Skocz do zawartości

Dorsze z kutra

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

• 10 miesięcy temu...

Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki....;)

Edytowane przez JG39

Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki....;)

Zależne jest to od poprawy populacji dorsza a na to się nie zanosi i raczej nic się nie zmieni

Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki.... ;)

W ustawie jest okres ochronny, obowiązujący przez cały rok. Jest jeszcze parę innych, dość ważnych informacji w stosunku co do ilości poławianych gatunków.  Nie ma już licencji armatorskiej, każdy płaci za licencję sam dla siebie. 

Edytowane przez wiwaldi1970

Dorsze od paru, dobrych lat były już tylko okresowo. Nie ma ich ławicami cały rok. Dalej są a populacja nie sądzę, żeby się zmniejszyła. Dawno nie widziałem takich przyjemnych rybek - nawet parenaście sztuk na jednym rejsie 4kg sie trafiały.