Tomek88 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Na chwilę obecną wygląda to bardzo dobrze, nie wykluczone więc, że tak. http://www.windguru.cz/pl/index.php?sc=154371 Tomek, dzwonić można zawsze, z wolnym miejscem już gorzej Wczoraj obdzwoniłem kilka jednostek, wszędzie (nad)komplety.Miałem na myśli dzwonienie, aby sprawdzić czy wychodzą w morze, bo o to koledze chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Miałem na myśli dzwonienie, aby sprawdzić czy wychodzą w morze, bo o to koledze chodziło.Nie zaczaiłem. Wychodzi chyba wszytko co ma choćby pół konia mechanicznego na pawęży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 My ruszamy za 2,5 godziny do Władka. Pogoda wyjściowa i już rano dostaliśmy potwierdzenie.Dziś rano wypadły mi dwie (!) osoby ze składu, ale udało się zebrać kompletną ekipę. Gdybyś ktoś z kolegów z Warszawy lub okolic był chętny kiedyś się przyłączyć, to proszę o priv, będę od razu skrobał. Patrząc na prognozy to pozostałe dni do końca miesiąca raczej nierealne. Zdam krótki raport po powrocie. Wodom cześć! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 W niedzielę słodko nie będzie http://www.windguru.cz/pl/index.php?sc=48019&sty=m_menu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Akurat w Windguru zmienia się bardzo prognoza, zależy o jakiej porze dnia się patrzy . Fajny spis różnych portali z prognozami.Co prawda nie napisałem, że tą prognozę zestawiam jeszcze z innymi portalami pogodowymi . Zawsze sprawdzam parę mi znanych zestawień pogodowych i jak mi wyjdzie dobra "średnia" to szukam szypra z mojej sprawdzonej empirycznie bazy i płynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Nie zaczaiłem. Wychodzi chyba wszytko co ma choćby pół konia mechanicznego na pawęży Wychodzi wszystko niezależnie od pogody? Kolega się pytał czy dany kuter, aby nie wychodzi na siłę mimo złej pogody i dlatego zaproponowałem, aby podzwonił po innych, aby zrobić wywiad środowiskowy. Wszystko już chyba mamy jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Wychodzi wszystko niezależnie od pogody? Kolega się pytał czy dany kuter, aby nie wychodzi na siłę mimo złej pogody i dlatego zaproponowałem, aby podzwonił po innych, aby zrobić wywiad środowiskowy. Wszystko już chyba mamy jasne Siur Info prosto z wody: Zatoka Gdańska (wyjście z Gorek Zachodnich), pogoda plażowa, ryby totalnie nie biorą - od 7 rano 3 sztuki na 15 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Mizerota, coś promocji tegorocznej ni ma, albo po prostu nie miałem takich info. W zeszłym roku byłem zadowolony z wyjazdu. Nie dzwoniłem do Ciebie odnośnie wyjazdu, bo jak sam wiesz nasz zaplanowany nie wypalił ze względu pogody, natomiast w zeszłą sobotę spontanicznie pojechałem, zgadałem się z kolegą 3h przed wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Akurat w Windguru zmienia się bardzo prognoza, zależy o jakiej porze dnia się patrzy . Fajny spis różnych portali z prognozami.Akurat te zmiany są dla mnie dość wiarygodne. W końcu, prognozy pogody są tak zmienne, ......... jak sama pogoda Nie znaczy to, że nie warto sprawdzać w innych źródłach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Jeśli chodzi o prognozy na Bałtyk to polecam tą niemiecką stronę. Może nie zawsze 100%trafione ale się sprawdza.Nawet bardzo.http://www.dwd.de/bvbw/appmanager/bvbw/dwdwwwDesktop?_nfpb=true&_pageLabel=_dwdwww_spezielle_nutzer_schiffffahrt_seewetter&T18605718401151909352281gsbDocumentPath=Navigation%2FSchifffahrt%2FSeewetter%2FSeewetterbericht__72__NordOstsee__node.html%3F__nnn%3DtrueMożna polegać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Witam.No to byłem, zobaczyłem i jakoś przeżyłem... Krótko: bujało nas równo, w związku z tym dryf był bardzo mocny, a ponieważ łowiliśmy pomiędzy 60 a 75 m to niestety dodatkowo utrudniało nam połów...niektórzy próbowali łowić nawet 250 g pilkerami..Ryby rozproszone, mało chętne do współpracy, miałem wrażenie, że dopłynęliśmy chyba gdzieś pod Bornholm bo powrót trwał prawie 4 godziny. Łukasz starał się, ale niestety na niewiele się to zdało. Jedno napłynięcie poprawiło nam nieco humory i stany liczbowe w naszych kastach i to właściwie wszystko. Aha, i jak zwykle ten sam problem - alkohol na kutrze, ale tego nie da się u nas wyplenić... Pozdr, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Aha, i jak zwykle ten sam problem - alkohol na kutrze, ale tego nie da się u nas wyplenić... I tego za bardzo nie rozumiem. Już nawet nie chodzi o to że łatwiej się porzygać albo nawet wyp.....ć za burtę. Piję dla przyjemności ale równą przyjemnością jest wędkowanie a napić się mogę w domu i to wygodniej bo siedząc na fotelu. Ale wiem jak to wygląda. Byłem świadkiem jak z jednego z kutrów ekipa złaziła po trapie na czterech bo nie dość że popili to się jeszcze mocno pochorowali od bujania. Szyper mówił że część nawet pokrowców z wędkami nie pootwierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 I tego za bardzo nie rozumiem. Już nawet nie chodzi o to że łatwiej się porzygać albo nawet wyp.....ć za burtę. Piję dla przyjemności ale równą przyjemnością jest wędkowanie a napić się mogę w domu i to wygodniej bo siedząc na fotelu. Ale wiem jak to wygląda. Byłem świadkiem jak z jednego z kutrów ekipa złaziła po trapie na czterech bo nie dość że popili to się jeszcze mocno pochorowali od bujania. Szyper mówił że część nawet pokrowców z wędkami nie pootwierała.A później piszą że szyper do bani i źle napływa pomimo dobrych brań na innych jednoskach, które krecily się po miasteczku. Szkoda że tak wypaczają wędkarstwo morskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 A później piszą że szyper do bani i źle napływa pomimo dobrych brań na innych jednoskach, które krecily się po miasteczku. Szkoda że tak wypaczają wędkarstwo morskie.Wiesz, może nie tyle szyper do bani co z pustego i Salomon nie naleje . Jakieś 10 i więcej lat temu pływałem z kolegą jego łodzią i łowiliśmy więcej niż teraz Ty czy ja z najlepszymi szyprami. I nie ośmieliłbym się porównywać wiedzy kumpla czy swojej nawet do najgorszego szypra . A jednak łowiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Wiesz, może nie tyle szyper do bani co z pustego i Salomon nie naleje . Jakieś 10 i więcej lat temu pływałem z kolegą jego łodzią i łowiliśmy więcej niż teraz Ty czy ja z najlepszymi szyprami. I nie ośmieliłbym się porównywać wiedzy kumpla czy swojej nawet do najgorszego szypra . A jednak łowiliśmy Ponieważ mieliśmy rybostan w lepszym stanie i nie zgodzę się z głoszonymi tezami, że dorsz jest mały, ale jest go dużo. Uważam, że przez brak pożywienia ograniczona jest też odbudowa populacji. Nie tylko wielkościowo, ale ilościowo też jest gorzej jak było co odczuwa się w wędkowaniu na kutrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 No cóż mam plan na wyjście w piątek bo pogoda się rysuje optymalnie. Zobaczę co z tego wyniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Ja mam na sobotę, ale po 3 straconych terminach już zwątpiłem w ten sezon. Czekam na maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja mam na sobotę, ale po 3 straconych terminach już zwątpiłem w ten sezon. Czekam na maj.Ja straciłem marcowy termin ale tydzień później ktoś był , w tygodniu był ktoś inny i wyniki są mizerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 No cóż mam plan na wyjście w piątek bo pogoda się rysuje optymalnie. Zobaczę co z tego wyniknie.To będziemy mogli porównać wyniki, ja też w piątek 10 zamierzam pobujać się na Bałtyku, my będziemy we Władysławowie już w czwartek po południu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 To będziemy mogli porównać wyniki, ja też w piątek 10 zamierzam pobujać się na Bałtyku, my będziemy we Władysławowie już w czwartek po południuJa uderzam do Darłowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Ja uderzam do Darłowana jaka lajbe lecisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Właśnie wróciłem, wyruszyliśmy o 7 rano z Władysławowa, wróciliśmy do portu o 17.40- kuter Feniks, totalna porażka, zarówno z rybami jak i ogólnie całym rejsem. Szyper rano mógł wprost zapytać czy chcemy kupić ryby a nie złowić, cały dzień dlubanina taka, że szkoda o tym pisać, stawalismy niby nad rybami, każde napłynięcie min 30 min, z każdego postoju średnio wyszło 1-3 dorsza na 30 chłopa, ja złowił 4 sztuki ok 55cm i 3 takie, (wstyd) po niecałe 30 cm, poplątanych zestawów praktycznie masa co chwile,po powrocie do portu, od razu podchodzą kolesie i pytają czy nie chcemy ryby kupić, od razu rozpoznałem kolesia który rano kręcił się na kutrze,nie wiem czy to może syn właściciela czy kto inny, w każdym razie on proponował kupno ryb, takie interesy kręcą, nie dają połowić, za 30 osób wyszło 4,500 zł a na dodatek pewnie jeszcze dobrych kilka stowek za dzień wcześniej złowione przez rybaków ryby. To był mój pierwszy i ostatni raz na Feniksie - szczerze nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mariusz,umów sie z chłopakami na salmona pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Foxy77 to mam odmienne wrażenia połowilem sobie jak zwykle,że rączki bolą. Pływam na sprawdzonych przez siebie jednostkach i dzisiaj też się nie zawiodłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 na jaka lajbe lecisz? Nie robię reklamy, i nie lubię tłoku, czyli małe i precyzyjne jednostki. Nie przepadam za kombajnami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi