woblery z Bielska Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Jak to wszystko spamiętać ? Zapisywać. Albo mieć pamięć fotograficzną. Ja nie mam, wolę zapisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Srebro.Ciężki temat. Każdy, kto próbował - wie. Piękna lustrzana powłoka matowieje lub spływa pod lakierem. Zastosowana na wierzch jest nietrwała. Taśma ALU - posiada spaw, ciężko ją położyć na obły kształt bez zagnieceń, jest bardzo wrażliwa na wszelkie zadrapania. Ciężki temat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Co do srebra to jest jeszcze.... kolorowy blok szkolny samoprzylepny, w którym można znaleźć srebrną kartkę super temat, jeśli trafi się na cienki papier to nie ma problemu z odwzorowaniem łuski, a lakier kompletnie nic mu nie robi Ze złotym zabawa jest jeszcze lepsza- wiem bo sprawdzałem. Jak świeci słońce to widać go naprawdę z daleka, daje takie refleksy w wodzie, ze fiu fiu. Kiedyś nagram filmik to pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ciężki temat... Stopniowanie napięcia jak u Alfreda H. Pokaż już efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Ciężki temat... Stopniowanie napięcia jak u Alfreda H. Pokaż już efekt.A widziałeś spaw? Na którymkolwiek z 4 zdjęć? Lub zagniecenie folii - specjalnie wybrałem obły kształt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Dalej stopniujesz napięcie Lusterko, lusterko. Na pewno już masz zrobione. I raczej stawiam na inną technikę niż taśma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrobajt Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Pewnie ''szlag aluminium" tylko cierpliwość trzeba mieć żeby szwów nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Pewnie ''szlag aluminium" tylko cierpliwość trzeba mieć żeby szwów nie było widać. Opanowałem oklejanie bez szwów w rozsądnym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Janusz, czy to aby nie folia termokurczliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Nie Irku. Szlagaluminium. Wezmę ze sobą próbkę (próbki) na spotkanie w Katowicach, zobaczysz efekt na własne oczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Fajna alternatywa dla folii aluminiowej. Gratulacje opanowania metody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Woblerki niedokończone, ale i tak świetnie to wygląda. Powłoka bajka, tylko zastanawiam się jak Ty to pomalujesz. Wiesz, amelinium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Jak amelinium to kaplica, nie pomalujesz. A co do efektu to naprawde fajnie to wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Są przecież specjalne farmy amelinowe...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Szeroko stosowana do oklejania woblerów taśma metalowa to też aluminium. Więc w malowaniu raczej żadna różnica - szlagaluminium czy taśma. Fajny efekt Januszu! Wrzuć koniecznie wykończone - ciekawy jestem finalnego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Coś z zupełnie innej beczki - "Pstrąg" olej na płótnie autorstwa mojego dobrego znajomego Grzegorza.Słowa "Pstrąg w oleju" nabierają innego znaczenia 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Coś z zupełnie innej beczki - "Pstrąg" olej na płótnie autorstwa mojego dobrego znajomego Grzegorza.Słowa "Pstrąg w oleju" nabierają innego znaczenia Januszu.. ja też chcę mieć takich kolegów już widzę taki obrazek nad moim łóżkiem. Edytowane 6 Marca 2015 przez Sandacz23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Janusz czy Twoj kolega sprzedaje takie "pstagi w oleju" ? Jezeli tak to bylbym wdzieczny za namiary do Artysty ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Namiary wysłane.Zobacz cały wątek - warto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (...) Fajny efekt Januszu! Wrzuć koniecznie wykończone - ciekawy jestem finalnego efektu.Może nie konkretnie ten wobler ze zdjęcia (wszystko w swoim czasie), ale coś widać. Łuska po staremu, głowa po nowemu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Perfekcyjne szaleństwo Cierpliwości to Ty masz jak spławikowiec No bajka efekty. I nie mówię tylko o tym ostatnim zdjęciu. Wszystko dopięte na ostatni guzik. Szacun nieziemski z mojej strony.A Twój kolega plastyk.....no cóż....słów brak. Ma facet niesamowity talent. Przepiękne DZIEŁO, bo nazwać to obrazkiem czy obrazem to chyba niestosowne. Edytowane 6 Marca 2015 przez MANTHEO 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Łuska - w trochę innym wydaniu. Krok po kroku zmierzam w kierunku, który kiedyś sobie wymyśliłem. Dziś mogę powiedzieć, że nie jest to krok mój ostatni 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Nie ma to jak pooglądać sobie takie cudeńka przed snem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Może trochę nie w temacie, ale jetem zaskoczony tym "Pstrągiem" Grześka K. jest super. A tak na marginesie to twórca tego obrazu też kiedyś robił wobki i wiele bym dał za jego starego oryginalnego pstrążka.Mam nadzieje panie Januszu że nie masz pan za złe że się wpieprzam z tekstami nie na temat Twojej twórczości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Dzień dobry, Maćku Jeszcze raz mi z "panem" wyjedziesz, to trafisz na bardzo krótką listę "ignorowanych" U mnie za "pan" jest A poza tym, ile lat się znamy? Ze 20. I nigdy sobie nie "panowaliśmy", więc teraz nie wyskakuj mi z nowymi zwyczajami Co do woblerów od Grześka, może i będziesz miał szansę. Ale o tym jeszcze troszkę za wcześnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi