Zielony Opublikowano 13 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2024 Wszyscy łowią trocie albo pstrągi i ja właściwie też z tym, że te drugie. Ale dzisiaj postanowiłem spróbować złowić zimowego karasia na muszkę. Od razu piszę, ze udało się. Wędka w klasie 3 AFTM, linka pływająca plus długi przypon koniczny. Karaś oszukał się na maleńką imitację ochotki zawiązaną na żyłeczce 0.10mm. Prowadzenie tak wolne, że właściwie trudno to nazwać prowadzeniem. Wiem, ze karaś to takie niezbyt nobilitujące wyzwania ale czasem lubię takiego garbatego złowić. Dla porządku miał nieco powyżej 40cm. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 26 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2024 Amator twitcha zbiornik ten sam z którego była złowiona ryba Piotrka tylko metoda inna . Karpiowate tego dnia były nad wyraz aktywne . Pozdrawiam Serdecznie 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Czy szczupaki jeszcze tam bytują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gelson Opublikowano 29 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2024 Jeszcze bytują, ale raczej w dużo mniejszej ilości niż kilka lat temu. W pewnym momencie doszło do tego że dużych pstrągów było sporo, ale szczupaka było ogrom i z tego co wiem zdarzały się ryby 5-6kg. Został zaplanowany odłów szczupaka i od tamtej pory (nie wiem 6 lat temu? Czas szybko leci....) Szczupaka jest dużo mniej a pstrąga jeszcze bardziej mniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2024 Generalnie ten zbiornik się zasyfił. Lepiej żeby stawidła nie puściły. Tam zlowilem pierwszego pajka na muchę. Widziałem też tarło szczupaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 (edytowane) Zestaw prawie ten sam. Prawie bo to szklak a nie wędeczka węglowa. Zaś zdjęcie dla ożywienia wątku Edytowane 11 Kwietnia 2024 przez Zielony 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I♥FISHING Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 (edytowane) Mnie również udało się złowić ostatnio kilka sztuk. ???? Edytowane 11 Kwietnia 2024 przez I♥FISHING 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2024 Witajcie koledzy, łowcy karasi. Z ciekawością przyglądam się temu wątkowi, jak i wątków z poprzednich lat. I zauważyłem że łowione są tylko tzw "japońce" czyli karasie srebrzyste. Czyżby karaś pospolity nie był chętny do współpracy tak samo jak jego wschodni kuzyn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 W wątku kolegi Marcina vel Cyprys jest złoty ???? ale faktycznie więcej srebrnych jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Witajcie koledzy, łowcy karasi. Z ciekawością przyglądam się temu wątkowi, jak i wątków z poprzednich lat. I zauważyłem że łowione są tylko tzw "japońce" czyli karasie srebrzyste. Czyżby karaś pospolity nie był chętny do współpracy tak samo jak jego wschodni kuzyn ?Dobre pytanie. Faktycznie te złote, polskie nie trafiają się właściwie wcale. Prawdopodobnie "japońce" zawłaszczyły zbiornik co sprawia, ze tych naszych tam niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Mnie również udało się złowić ostatnio kilka sztuk. Piękna sprawa. Gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 (edytowane) Witajcie koledzy, łowcy karasi. Z ciekawością przyglądam się temu wątkowi, jak i wątków z poprzednich lat. I zauważyłem że łowione są tylko tzw "japońce" czyli karasie srebrzyste. Czyżby karaś pospolity nie był chętny do współpracy tak samo jak jego wschodni kuzyn ?Jak łowiłem lata temu na spławik, to niestety na większości "moich" wód rządził srebrzysty. Niestety złoty został mocno wyparty. Edytowane 12 Kwietnia 2024 przez Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Ryba z wczoraj spinning górą , tym razem biała guma ZOZOBaits od Pawła rządziła, ale coraz częściej łowię je na woblery i to nie małe. Pozdrawiam 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2024 Wczoraj może górą ale dzisiaj brały na muszkę W związku z tym, że stary już jestem to nabyłem takie rozkładane krzesełko i od razu je polubiłem. To najnowszy muszkarski trend 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Gratulacje, ten karaś jak malowany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi