki żeby wszystko wróciło do normy.

• Like 3

Dziękuję za życzenia i wsparcie. Postaram się sprostać Waszym słowom i wte pędy zająć się tym, co najbardziej lubię. Rybami i woblerami :D

A teraz do lektury. Chętnie zobaczę, co nowego szanowni Koledzy i Przyjaciele wymyślili w międzyczasie  B)

• Like 2

Bo udar, to nie "koniec świata", tylko jeszcze jedna możliwość, którą czasami stawia przed nami los. Trzeba brać to na klatę. I marzyć. Czasem modyfikując marzenia, ale dążyć do celu. Wczorajsze marzenia o wędkowaniu w Patagonii mogą zamienić się z czasem jutrzejsze marzenie o samodzielnej wyprawie do kibla - i nie ma co się śmiać. Jestem pełen podziwu dla hartu ducha i siły woli niektórych pacjentów poznanych na oddziele. 

Niczym dobry esej. Brawo Janusz. Fajnie, że już wróciłeś do nas :)

• Like 2

Wolniej to idzie, niż bym chciał :(

Przy robieniu woblerków, przy ich malowaniu - precyzja jest najważniejsza. A z precyzją mam największy problem. Od jutra zaczynam elektrostymulację, może to przyspieszy proces rekonwalescencji. 

Tydzień temu byłem nad Białą na rybkach. W prawie każdym rzucie okonek lub klenik. Zabawa przednia, ale po trzech rzutach przymusowa przerwa - nie mogłem wędki utrzymać...

Kończę woblerki, które zacząłem tworzyć jeszcze przed udarem. Trwa to dziesięć razy dłużej, niż wcześniej. I nie ze wszystkiego jestem zadowolony. Niedługo nowe zdjęcia. 

Jest coraz lepiej, ale wolno to postępuje. Bardzo wolno :huh:

• Like 2

Janusz nie przejmuj się postępami w rehabilitacji  ;) czas nie ma tu wielkiego znaczenia a systematyczność i zaangażowanie  :)  :)  :)

Musisz wierzyć i wytrzymać w tym trudnym okresie i cały czas mozolnie przeć do przodu.

Tylko uporem konsekwencją i  stanowczością osiągniesz cel.

Będzie dobrze i musi być dobrze. ;) trzymamy kciuki.

Zdrówka życze.

• Like 3

ola amigo.

dasz radę gdzieś taką płotkę wystrugać tylko bez steru i skrzel tak wydatnych?

Skrzela "panic" zgodne z zamówieniem. Tak samo, jak i rodzaj pracy, a to związane było z określonym (wcześniej wypróbowanym na testowym wzorze) sterem. Dlatego nacięcie pod ster przygotowałem już wcześniej. Zwykła wygoda. Bez steru? Oczywiście :) Ale ten egzemplarz jest (lekko) pływający. Do swoich celów potrzebujesz raczej tonącego?