foxy77 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Foxy77 to mam odmienne wrażenia połowilem sobie jak zwykle,że rączki bolą. Pływam na sprawdzonych przez siebie jednostkach i dzisiaj też się nie zawiodłem. Pozdrawiam.Mięliśmy płynąć inną łódką - tylko jakoś szefowa dopiero późnym popołudniem zadzwoniła że jej się osoby wysypały i z nami 4 nie wypłynie, zaproponowała, że możemy właśnie na Feniksa, ja byłem przeciwny ale reszta zdecydowana, to pojechałem, a jeszcze będąc już w Gdyni zastanawiałem się czy nie zawrócić, bo przypuszczałem, że będzie taki "kibel" jak opisałem wyżej, następny termin już mamy, ale na sprawdzoną już od dłuższego czasu jednostkę, tylko mam nadzieję, że do tego czasu (za miesiąc) uporają się z silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Tak straszycie, że strach w ogóle jechać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekkor Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Właśnie wróciłem, wyruszyliśmy o 7 rano z Władysławowa, wróciliśmy do portu o 17.40- kuter Feniks, totalna porażka, zarówno z rybami jak i ogólnie całym rejsem. Szyper rano mógł wprost zapytać czy chcemy kupić ryby a nie złowić, cały dzień dlubanina taka, że szkoda o tym pisać, stawalismy niby nad rybami, każde napłynięcie min 30 min, z każdego postoju średnio wyszło 1-3 dorsza na 30 chłopa, ja złowił 4 sztuki ok 55cm i 3 takie, (wstyd) po niecałe 30 cm, poplątanych zestawów praktycznie masa co chwile,po powrocie do portu, od razu podchodzą kolesie i pytają czy nie chcemy ryby kupić, od razu rozpoznałem kolesia który rano kręcił się na kutrze,nie wiem czy to może syn właściciela czy kto inny, w każdym razie on proponował kupno ryb, takie interesy kręcą, nie dają połowić, za 30 osób wyszło 4,500 zł a na dodatek pewnie jeszcze dobrych kilka stowek za dzień wcześniej złowione przez rybaków ryby. To był mój pierwszy i ostatni raz na Feniksie - szczerze nie polecam.Stawanie nad rybami...Słyszałem, że zdarza się, że szyprowie puszczają demo na echosondzie i pokazują ludziom czerwono od ryb, tylko jakoś nie chcą brać... Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez tomekkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Właśnie wróciłem, wyruszyliśmy o 7 rano z Władysławowa, wróciliśmy do portu o 17.40- kuter Feniks, totalna porażka, zarówno z rybami jak i ogólnie całym rejsem. Szyper rano mógł wprost zapytać czy chcemy kupić ryby a nie złowić, cały dzień dlubanina taka, że szkoda o tym pisać, stawalismy niby nad rybami, każde napłynięcie min 30 min, z każdego postoju średnio wyszło 1-3 dorsza na 30 chłopa, ja złowił 4 sztuki ok 55cm i 3 takie, (wstyd) po niecałe 30 cm, poplątanych zestawów praktycznie masa co chwile,po powrocie do portu, od razu podchodzą kolesie i pytają czy nie chcemy ryby kupić, od razu rozpoznałem kolesia który rano kręcił się na kutrze,nie wiem czy to może syn właściciela czy kto inny, w każdym razie on proponował kupno ryb, takie interesy kręcą, nie dają połowić, za 30 osób wyszło 4,500 zł a na dodatek pewnie jeszcze dobrych kilka stowek za dzień wcześniej złowione przez rybaków ryby. To był mój pierwszy i ostatni raz na Feniksie - szczerze nie polecam.ja nie wiem, nie wydaje mi sie ze szyper nie chce nalapac ryb, bo ma placone od rejsu,i wiadomo ze jak bedzie lowil ryby,wedkarze bede chcieli z nim plywac, a co za tym idzie wiecej zarobi... a co do kupowania ryb, lub szukania potencjalnych kupcow,to ciezko dogodzic,bo jeden powie ze super,przynajmniej ryby do domu zawiezie,a drugi powie ze chca na nim zarobic.. a co do zapisow na sondzie.. plywalem tyle lat na kutrach i jak lowilismy dorsze nigdy nie szukalismy zapisow ryb,tylko plywalo sie na grunt kamienisty lub glina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Właśnie wróciłem, wyruszyliśmy o 7 rano z Władysławowa, wróciliśmy do portu o 17.40- kuter Feniks, totalna porażka, zarówno z rybami jak i ogólnie całym rejsem. Szyper rano mógł wprost zapytać czy chcemy kupić ryby a nie złowić, cały dzień dlubanina taka, że szkoda o tym pisać, stawalismy niby nad rybami, każde napłynięcie min 30 min, z każdego postoju średnio wyszło 1-3 dorsza na 30 chłopa, ja złowił 4 sztuki ok 55cm i 3 takie, (wstyd) po niecałe 30 cm, poplątanych zestawów praktycznie masa co chwile,po powrocie do portu, od razu podchodzą kolesie i pytają czy nie chcemy ryby kupić, od razu rozpoznałem kolesia który rano kręcił się na kutrze,nie wiem czy to może syn właściciela czy kto inny, w każdym razie on proponował kupno ryb, takie interesy kręcą, nie dają połowić, za 30 osób wyszło 4,500 zł a na dodatek pewnie jeszcze dobrych kilka stowek za dzień wcześniej złowione przez rybaków ryby. To był mój pierwszy i ostatni raz na Feniksie - szczerze nie polecam. Wydaje mi się że Kolega opisał właśnie kolejny przykład tzw. "fryzjerstwa". Współczuję i proponuję poczytać o sprawdzonych jednostkach (także na innych forach)...naprawdę jest w czym wybierać.Powodzenia na następnej wyprawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Czy ktoś z forumowiczów był w niedzielę 19.04 na Bałtyku? Ciekawi mnie czy po tych podmuchach ryba została na płytkim, a może ją przegoniło na głębokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Z tego co właśnie czytałem na innym forum, to nadal pływają na te głębsze łowiska (70 m +). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sołtys Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ostry, na razie po płytkim pływa 15-20m. Środa-piątek ma być pogoda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Ostry, na razie po płytkim pływa 15-20m. Środa-piątek ma być pogoda ok.Jak w czwartek rozbuja to w piątek się będzie jeszcze bujało. Ja mam nadzieję na pływanie w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Coś się zmienia w prognozach. Weekend będzie wyjściowy. Napiętych kijów życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 10 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2015 Witam, 9 maja o 4-15 wyruszamy z portu Władysławowo. Na łowisku coś ok 7, pilkery do wody i pierwsze ryby sa na pokładzie. Cały dzień łowienia, kto się postarał ten nałowił, ci co woleli % to wiadomo. Głębokości to od 27-38 m, ryby reagowały zarówno na pilkery jak i róźowe gumy. Dzień fajny i ryby też fajne, jak do tej pory to nie było jeszcze tak dobrych wyników jeżeli chodzi o jakość, sporo ryb 2-3 kg a i taki pod ok 6 kg się trafił. Ręka dała się czuć po całym.dniu zmagania z rybami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Jaka jednostka? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 Foxy jak czytałem na Morskiej Pasji polawiał na Steni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2015 "Stenia" jest spoko...tyle że wolna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 Przerzucam wątek na pierwszą stronę.Zwolniło mi się w ostatniej chwili jedno miejsce na sobotę. Super-Top'owa jednostka...Wyjazd w piątek wieczorem z Legionowa lub Warszawy, powrót prosto po rejsie, jak ktoś ze stałych Forumowiczów byłby chętny, to zapraszam na priv... Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Może ktoś wybiera się w sobotę na dorsza z kutra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Będę w Kołobrzegu od 27 lipca i w związku z tym pytanie jaką najlepiej jednostkę wybrać? To będzie mój pierwszy wypad na dorsze, jest sens kupować jakiś sprzęt czy lepiej wypożyczyć na kutrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 na kutrach zazwyczaj jest słaby sprzet,na żyłce i to jest duzy minus/ja jakbym jechał pierwszy raz kupił bym chociaz plecionke i i wez sprzet kutrowy i nawiń sobie pletke,wtedy bedzie ok.. nie kupuj zestawow przywieszek ,kup ewentualnie twistery 5cm max z hakami i zrób sobie sam w domu pater-noster czyli taki zestaw jak na boczny trok na okonia,tylko ten boczny trok zrób jakies 20cm żyłki..i zeby był jakies 50cm nad pilkerem..i pamietaj jedna przywieszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 Jak tam wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Byłem w sobotę na Marinero we Władysławowie. Po ok. 30-40 sztuk na głowę. Największa ryba ok 3,5 kg. Był to mój pierwszy i chyba ostatni wyjazd na dorsze. Jakoś ta rzeźnia nie przypadła mi do gustu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidoss Opublikowano 30 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Mnie też jakiś czas temu wzięło na dorszowanie, mam już 3 wyprawy za sobą super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Czytaliście nowe rozporządzenie ministra? https://wedkarskiswiat.pl/dorsze-bez-limitu-i-krotszy-sezon-trociowy,n,164 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) A jak teraz koledzy wychodzą dorsze, można bukowac sobie rejsik np. w Darłówku? Edytowane 29 Lipca 2015 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 03.10 byłem na Władku, jednostka Nautic II, polowilem sobie aż miło, rączki bolą, biceps napompowany na maxa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Witam, chciałbym ostrzec wszystkich przed jednym z armatorów w Darłowie http://www.rejsy-darlowo.pl/ , powiem pokrótce jako uczestnik nieudanej wyprawy która miała mieć miejsce wczoraj, wyprawa planowana dla 7osób z okolic Wrocławia, Oławy, Brzegu ,a więc tak , zdjęcia i opis jednostki a rzeczywistośc to dwa różne światy, o stanie tej łajby to niech świadczy tylko to ze nie wypłynęła w morze ,typowa jednostka stworzona do łatwego zarobku na napalonych wędkarzach żądnych wędkarskich przygód , z perspektywy czasu po przespanej nocy tak na spokojnie to chyba sie trochę ciesze się ze to wypłyniecie nie doszło do skutku bo jak tak sobie pomyśle ze ten wrak mógłby nie odpalić na pełnym morzu, a ponoć i tak bywało to chyba bym sie dopiero zagotował, niestety panowie armatorzy -właściciele , jak się chce trzepać kasę z rybek z tego kutra to trzeba zainwestować w sprzęt bo miejcie na uwadze nie tylko własna kieszeń ale tez to ze przyjeźdzaja do was ludzie z drugiej strony Polski którzy chcieliby bezpiecznie wypłynąć jak i wrócic na ląd do domu, myślę ze w Darłowie jest wiele świetnych jednostek do wyplynięcia , miejsce Lady Lucky moim zdaniem jest tam gdzie stoi - w porcie ,niech służy jako kuter do zwiedzania a nie do pływania, z bólem serca wraz z kolegami obserwowaliśmy przy minusowej temperaturze i po nieprzespanej nocy te jednostki które wypłyneły , po prostu zazdrościłem tak po wędkarsku tym wszystkim którzy wypłyneli, szkoda ze niektórzy właściciele sa tak skrajnie nie odpowiedzialni i ze nie rozumieja co znaczy prosto z pracy w piątek bujnąć 500km w jedną strone będąc nakręconym tygodniami na tą wspaniałą zabawę a na końcu dowiedzieć się ze akumulatory są rozładowane i ze nie płyniemy, szkoda gadać mam nadzieje ze w tych morskich wojażach muszą byc skrajności coś musi być najlepszego i cos tragicznego Lady Lucky było tragedią.... pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi