Skocz do zawartości

Okulary korekcyjne z polaryzacją , wszelkie rodzaje co komu się zamarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, zdecydowanie preferuje kontakt na PW, w takim wypadku dostaje maila i wiem że mam się skontaktować. Bardzo żałuję że nie mam czasu na forum którego kiedyś byłem aktywnym uczestnikiem ale wiele się zmieniło co mnie zresztą cieszy bo pracy ma dużo a na ryby też trzeba jechać :)

Pozdrawiam

Wiktor

• Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Podziele się swoją opinią. Okulary zamawiałem osobiście w salonie w Gdańsku. Przemiła obsługa i bardzo profesjonalne podejście przy składaniu zamówienia. Z radością dołączyłem do grona zadowolonych klientów. Zdecydowanie polecam!

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

• Like 2

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

Cześć,

Przymierzam się do nowych okularów korekcyjnych (wada P/L -1,25/-2 AR) i zainteresowały mnie szkła polaryzacyjne z fotochromem o których wspominałeś w drugim poście – czy nadadzą się do codziennego użytkowania (oczywiście z wyłączeniem pracy przy komputerze…). Miałem fotochromy od Ciebie, które były rewelacyjne – szkła pracujące od zupełnie przeźroczystych do pełnego zaciemnienia… b. komfortowe w słoneczne dni – Zastanawiam się czy fotochrom w tych nowych szkłach jest równie skuteczny (zapewne należy się spodziewać pewnego kompromisu w działaniu fotochromu) … i z drugiej strony, czy pod wieczór nie będą zbyt ciemne w pomieszczeniu, wspominałeś o 5% wstępnego zabarwienia – nie mając takich szkieł ciężko zgadnąć czy to dużo … jest jeszcze kwestia jazdy samochodem - czy fotochrom działa w samochodzie? i czy nie będą za ciemnie podczas jazdy nocą - polaryzacja 

Polaryzacja oczywiście do łowienia ryb – ciekawe jak się sprawuje i czy polaryzacja rzeczywiście jest skuteczna (widoczność w wodzie z rana przy pstrągowaniu…)…

Proszę o pomoc i radę – czy warto rozważać fotochromy z polaryzacją do codziennego użytku (i jazdy samochodem)? I czy sprawdzą się przy rybach.

Pytanie również do kolegów, użytkowników okularów ze szkłami z fotochromem i polaryzacją – czy polaryzacja rzeczywiście jest skuteczna i czy fotochrom jest wystarczający, jak sprawdzają się przy jeździe samochodem - szczegółnie czy nie za ciemne nocą  – wszelkie opinie, rady mile widziane. Czy ponownie kupując okulary – tez wybralibyście ta opcje?

PS.
Oczywiście najprościej byłoby kupić oddzielnie fotochromy i polaryzacyjne i do jazdy samochodem…ale właśnie tego chciałbym uniknąć, ponieważ okulary łatwo uszkodzić/zgubić… jakby była jedna para cały czas na nosie… to zdecydowanie większa szansa, że się nie uszkodzą ani nie zgubią …ale Czy dadzą radę

Dzięki z góry za pomoc i rady.

Pozdrawiam 
Robert 

• 2 tygodnie później...
  • Dodaj nową pozycję...