Skocz do zawartości

Dorsze z kutra

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

• Szczypce do wyciągania przynęt z pyska, - wystarczą kombinerki z długimi szczękami

Zapasową drugą wędkę i kołowrotek oczywiście uzbrojony w plecionkę i przygotowany do łowienia (jeśli nie masz wędki to chociaż kołowrotek) - nie ma nic gorszego jak awaria młynka - widziałem ich wiele i brak możliwości dalszego łowienia

Przywieszki pamiętaj aby zamontować na zestawach QBS - pozwoli Ci to szybko reagować na żerowanie dorszy i wymieniać przywieszki.

Ciastka, które cały czas jedź aby "zająć żołądek trawieniem" a nie wydalaniem

Ubranie przecideszczowe zawsze się przyda. Nie ma nic gorszego jak po deszczu wiatr i mokre ubranie

Szczypce do odhaczania już mam - bagatela 11 zł i są super :)...

Wędki drugiej nie mam. Mam natomiast kołowrtki Penn Battle 5000 i 3000. Myślisz, ze wziąść tego 3000? NIe chciał bym go zajechać :P...

Przywieszki jasna sprawa. 

CIastka - wezmę herbatniki. Dzięki za cenną radę :).

A co do kurtki przeciwdeszczowej, musze coś poszukać. Nie zapowiadaja niby deszczu, ale na morzu pewnie różnie bywa :)...

Dzieki wszystkim. Jakby ktoś chciałjeszcze coś dodać, zapraszam :)

Taka porazka ze ze 20 ryb na cala jednostke i wszyscy podobnie. Ryby nie widac na echu. Do soboty to wszystko sie moze zmienic. W zeszly weekend sobota ch.... a w niedziele promocja ;) niestety wiatr ze wschodu i silny prad zrobil swoje

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Jednostra OSTRYg . Adaś się starał, generalnie więcej pływania i szukania niż łowienia. Na innych jednostkach chyba też lipa z tego co z nim gadałem i słyszałem przez "szczekaczkę". Pogoda przynajmniej fajna, można się jeszcze poopalać. No i zupka rybna pierwsza klasa + pasztet z wątróbek dorsza , pyyyycha

Szczypce do odhaczania już mam - bagatela 11 zł i są super :)...

Wędki drugiej nie mam. Mam natomiast kołowrtki Penn Battle 5000 i 3000. Myślisz, ze wziąść tego 3000? NIe chciał bym go zajechać :P...

Przywieszki jasna sprawa. 

CIastka - wezmę herbatniki. Dzięki za cenną radę :).

A co do kurtki przeciwdeszczowej, musze coś poszukać. Nie zapowiadaja niby deszczu, ale na morzu pewnie różnie bywa :)...

Dzieki wszystkim. Jakby ktoś chciałjeszcze coś dodać, zapraszam :)

Ja bym brał Penna 5000,a szpeje osobiście biorę do plecaka ok. 35 ltr.W zestawie nie dostrzegłem dla mnie bardzo ważnego gadżetu t.j :) aparatu foto ;)

Ja bym brał Penna 5000,a szpeje osobiście biorę do plecaka ok. 35 ltr.W zestawie nie dostrzegłem dla mnie bardzo ważnego gadżetu t.j :) aparatu foto ;)

No ja na następny rejs wezmę jakieś słuchawki w uszy żeby muzyki słuchać. Po raz kolejny stanął koło mnie jakiś maruda który spożył chyba z 10 browarów i cały rejs marudził mi do ucha jak to ryba nie bierze :D

No ja na następny rejs wezmę jakieś słuchawki w uszy żeby muzyki słuchać. Po raz kolejny stanął koło mnie jakiś maruda który spożył chyba z 10 browarów i cały rejs marudził mi do ucha jak to ryba nie bierze :D

Nie! Szum wody, śpiew ptaków i... ryk szypra to jest właśnie to :)... Wrażenia bezcenne :)...

Cholerka, a ja w niedzielę z Darłowa na Ali 3,coś czuję że kasa i czas w błoto ....

Kolego nie lamentuj, najpierw wypłyń, pomachaj wędą i dopiero oceń. Nigdy nie ma czasu straconego na nabranie doświadczenia. Ja też płynę w niedzielę z Darłowa i nastawiony jestem bardziej optymistycznie. Patryk  na pewno będzie się starał aby było dobrze. Bez przedwczesnej paniki. :)  :)  :D  :D  :lol:

Jak będziesz ustawiał się na Ali to pamiętaj, że Patryk napływa zawsze lewą burtą do łowiska. Bardzo przydatna rzecz.
Jeśli nie połowisz to będziesz pewny, że Patryk zrobił wszystko aby nałowić - po prostu dorsze nie rzerowały i wtedy płyńcie na wrak..
Przykładem jest fakt, iż pewnogo razu wszyscy byliśmy na zero - decyzja płyniemy na wrak i nastawiamy się na duże ryby i rwanie pikerów. Po godzinie łowienia wyszło po ok 5 ryb na głowę (od 3 do 5 kg) - 2 wędkarzy przy pierwszym napłynięciu łamie swoje kije. Po spłynięciu Patryk rozdał nam swoje ryby. Wielki szacunek za jego decyzję.

Kolego nie lamentuj, najpierw wypłyń, pomachaj wędą i dopiero oceń. Nigdy nie ma czasu straconego na nabranie doświadczenia. Ja też płynę w niedzielę z Darłowa i nastawiony jestem bardziej optymistycznie. Patryk  na pewno będzie się starał aby było dobrze. Bez przedwczesnej paniki. :)  :)  :D  :D  :lol:

Ty też na Alim ? A tak na marginesie,bo nie wypływałem nigdy z Darłowa,jakich przeciętnych głębokości należy się spodziewać?

Edytowane przez alex62

Ty też na Alim ? A tak na marginesie,bo nie wypływałem nigdy z Darłowa,jakich przeciętnych głębokości należy się spodziewać?

Byłem ostatnio na początku sierpnia, łowiliśmy płytko bo na 17 - 25 m. Jednak zazwyczaj jest to przedział 30 - 45 m.