Skocz do zawartości

Dorsze z kutra

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy był wczoraj w Darłówku, wiatr ich wygonił ale połowili aż gul skacze. Rybki spore plus niezłe bonusy. Wybieram sie do Władka na m/s Athena byłem raz ale mnie ogolili. Jakie macie opinie, fryzjer czy można połowić .

Witamy na forum czcigodnego świeżego.

Edytowane przez Tomek88

Witam ja też jadę przed świętami do Władka tym razem na Nautica wyjeżdżam 11kwietnia wieczorem 12 łowienie ogólnie jest tak że jedziemy w 5 osób sharanem ale jak sie ktoś rozmyśli i będę miał wolne miejsce to mogę zabrać .Najlepiej z okolic W-wy lub Grójca .We Władysławowie pływałem na Admirał 1 .2 .Arkun -też jest dobry ale najlepiej połowiłem na Admirał2 tylko że teraz szyper się zmienił ale ten co pływałem z nim wcześniej pływa właśnie na Nautica na ,który jadę właśnie w kwietniu.Pozdrawiam wszystkich "Wilków morskich".

To nie jest wina wędkarzy w norwegii wedkarz może zabrać 40kg ryby tj.fileta!!!   i jakoś tam nie narzekają na brak ryb u nas jest zła gospodarka rybołostwa jada sieciami dorsze na tarle i słedzia ile się da więc jak nie ma sledzia to i nie ma dorsza.

• Like 1

15 czy 40...Nie ważne...to i tak nadal bardzo dużo rybiego mięsa...gdybym miał czas i staćby mnie było na wyprawę do Norwegii (może kiedyś...) to chyba i tak nie zabrałbym ze sobą takiej ilości...

Tak czy inaczej - wracając do naszej szarej rzeczywistości - polskie limity dorsza są mocno przesadzone i każdy kto łowi na Bałtyku zgodzi się z tym. W przypadku trafienia na takie ławice jakie zdarzały się na przełomie miesiąca, limity były przekraczane wielokrotnie i nie ma się co dziwić, że w końcu jakiś kuter został zatrzymany (patrz. post "slawito" powyżej).

W Norwegii na Lofotach wlasnie o tej porze pseldo wędkarze z Niemiec po tygodniowych polowach ,kazdy CIAGNIE DO RAJCHU PO 600KG FILETA przyczepki uginają się od zrabowanego miecha Polaczkow pilnują na granicach do 15 kg jak więcej to halt Germancy to co innego glowny klient napedza turystykę.

Polaczkow pilnują na granicach do 15 kg jak więcej to halt Germancy to co innego glowny klient napedza turystykę.

Nie bój, nie bój, Germańców trzepią na potęgę i płacą i płaczą. Tyle że trzepią ich przed wjazdem na prom w Bergen albo w Oslo.

Czy Polaczków trzepią? Mnie się jeszcze nie zdarzyło ale trzepią ...... tych co wjeżdżają do Norwegii ze względu nie na filety ale na przemyt gorzały i fajek.

• 2 tygodnie później...

Tak w Ostford kommune to może czepia :) w Finmark Toll nie istnieje przejście Finsko-Norweski wygląda jak opuszczona osada :P

Jechałem w zeszłym roku prawdopodobnie przez tę mieścinę i ledwo zdążyliśmy się zatrzymać.Przetrzepali nas dokładnie łącznie z tym że odkręcali zakorkowane oryginalnie wody mineralne szukając alkoholu. Na koniec celnik przypomniał ostrzegawczo żeby pamiętać o limicie 15 kg.Tak naprawdę to wolno przewieźć 15 kg. + tzw trofeum czyli 1 szt ryby w całości oczywiście wypatroszoną.Z tego co widziałem akurat  w bazie gdzie przebywałem byli Austriacy,Polacy,Belgowie i Niemcy i nie widziałem żeby brali powyżej limitów.