Skocz do zawartości

Przyłowy 2024

Zybi81

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Woda mocno poniesiona i mętna.

Uparłem się, żeby złowić sandacza. Zestaw pozwalający wyholować również wymiarowego sumka. Uparłem się, żeby przez większość czasu łowić jaxonowskim Karasiem 9cm, który dawał mi już nocne sandacze (niewymiarowe). Nie jest to klasyczny wobler na nocne sandacze ale w tak brudnej wodzie jego praca mocno do mnie przemawia.

Woblera uznaję też za mało kleniowego. Jedno branie i klenik ok 43cm.

post-51450-0-16995200-1717676460_thumb.jpg  post-51450-0-14568100-1717676468_thumb.jpg

• Like 7

• 2 tygodnie później...

Jednej wiosny natrafiłem nad brzegiem rzeki na marzannę (ale to okazało się dopiero później).

Głowa z balona, na niej była doklejona czapka, rękawiczki gumowe...marzanna była zakleszczona przy powalonych drzewach...ruch wody poruszał płynnie jej głową, jedna ręka była oparta tak bardzo naturalnie o gałązkę... na 99% pomyślałem, że trafiłem wtedy na wiślanego topielca... ????

Ale na szczęście kiedy podszedłem bliżej okazał się marzanną.

Swoją drogą powinny być wykonywane w całości z materiałów naturalnych...

• 2 tygodnie później...

post-52159-0-28959900-1720288176_thumb.jpg  post-52159-0-60969700-1720288191_thumb.jpg 

Ponieważ p. Staszek Cios był kiedyś zainteresowany połowem piekielnic i uklei na spinning, wrzucam ciekawostki z dzisiejszego polowania. Do tego rozmiarowo wyjątkowo mikre. Fotka strzebli sprzed kilku dni niestety nie wyszła - ale była jeszcze mniejsza :)

• Like 5

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...