MZieli10 Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Jak znajdziesz miejsce na Amelii to super. Ja mam termin 21go, chciałem sobotę, ale w maju było już zajęte. Słyszałem, że te wrzody na dorszach to od iperytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byniek Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Nie pływam od 2013 roku nie będę dyskutował, ale już wtedy były owrzodzenia.pozdrawiam byniek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Nie pływam od 2013 roku nie będę dyskutował, ale już wtedy były owrzodzenia.pozdrawiam byniek To widocznie miałem wiele szczęścia, że po raz pierwszy od kilku lat trafiłem na owrzodzone dorsze być może, że częściej wypływam z Władka i tam może nie ma ich tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tiur Opublikowano 3 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 Kilka razy byłem na 3 dyniowym łowieniu na Bornholmie. Za każdym razem trafiały się pojedyńcze dorsze z tymi ranami. A pierwszy raz byłem chyba w 2010 roku. Od szypra i załogi słyszałem, że takie ryby się trafiają. Ale nie pamiętam już od kiedy. A co do przyczyny powstawania to różne teorie były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Jak znajdziesz miejsce na Amelii to super. Ja mam termin 21go, chciałem sobotę, ale w maju było już zajęte. Mam zarezerwowane miejsce na Amelii na ten piątek Pierwszy termin był ustalony na dzisiaj(wtorek-04.09.), ale jakaś grupka się wycofała i miałem tel. od właściciela, że przekłada rejs na piątek.Jeszcze nie wiem, czy na A.Bis, czy na A.Max. Wolałbym na A.Bis. Łowiłem z niej dwa lata temu. Mniej stabilnie niż na A.Max, ale za to bliżej do lustra wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Pływał może ktoś z Was na Sea Angler & Pilker ? Oczywiście z Ustki.Organizują rejsy w środku tygodnia, nie tylko w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Pływał może ktoś z Was na Sea Angler & Pilker ? Oczywiście z Ustki.Organizują rejsy w środku tygodnia, nie tylko w weekendy.Pływałem w maju na Anglerze. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 5 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2018 Jednak wybrałem Anglera. Dużo pozytywów przeczytałem o nim na innych forach.Dzwonię dzisiaj do właściciela, a On mi mówi, że jeżeli jestem teraz w Rowach, to przyjedzie po mnie przed rejsem. Ile to kosztuje? Nic Byłem dwa tygodnie w Mielnie bez samochodu. Obdzwoniłem wszystkie kutry w Kołobrzegu i Darłowie. Żadem nie zaproponował takiej dodatkowej usługi. Nawet za dopłatą. Pytałem o to. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 9 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2018 Miałem zarezerwowane miejsce na Anlerze na piątek(07.09) Niestety wyszły nici. W ostatniej chwili tel. od właściciela Anglera. Nie przyjechała jakaś ekipa i rejs odwołany. Załapałem się cudem na Amelię Max. Największy "okręt" wyprawowy na dorsza w Ustce. Płyniemy na "ławicę słupską", a za nami podąża - Angler vel Piker. A tak go chwaliłem Wyniki poniżej oczekiwań 3/4 czasu poświęconego na łowienie, to szukanie ryby. Załoga miła i uprzejma. Minus, to przymykanie oczu na chlanie przez niektórych piwska i gorzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Chcemy jechać w 5-6 osób na dorsza pod koniec czerwca (22-23.06). Rejon do którego możemy dojechać zaczyna się w Świnoujściu a kończy w Kołobrzegu. Polecicie jakąś konkretną miejscowość, a najlepiej jednostkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Nurek i Nurek 2 z Kołobrzegu , polecam !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Ja osobiście polecam Hydrę w Kołobrzegu . Mniejsza jednostka niż większość kutrów (17 wędkarzy) . Byłem na rejsie 21.05 i wszyscy świetnie połowili. Najlepszy miał 51 szt , ja 47 . Łowisko III Kamienie ponad 3h płynięcia Szyper precyzyjnie napływał, obfite posiłki cały czas coś na stole było do jedzenia . W niedziele wybieram się znów jutro mam mieć potwierdzenie czy wypływamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Darłówek i Złota Rybka. Pływał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Darłówek i Złota Rybka. Pływał ktoś?Solidna łajba(były holownik, złe warunki mu nie straszne, dożo miejsca na rufie) i załoga zorientowana na wędkarza. Pierwsza liga w tym porcie, nie ma co wybrzydzać tylko płynąć jeśli ryba jest na płytkim. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Dzisiaj korzystałem z uroków Złotej Rybki. Nie jest to były holownik, tylko jest to była łódź Ratownictwa Morskiego. Ma bardzo nisko pokład rufowy. I na tym zalety tej jednostki się kończą.Zapisując się na rejs usłyszałem, że dopłynięcie na łowisko trwa ok. 2 godzin, łowienie 6 godzin, powrót 2 godziny. Razem 10 godzin. Rzeczywistość zaś była taka, że dopłynięcie zajęło 3, 5 godziny, tyle samo powrót. Po łowisku kręciliśmy się 3 godziny. Odjąć należy od tego czas na przestawianie łajby.....Po łowisku kręciliśmy się, Nie mogło być mowy o skutecznym łowieniu, bo szyper wybrał obszar Bałtyku który zaatakowały sinice. Czułem się jakbym pływał po jakiś bagnie. Było nas ok. 20 plus łowiąca załoga kutra. Rekordzista podhaczył trzy maleństwa. Ja zająłem trzecie miejsce z jednym dorszykiem. Szok..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popek Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 To nie szok, to rzeczywistość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 (edytowane) To raczej smutne wieści. 3,5h rejsu i sinice? Toć to na 30-50m musieliście łowić?Nie chcę wchodzić w zbędne polemiki ale hak jak wół na rufie(co jedno drugiego nie wyklucza, że ratować też może. Tylko ta prędkość maksymalna10kts nie pasuje do jednostki ratowniczej).http://kutrywedkarskie.pl/wp-content/uploads/2015/02/dar_zlota3.jpg Edytowane 24 Lipca 2019 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Próbowaliśmy łowić na 60+ metrach.Smutne jest to, że nie dano nam nawet szansy połowienia. Trzy godziny kręciliśmy się w tym błocie. Nigdy czegoś takiego nie widziałem. Dorsz był, ale nie brał. Wszystkie 6 sztuk było podhaczonych. Kilka śledzi było również w ten sposób złowionych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 (edytowane) To nie szok, to rzeczywistośćJedno nie wyklucza drugiego.W Ustce przynajmniej nie czarują wędkarzy. Z góry mówią ile płynięcia i ile łowienia. Są uczciwi wobec chętnych na rejs. Ceny są wyższe, ale są również wyniki. Edytowane 25 Lipca 2019 przez Janusszr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Czyli jak zapłacisz,na lowisku dorsz o tym.wie i bedzie brał??? Panowie lato ogólnie to nie jest dobra pora na połów dorszy..Oczywiscie gdzieś ktos polowi, ale to "czasem".. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Panowie lato ogólnie to nie jest dobra pora na połów dorszy..Oczywiscie gdzieś ktos polowi, ale to "czasem".. Tak jak Radek napisał - lato to nie jest dobra pora, w lipcu dorsze mają tarło.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 W ostatnim numerze Polityki jest artykuł o fatalnej kondycji naszego dorsza - nie dość że jest go coraz mniej to jeszcze karleje. W sumie jak sobie przypomnę swoją wyprawę w Polsce na dorsze i porównam do wyprawy norweskiej to są solidne podstawy żeby tak sądzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Kolego russian80. Czytaj ze zrozumiem.Zawsze latem pływałem i zawsze miałem wspaniałe wyniki.Dorsz jest już dawno po tarle, kolego Okonhel.Karleje dorsz, czy nie zdąży urosnąć zanim zostanie złowiony? Napisali w tej polityce co jest przyczyną karłowacenia dorsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Jak miałeś wspaniale wyniki zawsze,trzeba było jechać na lajbe gdzie je miales.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi