Skocz do zawartości

Dorsze z kutra

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie a jakie macie opinie o Maximusie z Władysławowa, kolega namawia mnie na październik i nie wiem co tu robić. Pomocy.

Nigdy z nimi nie pływałem ale wieloletnie doświadczenie Dettlafów pozwala wierzyć w umiejętności szyprowania. Słyszałem pozytywne opinie, jedna z lepszych łódek we Władku. 

Ja też po (niedziela). Wyniki też przeciętne, ale połowiłem. Generalnie słaby dryf do zanikającego. Kto umiał machać wędą to połowił zadowalająco :D , choć wielkość ryb nie powalała na kolana :mellow: . Było kilka ryb 2+.

We Władku w sobotę był dryf masakryczny właśnie :)... Cięzko było nadążyć :)... Ale coś tam się połowiło. Raz jeszcze mogę polecić kuter NEREIDA. ZAłoga miła, pomocna, szyper doświadczony i chętny do działania. Pływa nawet dłużej, niż by musiał. 

Pozdrowionka. 

Edytowane przez seemoore

No dopisała, ale jakiegoś super szału z rybami nie było. Padły dwie sztuki, odpowiednio 4 i 6kg, więc to już ładniutkie :)

Każdy coś tam jednak wyciągnął... 

MOże w październiku lub listopadzie też się wybiorę, to będzie lepiej. Co myślicie? :)

Z rybami prawdopodobnie może być lepiej, z pogodą już nie... :)

Z rybami prawdopodobnie może być lepiej, z pogodą już nie... :)

Z moich skromnych obserwacji wynika, że jeśli chodzi o okres to powinno być lepiej tylko dzień dniu nie równy :)

Marzec wymiata jak jest ciepło, ryba współpracuje a i pogoda już przyjemna, w tym roku marzec trafiłem tak, że lepiej chyba się nie da, a może i da, bo rozmiarowo mogłoby być lepiej.

Edytowane przez Tomek88

• 2 tygodnie później...

18,09,2014 - 7 rano ruszamy Maximussem - pierwsze łowisko o 7,25 - głębokość 13m - pierwsze rybki na pokładzie, potem łowiliśmy na ok 25 m przez cały dzień. Ryby waliły we wszystko. Na koniec prąd był tak silny, że pilki 350 gr nie trzymały się dna nawet przez chwilę. Z wielkością ryb szału nie było - wszystko między 40-60cm Kolejny wyjazd 29,09

• Like 1