slawitogdy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wlasnie splywam do Wladyslawowa- powiem krotko PORAZKA Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Szczypce do wyciągania przynęt z pyska, - wystarczą kombinerki z długimi szczękami Zapasową drugą wędkę i kołowrotek oczywiście uzbrojony w plecionkę i przygotowany do łowienia (jeśli nie masz wędki to chociaż kołowrotek) - nie ma nic gorszego jak awaria młynka - widziałem ich wiele i brak możliwości dalszego łowienia Przywieszki pamiętaj aby zamontować na zestawach QBS - pozwoli Ci to szybko reagować na żerowanie dorszy i wymieniać przywieszki. Ciastka, które cały czas jedź aby "zająć żołądek trawieniem" a nie wydalaniem Ubranie przecideszczowe zawsze się przyda. Nie ma nic gorszego jak po deszczu wiatr i mokre ubranie Szczypce do odhaczania już mam - bagatela 11 zł i są super ... Wędki drugiej nie mam. Mam natomiast kołowrtki Penn Battle 5000 i 3000. Myślisz, ze wziąść tego 3000? NIe chciał bym go zajechać ... Przywieszki jasna sprawa. CIastka - wezmę herbatniki. Dzięki za cenną radę . A co do kurtki przeciwdeszczowej, musze coś poszukać. Nie zapowiadaja niby deszczu, ale na morzu pewnie różnie bywa ... Dzieki wszystkim. Jakby ktoś chciałjeszcze coś dodać, zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Kurn a kolega nie załamuj mnie.....JA w niedziele mam termin do władka.CO to za porażka była? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Wlasnie splywam do Wladyslawowa- powiem krotko PORAZKA Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Powiedz więcej ... Ja jadę w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Taka porazka ze ze 20 ryb na cala jednostke i wszyscy podobnie. Ryby nie widac na echu. Do soboty to wszystko sie moze zmienic. W zeszly weekend sobota ch.... a w niedziele promocja niestety wiatr ze wschodu i silny prad zrobil swoje Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Na sobotę wiatr południowy i wschodzni zapowiadają i koło 2-3bft... NI enastroiłeś mnie pozytywnie, no ale będę walczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Powiedz jeszcze, czym płynałeś i jak wyniki na innych jednostkach? Szyper się starał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Jednostra OSTRYg . Adaś się starał, generalnie więcej pływania i szukania niż łowienia. Na innych jednostkach chyba też lipa z tego co z nim gadałem i słyszałem przez "szczekaczkę". Pogoda przynajmniej fajna, można się jeszcze poopalać. No i zupka rybna pierwsza klasa + pasztet z wątróbek dorsza , pyyyycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 No to klops... Ciekawe co da w sobotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Cholerka, a ja w niedzielę z Darłowa na Ali 3,coś czuję że kasa i czas w błoto .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Szczypce do odhaczania już mam - bagatela 11 zł i są super ... Wędki drugiej nie mam. Mam natomiast kołowrtki Penn Battle 5000 i 3000. Myślisz, ze wziąść tego 3000? NIe chciał bym go zajechać ... Przywieszki jasna sprawa. CIastka - wezmę herbatniki. Dzięki za cenną radę . A co do kurtki przeciwdeszczowej, musze coś poszukać. Nie zapowiadaja niby deszczu, ale na morzu pewnie różnie bywa ... Dzieki wszystkim. Jakby ktoś chciałjeszcze coś dodać, zapraszam . Ja bym brał Penna 5000,a szpeje osobiście biorę do plecaka ok. 35 ltr.W zestawie nie dostrzegłem dla mnie bardzo ważnego gadżetu t.j aparatu foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ja bym brał Penna 5000,a szpeje osobiście biorę do plecaka ok. 35 ltr.W zestawie nie dostrzegłem dla mnie bardzo ważnego gadżetu t.j aparatu foto No ja na następny rejs wezmę jakieś słuchawki w uszy żeby muzyki słuchać. Po raz kolejny stanął koło mnie jakiś maruda który spożył chyba z 10 browarów i cały rejs marudził mi do ucha jak to ryba nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Ja bym brał Penna 5000,a szpeje osobiście biorę do plecaka ok. 35 ltr.W zestawie nie dostrzegłem dla mnie bardzo ważnego gadżetu t.j aparatu foto Aparat jest w telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 No ja na następny rejs wezmę jakieś słuchawki w uszy żeby muzyki słuchać. Po raz kolejny stanął koło mnie jakiś maruda który spożył chyba z 10 browarów i cały rejs marudził mi do ucha jak to ryba nie bierze Nie! Szum wody, śpiew ptaków i... ryk szypra to jest właśnie to ... Wrażenia bezcenne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Aha, stosujecie może agrafki bezwęzłowe? Jeden z kolegów z forum (skąd inąd bardzo mi pomocny ) chwali to bardzo. Czytałem trochę i chyba też zastosuję, bo to super patent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Aha, stosujecie może agrafki bezwęzłowe? Jeden z kolegów z forum (skąd inąd bardzo mi pomocny ) chwali to bardzo. Czytałem trochę i chyba też zastosuję, bo to super patent.Ja uzywam z sg polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Aparat jest w telefonie To nie dla mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 W zeszłym tygodniu wypływałem dwukrotnie z Łeby.Efekty zadowalające może poza pierwszym dniem gdzie złapałem chorobę morską (no może był to kac).W sumie w dwa dni złowiłem ponad 100 dorszyków (szału wielkościowi nie było największe takie pod 3kg) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 W zeszłym tygodniu wypływałem dwukrotnie z Łeby.Efekty zadowalające może poza pierwszym dniem gdzie złapałem chorobę morską (no może był to kac).W sumie w dwa dni złowiłem ponad 100 dorszyków (szału wielkościowi nie było największe takie pod 3kg)Marzy mi się taki wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 4 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2014 Cholerka, a ja w niedzielę z Darłowa na Ali 3,coś czuję że kasa i czas w błoto ....Kolego nie lamentuj, najpierw wypłyń, pomachaj wędą i dopiero oceń. Nigdy nie ma czasu straconego na nabranie doświadczenia. Ja też płynę w niedzielę z Darłowa i nastawiony jestem bardziej optymistycznie. Patryk na pewno będzie się starał aby było dobrze. Bez przedwczesnej paniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Jak będziesz ustawiał się na Ali to pamiętaj, że Patryk napływa zawsze lewą burtą do łowiska. Bardzo przydatna rzecz.Jeśli nie połowisz to będziesz pewny, że Patryk zrobił wszystko aby nałowić - po prostu dorsze nie rzerowały i wtedy płyńcie na wrak..Przykładem jest fakt, iż pewnogo razu wszyscy byliśmy na zero - decyzja płyniemy na wrak i nastawiamy się na duże ryby i rwanie pikerów. Po godzinie łowienia wyszło po ok 5 ryb na głowę (od 3 do 5 kg) - 2 wędkarzy przy pierwszym napłynięciu łamie swoje kije. Po spłynięciu Patryk rozdał nam swoje ryby. Wielki szacunek za jego decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Nie lamentuję,gdybym wędkował na zasadzie że wczoraj nie brały to za cztery dni też nie to bym w życiu na ryby się nie ruszył,a branie ryb od kogoś to już w ogóle nie wchodzi w rachubę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 (edytowane) Kolego nie lamentuj, najpierw wypłyń, pomachaj wędą i dopiero oceń. Nigdy nie ma czasu straconego na nabranie doświadczenia. Ja też płynę w niedzielę z Darłowa i nastawiony jestem bardziej optymistycznie. Patryk na pewno będzie się starał aby było dobrze. Bez przedwczesnej paniki. Ty też na Alim ? A tak na marginesie,bo nie wypływałem nigdy z Darłowa,jakich przeciętnych głębokości należy się spodziewać? Edytowane 5 Września 2014 przez alex62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 Ty też na Alim ? A tak na marginesie,bo nie wypływałem nigdy z Darłowa,jakich przeciętnych głębokości należy się spodziewać?Byłem ostatnio na początku sierpnia, łowiliśmy płytko bo na 17 - 25 m. Jednak zazwyczaj jest to przedział 30 - 45 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alex62 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2014 O.k bo nieopatrznie zabrałem kołowrotek z nawiniętą plecionką 0.26, przy większych głębokościach to problem z dojsciem przynęty do dna , a nie lubię robić zakupów na chybcika , choć plecionka cieńsza np 0.20 zawsze się przyda......to kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi