slawitogdy Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam,W sierpniu będę na wczasach w okolicach Władka i nie odpuszczę takiej okazji żeby zameldować się na którymś z kutrów wybór padnie raczej na Dickmana albo Raszpiego ewentualnie Ostry.Zapewne wielu forumowiczów wybiera się na wakacje nad Morze i zahaczy o rejs na dorsza tak więc życzę udanego odpoczynku i POŁAMANIA KIJA Ostry chyba zawiesił pływanie na jakiś czas (chyba do 2018r). Weź pod uwagę też Maxiumusa. Ostatnio byłem i na prawdę fajna jednostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Pewnie mu zawiesili po kontroli ilości na pokładzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 http://wladek.pl/dorsze_ostry_wladyslawowo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Pewnie mu zawiesili po kontroli ilości na pokładzie.Po co takie teksty? Szczególnie w momencie kiedy nie ma limitów na dorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ale limity osób na łodzi są nadal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Z Władka warto popłynąć:na mniejszej łódce: Marinro, Raszpi, Zahir-B, Maximus.na kutrze: Admirał'y(1-3), Nautic'i(1i2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Ale limity osób na łodzi są nadal Tak, ale Ostry to regularna jednostka wędkarska zabierającą turystów na pokład a o tym mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Tak, ale Ostry to regularna jednostka wędkarska zabierającą turystów na pokład a o tym mowa.Wielokrotnie pływałem na regularnych jednostkach wędkarskich zabierających na pokład więcej wędkarzy, niż przewidują homologacja statku i względy bezpieczeństwa. Raz nawet byłem świadkiem kontroli, gdy było na pokładzie o 2 osoby więcej niż powinno - nie znam rezultatu ale szyper miał minę nietęgą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 W drugiej połowie sierpnia będę w okolicach Władysławowa. Chcę się wybrać na kuter i wypożyczyć sprzęt. Może ktoś polecić jakiegoś sprawdzonego szypra? Ewentualnie nazwę łajby. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czy interesuje Kolegę któryś z tzw."autobusów" czy mała, szybka jednostka? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Czy interesuje Kolegę któryś z tzw."autobusów" czy mała, szybka jednostka? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Priorytetem jest dobry szyper ale fakt że mała jednostka pewnie lepsza, zapodaj coś. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Maximuss, Dickmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ja pływam na Marinero. Sprawdzone łajby i dobra załoga. Możesz luknąć foty na FB. Sprzęt też mają jeśli jest potrzeba wypożyczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Hej, właśnie się umówiłem z gościem z marinero na sierpień, mam nadzieje że będzie ok, trochę drogo, kurcze w Irlandii płaciłem max 60€, a ryby bylo co nie miara. Myślałem że w Polsce będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Maximuss, DickmannMaximuss pływa od września z wędkarzami, ale dal mi cynk do marinero 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Hej, właśnie się umówiłem z gościem z marinero na sierpień, mam nadzieje że będzie ok, trochę drogo, kurcze w Irlandii płaciłem max 60€, a ryby bylo co nie miara. Myślałem że w Polsce będzie taniej.Ale jedziesz na jedną z najlepszych jednostek na wybrzeżu, "Marinero" na łowisko płynie 2x szybciej niż inne jednostki a szyper wie gdzie, kiedy i co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Ale jedziesz na jedną z najlepszych jednostek na wybrzeżu, "Marinero" na łowisko płynie 2x szybciej niż inne jednostki a szyper wie gdzie, kiedy i co .Dziękuję za info no to rozumiem, pierwszy raz na polskie morze wypływam, jakieś sugestie co do zaopatrzenia, ubrania itp? Sprzęt pożyczam od szypra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Paszę i picie musisz mieć swoje bo tam socjalu nie ma. Ubranie zależne od pogody będziesz wiedział obserwując pogodę. Mozna łowić w gaciach ale również noże być piździawka. Obecna pogoda nie nastraja optymizmem. Możesz kupić sobie jakieś pilkerki bo jak urwiesz to swojego i nie będzie potrzeba płacenia dodatkowego. Gramatura 150-180g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 26 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 A gumy? Kurcze w Irlandii to wszyscy na gymy łowili, rzadko na pilkery. Co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Ja bym Ci Kolego proponował zaopatrzyć się w szprota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 To jakiś slang? Czy poważnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 (edytowane) Jak najbardziej poważnie. Jeśli dorszyk nie ma apetytu na złom i gumy na przywieszkach można na haki założyć szprotkę. Szprotka jest też bardzo dobra gdy odwiedzamy wraki. Jak byłem ostatnio na Marinero to chłopacy mieli szprotki, ale można kupić sobie te mrożonki w sklepikach w porcie. Na gumy też można spróbować - może to być strzał w 10 choć ja nigdy na nie nie połowiłem w Bałtyku. Co innego na norweskich czy islandzkich łowiskach. Edytowane 27 Lipca 2017 przez dziobak1967 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saverius Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Jak najbardziej poważnie. Jeśli dorszyk nie ma apetytu na złom i gumy na przywieszkach można na haki założyć szprotkę. Szprotka jest też bardzo dobra gdy odwiedzamy wraki. Jak byłem ostatnio na Marinero to chłopacy mieli szprotki, ale można kupić sobie te mrożonki w sklepikach w porcie. Na gumy też można spróbować - może to być strzał w 10 choć ja nigdy na nie nie połowiłem w Bałtyku. Co innego na norweskich czy islandzkich łowiskach.Rozumiem, postaram się zaopatrzyć w szproty, choć w Irlandii najpierw w 20minut nalowilismy wiadro makreli i to w częściach służyło za przynętę na hakach z zawieszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziobak1967 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Na naszych wodach łowi się dorsze wielkości makreli i zabiera do domu bo rejs musi się zwrócić - szara rzeczywistość. Nie rozczaruj się. Bałtyk to nie łowiska wokół Irlandii, Norwegii czy Islandii. Wielkość ryb też nie powala na kolana. Za niedługo trałowce wyczyszczą wszystko i będzie jak na śródlądziu gdzie rządzi pewna znana wszystkim organizacja wędkarska. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi