koyot Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Czy napięcia 14vdo15V mogą uszkodzić echosondę? Akumulatory Lipo4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 (edytowane) Sprawdź w instrukcji/na stronie producenta "operating voltage. Zwyczajowo jest on od 10 do 17-18V, niektóre urządzenia Garmina pracują do napięcia 32V Edytowane 7 Lutego 2024 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adiz1 Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Humminbird w linii Helix, podaje w specyfikacji echosond: "wejście zasilania" 10.8-20 VDC.Niedawno zakupiłem zgrabne Lifepo4, właśnie pod kątem echosondy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 koyot Opublikowano 7 Lutego 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Bardzo dziękuję za podpowiedź. Pacjent to Lowrance 9FS Znalazłem Operating voltage 12v DC (10.8–17VDC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maxxx Opublikowano 7 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2024 Myślę nad zmontowaniem jakiegos aku z ogniw litowych i pakiet 3s by miał 7,5-12,6V to trochę mało natomiast 4s - 10-16,8V więc jeśli takie napięcie jest OK dla garmina to będzie trzeba celować w 4S 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Myślę nad zmontowaniem jakiegos aku z ogniw litowych i pakiet 3s by miał 7,5-12,6V to trochę mało natomiast 4s - 10-16,8V więc jeśli takie napięcie jest OK dla garmina to będzie trzeba celować w 4SI to jest optymalne napięcie - w układzie 4s. Na fb, gdzie się udzielam są magicy-składacze, co twierdzą inaczej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kwachu13 Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 Cover echosondy striker 9 Mam problem gdyż w cover włożyłem dwa akumulatory każdy po 12v 10ah i po chwili użytkowania wszystko się wyłącza. Po sprawdzeniu okazuje się że bezpiecznik jest przepalony. Bezpiecznik jest szklany karylkowy 3A. Czy wina jest bezpiecznika bo jest za mały czy szukac problemu gdzie indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 highvoltage Opublikowano 10 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2024 (edytowane) Najlepiej to by było sprawdzić jaki prąd pobiera echo wtedy byś wiedział. Albo sprawdzić w dokumentacji prąd max albo zmierzyć sobie. Rozumiem że akumulatory podłączyłes równolegle Edytowane 10 Października 2024 przez highvoltage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AdrianNaklo Opublikowano 12 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2024 Cover echosondy striker 9 Mam problem gdyż w cover włożyłem dwa akumulatory każdy po 12v 10ah i po chwili użytkowania wszystko się wyłącza. Po sprawdzeniu okazuje się że bezpiecznik jest przepalony. Bezpiecznik jest szklany karylkowy 3A. Czy wina jest bezpiecznika bo jest za mały czy szukac problemu gdzie indziej ?, To echo ma maks.1.5A pobór prądu więc może gdzieś coś Ci robi zwarcie po drodze, bo do samego echo nie powinien bezpieczik strzelać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
koyot
Czy napięcia 14vdo15V mogą uszkodzić echosondę? Akumulatory Lipo4
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi