seemoore Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Nie wiem co to za szyper (może jakiś leniuch albo fajtłapa bo fryzjer by popłynął nawet blisko portu aby kasę połapać) i port, ale jutro wieje z południa i wyjścia są nie zagrożone. Byłem we wtorek w Darłowie i wiało 4 w porywach 5 m/s z SE i dało się łowić. Rybki (dorsze) współpracowały. Może nie giganty, ale wymiar trzymały .Na jakiej jednostce byłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Na jakiej jednostce byłeś?Na Alim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Jeśli ktoś pływał dziś, proszę o info jakie wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 29.08 - Władysławowo - jednostka Nautic - było ok - rybki dopisały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 No to super - gratuluję :-)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Witam , jestem na urlopie koło Darłowa , potrzebuję namiaru na ,,dorszową " motorówke , nie na kuter !, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Pojedź do Darłówka Wschodniego, stoi ich tam na pęczki, sporo z nich numery ma na burcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Jak ktoś dziś łowił, niech da znac, jak sytuacja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Witam , jestem na urlopie koło Darłowa , potrzebuję namiaru na ,,dorszową " motorówke , nie na kuter !, pozdrawiam.Spróbuj dostać się na Elwisa, Emiliadę, lub Ali III Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Spróbuj dostać się na Elwisa, Emiliadę, lub Ali III Korzystałeś z któregoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Korzystałeś z któregoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Korzystałeś z któregoś ?Coś nie wyszło w poprzednim poście. Odp. Pływałem na każdym z wymienionych, są to bliźniacze motorówki typu alvor i są godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Rozumiem że nie mówimy tylko o ,,pływaniu" ? A tak przy okazji, to jeden armator czy różni ? Edytowane 1 Września 2014 przez alex62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Jak tam, pływał ktoś wczoraj we Władysławowie? Jak warunki, jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Rozumiem że nie mówimy tylko o ,,pływaniu" ? A tak przy okazji, to jeden armator czy różni ? Z każdym umawiasz się indywidualnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ciekawe, czy będzie we Władku wypłynięcie w ten weekend ... Wiatry, wg zapowiedzi max 2-3Bft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Alex: Emiliadę, lub Ali III - wsiadaj w ciemno i nawet się nie wahaj. Moim zdaniem są to najlepsze jednostki na Bałtyku na których na 100 % połowisz a i atmosfera jest miła i przyjemna. 2 armatorów z tego co kojarze i pamiętam to "mistrz i uczeń" zawsze trzymają sie razem. Ja wolę pływać na przełomie października i listopada.Patryk - 609 342 818Adam - 503 380 784 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Własnie zrobiłem sobie check liste na wyprawe dorszową. Poniżej . Czy jeszcze coś dokoptować? Do zabrania na wyprawę dorszową:Wodery, gumowce,Czapka,Coś ciepłego do ubrania,Rękawice (ja biorę rowerowe)Pałka (deska) do zaczepów,Kleszcze, kombinerki,Szczypce do wyciągania przynęt z pyska,Scyzoryk,Ząb – do rozplątywania zestawów,Wędka,Kołowrotek,Torba na sprzęt i przynęty, etui na przywieszki,Przynęty,Dodatkowe, zapasowe kotwice, kółka łącznikowe, żyłki/plecionki,Worki na śmieci,Kanapki,Aviomarin,Dobry humor … Edytowane 3 Września 2014 przez seemoore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Aviomarin Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newrom Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Sznurki albo inne szpeje do przypięcia tych wszystkich scyzoryków, kombinerek itd bo lubią wypadać za burtę. Termos z gorącą herbatą z dodatkiem imbiru (kilka plasterków czyni cuda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dopisane, dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 no to jeszcze okulary przeciwsłoneczne, bo po całym dniu patrzenia w wodę mogą oczy boleć .Ja płynę jutro, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Do zabrania na wyprawę dorszową:Wodery, gumowce,Czapka,Coś ciepłego do ubrania,Rękawice (ja biorę rowerowe)Pałka (deska) do zaczepów,Kleszcze, kombinerki,Szczypce do wyciągania przynęt z pyska,Scyzoryk,Ząb – do rozplątywania zestawów,Wędka,Kołowrotek,Torba na sprzęt i przynęty, etui na przywieszki,Przynęty,Dodatkowe, zapasowe kotwice, kółka łącznikowe, żyłki/plecionki,Worki na śmieci,Kanapki,Aviomarin,Dobry humor …IMHO to co na czerwono jest zbędnym graciarstwem, aviomarin to chyba dla własnego lepszego samopoczucia, bo jak złapiesz swoją częstotliwość (fali), to i tak będą "pokłony" dla Neptuna .Na kutrach zazwyczaj serwują gorącą siorbatkę i jakąś pseudo-kawę, i coś do przekąszenia - jak będzie "zbierało" to jedz, zajmij czymś żołądek na przekór temu co mózg podpowiada i zajmij się łowieniem.Ci co odpuszczają, zazwyczaj wracają w kolorze zielonym, a po zejściu na ląd niczym Papież całują Ziemie i mówią - nigdy więcej (oczywiście jest to zależne od skali tzw bujania ).Ciepłe ciuchy trzeba mieć zawsze, lepiej mieć się z czego rozbierać, niż kłapać zębami z zimna. Edytowane 3 Września 2014 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Dzieki za kolejne wskazówki ... @slawito, czekam na wieści ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Szczypce do wyciągania przynęt z pyska, - wystarczą kombinerki z długimi szczękami Zapasową drugą wędkę i kołowrotek oczywiście uzbrojony w plecionkę i przygotowany do łowienia (jeśli nie masz wędki to chociaż kołowrotek) - nie ma nic gorszego jak awaria młynka - widziałem ich wiele i brak możliwości dalszego łowienia Przywieszki pamiętaj aby zamontować na zestawach QBS - pozwoli Ci to szybko reagować na żerowanie dorszy i wymieniać przywieszki. Ciastka, które cały czas jedź aby "zająć żołądek trawieniem" a nie wydalaniem Ubranie przecideszczowe zawsze się przyda. Nie ma nic gorszego jak po deszczu wiatr i mokre ubranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi