Skocz do zawartości

Przyłowy 2024

Zybi81

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Trafił się dziś jeszcze taki jegomość 52 cm

0dcbf6751629a87adecbc5ec533706f1.jpg

Takie mikro dłubanie w takim okresie jest piękne bo jest nieprzewidywalne. Jak całe wędkarstwo.

Rybki oczywiście prawidłowo zapięte w pysiu. Nie wklejam kapotników - to takie info dla malkontentów.

Każdemu z całego serducha życzę przeżycia takich emocji i oby ich było jak najwięcej.

Kłaniam się

Łukasz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez scOOtt
  • Like 8

• 2 tygodnie później...

Cannibal 10 cm pod rozpoczęcie sezonu okazał się na mojej rzece prawdziwym asem dając dwa przyłowy ( boleń / karp ). Sprzętowo to dwa Mastery - Beast 240 do 42 i Bio 4000.Pierwszy pięknie się giął a drugi cudownie grał naszą ulubioną melodię . Dla mnie totalne zaskoczenie , ostatniego karpia złowiłem w stawie jako dziecko ponad 30 lat temu ????

post-50934-0-01933900-1714716066_thumb.jpg

• Like 5

Cannibal 10 cm pod rozpoczęcie sezonu okazał się na mojej rzece prawdziwym asem dając dwa przyłowy ( boleń / karp ). Sprzętowo to dwa Mastery - Beast 240 do 42 i Bio 4000.Pierwszy pięknie się giął a drugi cudownie grał naszą ulubioną melodię . Dla mnie totalne zaskoczenie , ostatniego karpia złowiłem w stawie jako dziecko ponad 30 lat temu

Jak był zapięty? Pytam, bo chciałbym porównać z moimi karpiowymi przyłowami na gumy większe niż 1,5 calowa tanta. Branie nastąpiło już w pierwszym opadzie, ewentualnie pierwszym zakręceniu kołowrotkiem?

Zawsze sądziłem że te zasady dotyczą wątków od konkretnych ryb, a nie wątków przyłowu.

PS. Jeśli moderator będzie uważał inaczej, może przecież usunąć zdjęcie. Nie widzę problemu ;)

Tomek, usunąłem zdjęcie - regulamin publikacji zdjęć ryb na JB dotyczy całego forum, nie tylko wątków 'od konkretnych ryb'.

• Like 1

Jak kiedyś przywalił mi w rynnie but męski elegancki rozmiar na oko 46 to myślałem że holuje leszcza 70 za kapote. Taki zderzak w rynnie to jak sum 3m musiał chodzić. Zuch Łowca. Pz

Edytowane przez mayou

Jak kiedyś przywalił mi w rynnie but męski elegancki rozmiar na oko 46 to myślałem że holuje leszcza 70 za kapote. Taki zderzak w rynnie to jak sum 3m musiał chodzić. Zuch Łowca. Pz

Ale pokrywka od dużego garnka lepiej ucieka na boki...

• Like 2

Buty..pokrywki...[emoji848]

Kiedyś łowiąc na Wiśle pod klasztorem w Tyńcu poczułem silne przytrzymanie w rynnie. Zaciąłem energicznie........spinning wygięty w pałąk..., a obok na parkingu pod klasztorem z autokaru wysypała się wycieczka Japończyków.

Podbiegli z kamerami i filmują....hol trwał z 10 minut.....okazało się,że wyholowałem wielki emaliowany nocnik...????

Myślę,że to były ich ulubione filmy z wycieczki do Polski...[emoji12][emoji41]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• Like 9

Przy okazji jak wspominacie to i mi się przypomniała historyjka z końca marca, rok temu ale....

W Holandii za sandaczem, ciężkie łowienie... przytrzymanie, zacięcie i coś muruje do dna, trochę w prawo, trochę w lewo, tępo chodzi, kila minut holu i nagle poddaje się, idzie spokojnie ale duuuużo lżej do góry i widzę na końcu zestawu....damski but, pół kozaczek! @#$%^&^&*()

Wypiąłem gumę szczypcami i spierdzieliłem czym prędzej, troszkę mnie mdliło ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...