skiner Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Dzięki Łukasz za świeże informacje no i przy okazji czegoś można sie nauczyć. podwój wielkihttp://www.mp.umk.pl/?p=748 PSco za brzydactwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Gratuluję udanej wyprawy na Bałtyk! Ja czekam na 29.03 (ale nadziei na wypłynięcie sobie nie robię) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 byłem w środę, ponownie na Iwanie, ze względu na praktycznie zerowy dryf na początku było kiepsko, ale szyper - Krzychu - spisał się na medal i mimo takich warunków połowiliśmy...14 marca kolejny wyjazd, o ilepogoda na to pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Znajomy był wczoraj w Darłówku, wiatr ich wygonił ale połowili aż gul skacze. Rybki spore plus niezłe bonusy. Wybieram sie do Władka na m/s Athena byłem raz ale mnie ogolili. Jakie macie opinie, fryzjer czy można połowić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Znajomy był wczoraj w Darłówku, wiatr ich wygonił ale połowili aż gul skacze. Rybki spore plus niezłe bonusy. Wybieram sie do Władka na m/s Athena byłem raz ale mnie ogolili. Jakie macie opinie, fryzjer czy można połowić .Witamy na forum czcigodnego świeżego. Edytowane 15 Marca 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam. Może jestem nowy tutaj ? ale mam troche znajomych na innych forach ! Macie jakieś info w temacieAthena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 http://www.strazgraniczna.pl/wps/portal/tresc?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/pl/serwis-sg/wydarzenia/na_granicy/lodz+z+dorszami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiezy Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) To że oni handlują rybami to wiem. Ale to nie znaczy że dają połowić Edytowane 16 Marca 2014 przez swiezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 http://www.strazgraniczna.pl/wps/portal/tresc?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/pl/serwis-sg/wydarzenia/na_granicy/lodz+z+dorszami i dziwić się że nie ma dorsza scyzoryk w kieszeni się otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witam ja też jadę przed świętami do Władka tym razem na Nautica wyjeżdżam 11kwietnia wieczorem 12 łowienie ogólnie jest tak że jedziemy w 5 osób sharanem ale jak sie ktoś rozmyśli i będę miał wolne miejsce to mogę zabrać .Najlepiej z okolic W-wy lub Grójca .We Władysławowie pływałem na Admirał 1 .2 .Arkun -też jest dobry ale najlepiej połowiłem na Admirał2 tylko że teraz szyper się zmienił ale ten co pływałem z nim wcześniej pływa właśnie na Nautica na ,który jadę właśnie w kwietniu.Pozdrawiam wszystkich "Wilków morskich". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 To nie jest wina wędkarzy w norwegii wedkarz może zabrać 40kg ryby tj.fileta!!! i jakoś tam nie narzekają na brak ryb u nas jest zła gospodarka rybołostwa jada sieciami dorsze na tarle i słedzia ile się da więc jak nie ma sledzia to i nie ma dorsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Dobre, 40 kg fileta;) to jak juz bedziesz te 40 kg wiozl to modl sie cala droge zeby cie nie zlapali;) Polecam www.toll.no Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Edytowane 18 Marca 2014 przez slawito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Nie chodzi mi o mięso ja łowię dla przyjemności tylko o sam system gospodarowania .Jak mam ochotę na rybkę to jadę do smażalni Pod wyciśniętą Cytryną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal7709 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A u nas jest głupi zapis jak wyciągniesz dorsza z 80m to nawet jak jest bolek to i tak go zjedzą mewy (różnica ciśnień i dekompresja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 To nie jest wina wędkarzy w norwegii wedkarz może zabrać 40kg ryby tj.fileta!!! Przesadziłeś prawie 3x. Dopuszczalna ilość na 1 wędkarza to 15kg filetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 15 czy 40...Nie ważne...to i tak nadal bardzo dużo rybiego mięsa...gdybym miał czas i staćby mnie było na wyprawę do Norwegii (może kiedyś...) to chyba i tak nie zabrałbym ze sobą takiej ilości...Tak czy inaczej - wracając do naszej szarej rzeczywistości - polskie limity dorsza są mocno przesadzone i każdy kto łowi na Bałtyku zgodzi się z tym. W przypadku trafienia na takie ławice jakie zdarzały się na przełomie miesiąca, limity były przekraczane wielokrotnie i nie ma się co dziwić, że w końcu jakiś kuter został zatrzymany (patrz. post "slawito" powyżej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 W Norwegii na Lofotach wlasnie o tej porze pseldo wędkarze z Niemiec po tygodniowych polowach ,kazdy CIAGNIE DO RAJCHU PO 600KG FILETA przyczepki uginają się od zrabowanego miecha Polaczkow pilnują na granicach do 15 kg jak więcej to halt Germancy to co innego glowny klient napedza turystykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Polaczkow pilnują na granicach do 15 kg jak więcej to halt Germancy to co innego glowny klient napedza turystykę.Nie bój, nie bój, Germańców trzepią na potęgę i płacą i płaczą. Tyle że trzepią ich przed wjazdem na prom w Bergen albo w Oslo.Czy Polaczków trzepią? Mnie się jeszcze nie zdarzyło ale trzepią ...... tych co wjeżdżają do Norwegii ze względu nie na filety ale na przemyt gorzały i fajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Tak w Ostford kommune to może czepia w Finmark Toll nie istnieje przejście Finsko-Norweski wygląda jak opuszczona osada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 cześć koledzy. Jadę jutro na dorsze z kutra jakie przynęty mam zabrać - jadę na hel na wraki pierwszy raz pozdrawiam japa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Nie wiem co się dzieje teraz w okolicach Helu, ale na wrakach to chyba zawsze najlepiej mieć szprota i ...jak najmniej haków Ja wybieram się do Władka za dwa dni... o ile pogoda pozwoli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 dzięki połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Japa pochwal sie jak wyniki na wraczkach i z kim pływałeś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Byłem we Władku w niedzielę, na ilość nie było co narzekać, ale rozmiary to dramat, płotki i okonie mi się w zimę większe trafiały.Ale od tej ilości do tej pory czuję je w mięśniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Tak w Ostford kommune to może czepia w Finmark Toll nie istnieje przejście Finsko-Norweski wygląda jak opuszczona osada Jechałem w zeszłym roku prawdopodobnie przez tę mieścinę i ledwo zdążyliśmy się zatrzymać.Przetrzepali nas dokładnie łącznie z tym że odkręcali zakorkowane oryginalnie wody mineralne szukając alkoholu. Na koniec celnik przypomniał ostrzegawczo żeby pamiętać o limicie 15 kg.Tak naprawdę to wolno przewieźć 15 kg. + tzw trofeum czyli 1 szt ryby w całości oczywiście wypatroszoną.Z tego co widziałem akurat w bazie gdzie przebywałem byli Austriacy,Polacy,Belgowie i Niemcy i nie widziałem żeby brali powyżej limitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi