Zybi81 Opublikowano 11 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2024 Chyba jestem pierwszy????Niezmiernie mi miło rozpocząć nowy wątek na JB Okoni niestety nie widać ale uwiesił się linek na imitację widelnicy ok 5cm 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 24 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2024 Miał być steelhead. Ale jak się nie ma co się lubi... 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Miały być jazie a tu łopata.. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 (edytowane) Ooo, jaka Wielka Edytowane 16 Marca 2024 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 17 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2024 Takie mały ale wariat 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeralda Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 (edytowane) Taki tęczak na nimfę się trafił (ok. 45 cm). Edytowane 3 Kwietnia 2024 przez zeralda 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Miał być kleń 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 14 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2024 (edytowane) Trafił się dziś jeszcze taki jegomość 52 cm Takie mikro dłubanie w takim okresie jest piękne bo jest nieprzewidywalne. Jak całe wędkarstwo. Rybki oczywiście prawidłowo zapięte w pysiu. Nie wklejam kapotników - to takie info dla malkontentów. Każdemu z całego serducha życzę przeżycia takich emocji i oby ich było jak najwięcej. Kłaniam sięŁukasz Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 14 Kwietnia 2024 przez scOOtt 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasieka Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2024 Miał być kleń na Blagiera 3,5cm.... Co ciekawe chwile później uderzył kolejny, podobnych rozmiarów na Invadera 4cm od Dorado.Oba brania jak na tej wielkości ryby mocne, agresywne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Cannibal 10 cm pod rozpoczęcie sezonu okazał się na mojej rzece prawdziwym asem dając dwa przyłowy ( boleń / karp ). Sprzętowo to dwa Mastery - Beast 240 do 42 i Bio 4000.Pierwszy pięknie się giął a drugi cudownie grał naszą ulubioną melodię . Dla mnie totalne zaskoczenie , ostatniego karpia złowiłem w stawie jako dziecko ponad 30 lat temu ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Cannibal 10 cm pod rozpoczęcie sezonu okazał się na mojej rzece prawdziwym asem dając dwa przyłowy ( boleń / karp ). Sprzętowo to dwa Mastery - Beast 240 do 42 i Bio 4000.Pierwszy pięknie się giął a drugi cudownie grał naszą ulubioną melodię . Dla mnie totalne zaskoczenie , ostatniego karpia złowiłem w stawie jako dziecko ponad 30 lat temu Jak był zapięty? Pytam, bo chciałbym porównać z moimi karpiowymi przyłowami na gumy większe niż 1,5 calowa tanta. Branie nastąpiło już w pierwszym opadzie, ewentualnie pierwszym zakręceniu kołowrotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Obławiałem brzeg rzeki z zatopioną wysoką trawą.Prowadzenie w pół wody , głębokość 1,5 m .Powolne zwijanie z krótkimi przytrzymaniami - uderzył w połowie odległości rzutu zapinając się w okolice głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 3 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2024 Czyli u mnie zapięcie jest takie samo, guma na zewnątrz w obrębie pyska. Ale brania mam najczęściej w pierwszym opadzie lub podbiciu. Samo branie często przypomina zaczep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 4 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2024 Zgarnął suchego chrusta cdc, między jaziami [emoji16] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 Testy nowego jerka Michała Bireckiego. 12cm w pływającej wersji jerk, będzie jeszcze swimbait łamany na pół. Miał być boleń, a skusił się sandacz na wodzie 4m z samej powierzchni 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 5 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2024 (edytowane) Zawsze sądziłem że te zasady dotyczą wątków od konkretnych ryb, a nie wątków przyłowu.PS. Jeśli moderator będzie uważał inaczej, może przecież usunąć zdjęcie. Nie widzę problemu Edytowane 5 Maja 2024 przez Tomek.M 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Zawsze sądziłem że te zasady dotyczą wątków od konkretnych ryb, a nie wątków przyłowu.PS. Jeśli moderator będzie uważał inaczej, może przecież usunąć zdjęcie. Nie widzę problemu Tomek, usunąłem zdjęcie - regulamin publikacji zdjęć ryb na JB dotyczy całego forum, nie tylko wątków 'od konkretnych ryb'. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Nie wiem czy się nadaje, ale pierwsze wrażenie zrobił niezłe gdy uderzył z rynny [emoji23] Sent from my ASUS_I006D using Tapatalk 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayou Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 (edytowane) Jak kiedyś przywalił mi w rynnie but męski elegancki rozmiar na oko 46 to myślałem że holuje leszcza 70 za kapote. Taki zderzak w rynnie to jak sum 3m musiał chodzić. Zuch Łowca. Pz Edytowane 6 Maja 2024 przez mayou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Tomek, usunąłem zdjęcie - regulamin publikacji zdjęć ryb na JB dotyczy całego forum, nie tylko wątków 'od konkretnych ryb'.Spoko, nie mam pretensji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Jak kiedyś przywalił mi w rynnie but męski elegancki rozmiar na oko 46 to myślałem że holuje leszcza 70 za kapote. Taki zderzak w rynnie to jak sum 3m musiał chodzić. Zuch Łowca. PzAle pokrywka od dużego garnka lepiej ucieka na boki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Buty..pokrywki...[emoji848] Kiedyś łowiąc na Wiśle pod klasztorem w Tyńcu poczułem silne przytrzymanie w rynnie. Zaciąłem energicznie........spinning wygięty w pałąk..., a obok na parkingu pod klasztorem z autokaru wysypała się wycieczka Japończyków.Podbiegli z kamerami i filmują....hol trwał z 10 minut.....okazało się,że wyholowałem wielki emaliowany nocnik...????Myślę,że to były ich ulubione filmy z wycieczki do Polski...[emoji12][emoji41] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 6 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2024 Przy okazji jak wspominacie to i mi się przypomniała historyjka z końca marca, rok temu ale....W Holandii za sandaczem, ciężkie łowienie... przytrzymanie, zacięcie i coś muruje do dna, trochę w prawo, trochę w lewo, tępo chodzi, kila minut holu i nagle poddaje się, idzie spokojnie ale duuuużo lżej do góry i widzę na końcu zestawu....damski but, pół kozaczek! @#$%^&^&*() Wypiąłem gumę szczypcami i spierdzieliłem czym prędzej, troszkę mnie mdliło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 18 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2024 Tym razem żywy , majowy przyłów . Nie mam pojęcia w jaki sposób zapiął się na trzy groty niemałego KillerEgg'a Turbo ... 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 23 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2024 Bramie aż prąd pod palcem przeszedł 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi