woblery z Bielska Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zima ciepła (przynajmniej była taka do dziś), więc robale lęgną się na całego! "Powrót robali" 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Z folią Januszu elegancka robota, a temat ciężki wbrew pozorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Masz rację, Rafale, temat ciężki. Na warsztacie teraz mam coś około setki, może trochę więcej woblerów oklejanych folią - i na tym chyba koniec. Z samej folii niewiele więcej potrafię wycisnąć, a postęp musi być. Powoli dopracowuję zmiany technologiczne, mam nadzieję początkiem marca wystartować "na poważnie" z nowymi projektami. To nie od razu będzie przełom, ale mam nadzieję przejść na kolejny poziom. I na kolejny. I następny. Krok po kroku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dalton Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Niech mi Pan,Panie z banami nie wyjeżdża, bo będziesz Pan w niedziele na piechotę drałował.Wiem ze Pana ten "pan" denerwuje i jeszcze niejednego "pana" Panu wcisnę Edytowane 11 Marca 2015 przez dalton 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Masz rację, Rafale, temat ciężki. Na warsztacie teraz mam coś około setki, może trochę więcej woblerów oklejanych folią - i na tym chyba koniec. Z samej folii niewiele więcej potrafię wycisnąć, a postęp musi być. Powoli dopracowuję zmiany technologiczne, mam nadzieję początkiem marca wystartować "na poważnie" z nowymi projektami. To nie od razu będzie przełom, ale mam nadzieję przejść na kolejny poziom. I na kolejny. I następny. Krok po kroku Ja z folią stanąłem w miejscu, tym bardziej doceniam ciekawą łuseczkę na Twoich ostatnich sztukach, a jeszcze bardziej srebrną gładź na poprzednich - nie wiem jak to zrobiłeś.Że skromnie zwrócę uwagę - początek marca chyba już minął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Zima ciepła (przynajmniej była taka do dziś), więc robale lęgną się na całego! "Powrót robali" 1.JPG3.JPG4.JPG Panie Januszu... Pan wybaczy, ale z tym piórkiem to żeś Pan pojechał po całości!!! Pięknie to się prezentuje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Ja z folią stanąłem w miejscu, tym bardziej doceniam ciekawą łuseczkę na Twoich ostatnich sztukach, a jeszcze bardziej srebrną gładź na poprzednich - nie wiem jak to zrobiłeś.Że skromnie zwrócę uwagę - początek marca chyba już minął Kwietnia. Miałem na myśli początek kwietnia. To pokazuje, jak bardzo jestem zafiksowany na tym, co robię Panie Januszu... Pan wybaczy, ale z tym piórkiem to żeś Pan pojechał po całości!!! Pięknie to się prezentuje ! Następny cholera jasna!Koledzy, w tym wątku się nie "panuje". Proszę, nalegam. Mój wątek, moje zasady. A ta jest najważniejsza.Co do piórek na woblerach, to Łukaszu, jeśli zajrzysz na pierwsze strony tego wątku, zobaczysz dużo więcej takich wytworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mietek1982 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Super te robale , próbuje dostrzec te co leża w tle bo smakowicie wyglądają ( zielone , białe , czerwone ) dla pstrągów to chyba afrodyzjak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Super te robale , próbuje dostrzec te co leża w tle bo smakowicie wyglądają ( zielone , białe , czerwone ) dla pstrągów to chyba afrodyzjak Ciąg dalszy - wkrótce Od pewnego czasu w Okoniach, choć nie tylko w nich, montuję oczy, które ściągam aż ze Szwecji. Od producenta. Nikt ich nie pochwalił, więc pochwalę je sam - wyglądają zarąbiście Na zdjęciu zbyt wyraźnie tego nie widać, ale jest to hologram zadrukowany zdjęciem oka okonia, oczywiście 3D. Moim zdaniem, dziś nic lepszego nie można kupić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Nikt nie chwali bo wyglądają naturalnie i świetnie uzupełniają całość.Woblerki jak zwykle pierwsza klasa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) Nikt nie chwali bo wyglądają naturalnie i świetnie uzupełniają całość.Woblerki jak zwykle pierwsza klasa.Dokładnie, nie ma co pisać po próżnicy , na pierwszy rzut oka widać wobki bardzo pro i piękne.Oko odpowiedniej jakości to podstawa, szczególnie w "realfishach", Janusz drogie są takie szwedzkie patrzałki? PS Ten złoty okonek bardzo mnie się podoba. Edytowane 12 Marca 2015 przez Vigo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Janusz oczy tego typu tak mnie urzekły, że pomimo pracochłonności i cierpliwości jakiej potrzeba w nie włożyć, sam postanowiłem troszkę podziałać i powoli zbieram materiały do produkcji. Folie holograficzną znalazłem, jeszcze tylko myślę o jakiejś żywicy akrylowej,Melek pokazał co i jak, więc nie będzie większego kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Fakt faktem, nie tylko wob piękny, ale i oczka robią wrażenie. Dobry namiar złapałeś Januszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 (...) Janusz drogie są takie szwedzkie patrzałki? PS Ten złoty okonek bardzo mnie się podoba. Tanie nie są. W końcu są Szwedzkie Ja miałem to szczęście, że producentowi spodobały się moje woblerki i dokonaliśmy klasycznej "machniom". Można je znaleźć na eBay'u. Gdzieś posiałem kontakt Jeśli kiedyś znajdę, wkleję link. Sam jestem ciekaw co teraz tworzy, na początku miał 3 lub 4 wzory i tylko z okonia mi spasowały. Kolejne chyba będą jeszcze bardziej "złote" Janusz oczy tego typu tak mnie urzekły, że pomimo pracochłonności i cierpliwości jakiej potrzeba w nie włożyć, sam postanowiłem troszkę podziałać i powoli zbieram materiały do produkcji. Folie holograficzną znalazłem, jeszcze tylko myślę o jakiejś żywicy akrylowej,Melek pokazał co i jak, więc nie będzie większego kłopotu.Cóż, oczy w wykonaniu Melka wyglądają na bardzo proste w "produkcji", ale potrzebna jest wielka precyzja i pewna ręka. Może w końcu usiądę (ponownie) do samodzielnego wykonania oczu, ale to jeszcze nie teraz. Daj znać jak Ci pójdzie Fakt faktem, nie tylko wob piękny, ale i oczka robią wrażenie. Dobry namiar złapałeś Januszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 No oczy to chyba jeden z ważniejszych elementów przynęty! Po ostatniej idealnej serii oczu musze zrobić od nowa przynęty dla milupy i ezehiela bo tam oczy nie są 100% a tak być nie może no nic będą 2 prawie 100% plocie do mojego pudła! Niedługo zrobię nowy filmik z oczami myślałem tez iododaniu w opisie pliku z gotowymi wzorami do ściągnięcia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Maćku, bardzo dobry pomysł z tymi gotowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 fakt okoń kozak tylko oczy jakoś blisko dzioba - wreszcie ktoś co nie chwali na 100 % Piórko w żuczku mistrz masy, brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tszonek Opublikowano 12 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Następny cholera jasna!Koledzy, w tym wątku się nie "panuje". Proszę, nalegam. Mój wątek, moje zasady. A ta jest najważniejsza.Co do piórek na woblerach, to Łukaszu, jeśli zajrzysz na pierwsze strony tego wątku, zobaczysz dużo więcej takich wytworów Niech tak się stanie Januszu zabieram się za przeglądanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Wiadomo, zima nie przymroziła jak należy, robactwo wszelkiej maści spokojnie rosło. Niektóre dorosły do monstrualnych 4 cm! To za dużo jak na robale, więc co poniektóre aż połamało 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Przejżałem wątek i muszę stwierdzić, że woblery robi Pam zacne.Panie Januszu a robi Pan w obecnej chwili jakieś jerki szczupakowe tak do 40-50 gram i coś pod bolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Andrzeju, gratuluję wytrwałości. 124 strony przejrzeć, fiu fiu Nalegam, bez "panowania". Z jerkami mam problem. Nie łowię na nie i nie potrafię rozpoznać łownych od "takich sobie". Ale spora ilość zapytań zmusi mnie pewnie do zajęcia się poważniej tematem. Ale to nie wcześniej jak w czerwcu, bo na "moich" wodach szczupak ma przedłużony okres ochronny. Do tego czasu przygotuję kilka wzorów, obłowię, później kilka trafi do testerów, zbiorę własne i ich opinie, i podejmę decyzję - co dalej z jerkami. Czyli jeśli już to późna jesień, a raczej dopiero przyszły rok. A pod bolenia mam taki zestawik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Kapitalny pomysł z tymi łamanymi robalami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marceli Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 a ty tylko mnożysz te robactwo Pride dawaj tego wrubekla elemelka to się upasie :D 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 a ty tylko mnożysz te robactwo Pride dawaj tego wrubekla elemelka to się upasie :D Jakby był na takich robalach chowany to by z niego orzeł wyrósł 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Dla odmiany coś troszkę większego - 8 cm.Na okonia.Spora szansa, że maluchy będą baaardzo rzadko łowione. Większe też, ale kto człowiekowi z fantazją zabroni? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi