Martin77 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Ja jakieś tam wieści mam, ale z zeszłego tygodnia i tyczą się tylko jednej, niewielkiej jednostki. Podobno chłopaki połowili nieźle... Reszta raczej słabo...Sam mam zamiar sprawdzić w następną sobotę (o ile oczywiście pogoda nie pokrzyżuje planów). Pozdr, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) 29,09.2014 - ostatnie napłynięcie na "ławicę" - głębokość ok 60m - Władysławowo - co chwilę było tylko słuchać- "osęka-haczyk" dawno nie słyszałem o tak dużej ilości ryb w 30min w przedziale 3-7kg Edytowane 3 Października 2014 przez foxy77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prze-m Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Jutro na marinero z Władysławowa,start o 7 nie powiem zrobiłeś mi nadzieję tym wpisem Łowilśmy na 30 metrach. Rybki dopisały Ilościowo ale wymiar to głównie 40-50 cm. Edytowane 5 Października 2014 przez dpb-firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 foxy77, pochwalisz się która to była jednostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 foxy77, pochwalisz się która to była jednostka? Chwal no co to za łajba i szyper Sobota 4 paź. średniawka, wymiar "bałtycki" zjeżdżali na pusto z niektórych kutrów a rekordzista miał 32sztuk z info co mi wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Tomek, podobno idzie ku lepszemu, myślę że było juz dużo więcej takich co zaliczyli ponad 30 szt...A na łajbie na którą się wybieram wkrótce, trafiła się wisienka na torcie w postaci ładnego łosośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Oczywiście, że idzie ku lepszemu, ale to nie jest równia pochyła i ilość ryb z każdym dniem nie wzrasta proporcjonalnie Ciepły wrzesień był i woda nie zdążyła się wystarczająco schłodzić, ale ryba z czasem spadku temp. wody w płytszych miejscach będzie się pokazywać na bardziej ludzkich głębokościach i bliżej brzegu co zwiastuje jak co roku lepsze brania, w tym roku to nieco opóźnione. Co się odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 U mnie w niedzielę trochę lepiej jak średnio na kutrze, mieliśmy po ponad 20 z kumplami. Na początku myślałem że to tragedia, okazało się na koniec że tragedię mieli inni. Dorsz był w wodzie, tylko jakoś ustawiał się w pionowych wąskich wysokich ławicach, w dryfie szybko się z niego uciekało, ale jak się trafiło (oczywiście przypadkiem) to dubletów miałem kilka. Mam jeszcze kilka rezerwacji do grudnia i się zastanawiam czy sobie już nie odpuścić i na wiosną dopiero ruszyć.Mówicie że będzie lepiej w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Będzie lepiej, jednak ja i tak preferuje wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Tak, ja do tej pory najlepiej połowiłem tez na wiosnę...dokładnie 29.03 b.r. Ale nic to...w sobotę chyba jednak nie obejrzę kolejnej batalii z Niemcami, bo wygląda na to że pogoda się szykuje i wypłynięcie dojdzie do skutku. Podzielę się oczywiście spostrzeżeniami. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Tak, ja do tej pory najlepiej połowiłem tez na wiosnę...dokładnie 29.03 b.r. Ale nic to...w sobotę chyba jednak nie obejrzę kolejnej batalii z Niemcami, bo wygląda na to że pogoda się szykuje i wypłynięcie dojdzie do skutku. Podzielę się oczywiście spostrzeżeniami. M.Byłem w ten sam weekend i również najlepiej połowiłem jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 A to Ci zbieg okoliczności a przed tym terminem były podobno jeszcze lepsze rezultaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covent Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Nie znam się na łowieni dorszy choć to jedna z moich ulubionych ryb kulinarnie - ale panowie czemu w tym wątku nie ma zdjęć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 A to Ci zbieg okoliczności a przed tym terminem były podobno jeszcze lepsze rezultaty Kolega był i bardzo podobnie circa 50 na twarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Byłem, zobaczyłem i w cuda uwierzyłem To był wogóle dzień cudów, bo zaczęło się pobiciem mojego dorszowego PB, a skończyło na 2:0 z Niemcami, czego niestety nie mogłem oglądac na żywo w związku z drogą powrotną do domu... A na poważnie to łowiło się tego dnia ciężko (czyt. splątania i zaczepy), a to w związku ze zmiennym dryfem i (niestety) mocno podpitym towarzystwem na pokładzie. Do południa baaardzo słabo, ale na im głębszą wodę się kierowaliśmy tym wyniki szybko się poprawiały, a wisienkę na torcie stanowiło napłynięcie nad wraczek... wyszło może 7-8 rybek, ale każda dobrze powyżej 2 kg I własnie przy tym wraczku pobiłem życiówkę 6,6 kg, 85 cm Wodom hej! M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Byłem, zobaczyłem i w cuda uwierzyłem To był wogóle dzień cudów, bo zaczęło się pobiciem mojego dorszowego PB, a skończyło na 2:0 z Niemcami, czego niestety nie mogłem oglądac na żywo w związku z drogą powrotną do domu... A na poważnie to łowiło się tego dnia ciężko (czyt. splątania i zaczepy), a to w związku ze zmiennym dryfem i (niestety) mocno podpitym towarzystwem na pokładzie. Do południa baaardzo słabo, ale na im głębszą wodę się kierowaliśmy tym wyniki szybko się poprawiały, a wisienkę na torcie stanowiło napłynięcie nad wraczek... wyszło może 7-8 rybek, ale każda dobrze powyżej 2 kg I własnie przy tym wraczku pobiłem życiówkę 6,6 kg, 85 cm Wodom hej! M.Jaka jednostka? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Maximus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Maximuss jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ktoś jeszcze pływa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 byłem w niedziele na Dickmann'ie . wyniki najgorszy niecaly limit (ale zanęcał ) najlepszy limit x4 . Wszystko małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzio 72 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Coś ,ktoś może wie jak i jakie biorą we Władku.Szykuje się wyjazd na 15 listopada.Będę wdzięczny za info Edytowane 5 Listopada 2014 przez Bodzio 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 12 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Na przerwę między Świąteczną Bożonarodzeniowo Sylwestrowej szukam fajnej łodzi która wypływa z Gdańska na rybki zatoka lub dalej. Pozdrawiam tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jesienne waleczne dorsze z płytkiej wody. Głębokość 14m więc z wypuszczaniem nie było problemu. Pilker 60-100 gram na przywieszki zakładałem 3D Manic Shrimp (kolor golden). Ilościowo bez rewelacji ale trafiały się okazy po 3-5kg co w naszym morzu nie zdarza się za często. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Piękny dorszyk. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi