Skocz do zawartości

[*] Woblery z Bielska - wspomnienie o Januszu Sikorze

Rekomendowane odpowiedzi

Od dziś pojawiła się nowa informacja. Teraz już każdy będzie wiedział, za co jest przyznawany status "twórca", a za co odbierany. Ogólnie - trzeba się bardzo postarać, by ten status utracić. Bo i nie ma to być jakieś ekskluzywne, wąskie grono - twórcą może być każdy z nas. "Twórcą" również, wystarczy odrobina dbałości o własny wątek i chęć pokazania kolegom, co się robi. Aby stracić ten przywilej trzeba być leniem, lub lekceważyć kolegów. Mam nadzieję, że takich przypadków będzie bardzo mało :)

http://jerkbait.pl/topic/7399-warsztat-tw%C3%B3rc%C3%B3w-przyn%C4%99t-index/#entry1569445

Na Nowy Rok? Oczywiście ;) Kilka tematów. Ale wciąż wymagają dopracowania.

Tymczasem na wyraźną prośbę (praktycznie był to szantaż :rolleyes:) wykonałem jeszcze serię popperów z bardzo silną opalizacją. Brak słońca utrudnia jej właściwą prezentację, ale coś tam widać B)

post-52580-0-27051900-1418826050_thumb.jpgpost-52580-0-08762100-1418826065_thumb.jpg

post-52580-0-64285300-1418826084_thumb.jpg

• Like 10

Skończyłem 20 Robali, okazało się, że muszę jeszcze trochę dorobić :)

Tworzę też kilka sztuk Prawie 5. Jedną z nich chcę pomalować na Strzeblę. Trochę się boję, czy szczegóły wyjdą poprawnie. Jeśli tak, to siadam do Strzebli i Kiełbi B)

Dziękuję za wszystkie życzenia. Liczę, że tym razem się spełnią :D

Wszystkim Wam życzę, by te Święta były bardzo udane i wspominając je, by uśmiech gościł na Waszych twarzach.

Robaczki na choinkę - na specjalne życzenie siostrzenicy B)

post-52580-0-30292300-1419429781_thumb.jpg

• Like 11

Mija kolejny rok.

Z podsumowaniem konkursu zdjęciowego zaczekam do jutra, dziś kilka myśli związanych z woblerkami. Zdrowiem. Planami.

Zaczęło się nieciekawie, potężnym uczuleniem. Lekarze mieli kłopot z postawieniem diagnozy, męczyłem się, oczy puchły i bolały. Piszę tak dokładnie, gdyż i innych może to spotkać. Otóż problem był związany z pyłem z balsy, ale i z każdego innego drewna. Pył trafiając do oczu powodował silną reakcję autoimmunologiczną – pod jednym wszakże warunkiem; oczy musiały być wcześniej wysuszone. Maszynka (multiszlifierka), którą zwykle stosowałem dmuchała lekkim „wietrzykiem” prosto w twarz, pod okulary i osłonę, którą stosowałem. Gdy zmieniłem sprzęt na Proxxona, przestało dmuchać w twarz. Uczulenie znikło. Czary! :rolleyes: 

Co by nie mówić, miałem szczęście. Z udarem. Skończyło się na lekkim niedowładzie, z którym walczę i nie poddaję się. Równie dobrze mogłem skończyć na wózku, śliniąc się i bełkocząc. Cieszę się, że mnie to ominęło. Miałem fart i doceniam to. Jestem szczęściarzem :D

Jeśli zaś chodzi o woblerki, mogę oficjalnie potwierdzić – nie jest źle :)

Mogę rzeźbić, oklejać. Jutro sprawdzę Strzeble.

I came back B)

post-52580-0-35954500-1420027828_thumb.jpg

Po podkładach i pierwszej warstwie żywicy.

Edyt:
Wszystkim jerkbaitowym przyjaciołom życzę śmiałości w planach i szczęścia oraz wytrwałości podczas ich realizacji w 2015 roku :highfive:

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 19