Okonhel Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Proponuję kolegom zanurkować z kutra z włączonym silnikiem. Nie jest to jakiś mocny hałas a im głębiej tym ciszej. Ale jak małe stadko dorszy zostanie zaatakowane 20 pilkerami na raz walącymi o dno tuż przy nich, to odruchowo odpłyną na bok. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Dokładnie. Po 1 napłynięciu dorsze rozmywały się i było pojedyncze dłubanie. Jak łowiliśmy na 18m jednostce nawet ustawialiśmy się wcześniej dryfem i gasiliśmy silnik. Na małej łódce była zabawa cały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Teraz to już pozamiatane na Bałtyku. Pozostała Skandynawia i Islandia w temacie dorsza nie tylko z kutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusszr Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 Co racja, to racja.Dlatego ja od kilku lat śmigam z pontonem tylko do Norwegii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JG39 Opublikowano 5 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2024 (edytowane) Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki.... Edytowane 5 Lutego 2024 przez JG39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 6 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2024 Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki....Zależne jest to od poprawy populacji dorsza a na to się nie zanosi i raczej nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 (edytowane) Mam nadzieję że jeszcze w jakieś nie odleglej przyszlości zdejmą zakaz i będzie można pomoczyć przynety w naszej części Bałtyku.Pierwotnie zakaz miał obowiązywać przez trzy lata z możliwością przedłużenia.Do kiedy teraz obowiązuje????Wiadomo kiedy możliwy koniec????Jakieś prognozy-przecieki.... W ustawie jest okres ochronny, obowiązujący przez cały rok. Jest jeszcze parę innych, dość ważnych informacji w stosunku co do ilości poławianych gatunków. Nie ma już licencji armatorskiej, każdy płaci za licencję sam dla siebie. Edytowane 8 Lutego 2024 przez wiwaldi1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Dorsze od paru, dobrych lat były już tylko okresowo. Nie ma ich ławicami cały rok. Dalej są a populacja nie sądzę, żeby się zmniejszyła. Dawno nie widziałem takich przyjemnych rybek - nawet parenaście sztuk na jednym rejsie 4kg sie trafiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieknikos Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Kto wie gdzie ten łowi cały rok Dorsze są i mają się nieźle .Spokuj im służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 8 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2024 Kto wie gdzie ten łowi cały rok Dorsze są i mają się nieźle .Spokuj im służyDokładnie. Chodziło mi bardziej o to że nie stoją w jednym miejscu cały rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi