Skocz do zawartości

Czy ten sandał jest żywy?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie,czy mi się wydaje ,czy i wasze wrażenia mogą być podobne?

Znany między innymi z promocyjnych filmów Fox'a Dietmar Isaiasch wyciąga z wody,po walce, sporego sandacza.

Oczywiście na woblera firmy Fox.

Oglądałem dziś ten filmik z kilkoma znajomymi i wszyscy zgodnie twierdzili , że ten "waleczny" sandacz jest ... martwy.

Wiadomo że film nakręcony tak by pokazać łowność konkretnej przynęty, ale...

Podczas holu Dietmar ni z tego ni z owego otwiera dyskretnie kabłąk kołowrotka.

Podczas Filmowania holu pojawiają się jakieś pixelozy.

Hamulec milczy...a przed podebraniem sandacza słychać/widać jak lekko był dokręcony podczas luzowania linki ręką.

Ryba w wodzie kompletnie się nie porusza.

Wyjęta z wody też (płetwy boczne ruszają się od powiewu wiatru).

Płetwę grzbietową dyskretnie,od tyłu podnosi mu palcem Dietmar.

No i oczywiście na fotce nad filmem wobler zupełnie inaczej zahaczony.

Zabawa z trupkiem w imię promocji? :rolleyes:

Filmik na tej stronce :

http://www.totalfishing.nl/dietmar,49,13362.html

• Like 1

Witam. No moim zdaniem życie z tego sandacza uszło dawno temu, z tego co widać na echo pokazana była głębokość 3,6m a sandaczowi wyszły oczka jakby został wyholowany w 10s z głębokości 15m :D ale nie ma co dramaturgia holu jest utrzymana na wysokim poziomie :P

Edytowane przez Gadget

moim zdaniem to niezla sciema, ryba nie wykazuje zadnych objaw zycia, a sam hol nie wymaga chyba zbednego komentarza...

mogl jeszcze reke po sama pache do wody wlozyc byloby bardziej dramatycznie...

Makamba na przelomie listopada i grudnia sa targinwedkarskie w Utrecht nie wiem czy wiesz , tak dla przypomnienia :)

Hol wygląda dziwnie, kij ani razu nie zapracował dynamicznie pod rybą (tylko w wyniku podciągnięcia). Ryba nie zdradza żadnych oznak życia, skrzela podejrzanie jasne... Przypomna to hol dorsza z głębokiej wody, ale nawet dorsz (tej wielkości) przygina wędzisko, i to znacznie mocniejsze.

obejrzałem filmik 4 razy i według mnie sandał na 100% jest martwy...czego to się nie robi dla reklamy...

a tak wogóle szkoda, że gościu nie wypadł za burtę, walka na pewno dostarczyłaby więcej emocji

Edytowane przez mateusz998

właściwie nie wiem czy nie powinno to wylądować w "jerkbait się śmieje",pierwszy raz widzę żeby ugięcie wędki powodować kręceniem kołowrotka i tylko ciężarem ciała martwej ryby..........ale to jest reklama,a w tym dziale niestety takie rzeczy są normą :rolleyes:

Umiejętności aktorskie łowiącego pierwsza klasa. Ten hol, ta walka, potem prezentacja ryby, jak by to Robert napisał – animacja (reanimacja ?). Jest dramat, jest komedia …… jest horror. Ekipa „Jak to jest złowione” powinna wymienić prowadzącego na tego zawodnika, koniecznie. :D

Przesadzacie chłopaki, to tylko pokazuje jak skuteczna jest taka przynęta, że nawet martwego z "grobu" podniesie.... ;-)

Na poważnie, na naszym podwórku tez robią różne sztuczki producenci przynęt, aby wyglądało na zdjęciach czy filmach, że tylko na ich przynęty brało...

Już parę wpisów i zapytań o kondycję tej rybki pod owym filmikiem się pokazało. :lol:

Jerkbait czuwa. ;)

Ciekawe czy nie zostaną usunięte.

Szkoda,że taki dobry zenderowiec , bo i takie też wpisy o nim można znaleźć na forum, robi takie "zombie fishing" i jeszcze daje się przy tym złapać. :rolleyes:

Hańba :angry:

Dziwi mnie tak niska liczba komentarzy. Na blisko 3K wejść tylko 20 osób głosowało w ogóle, w tym jedynie 5 dało kciuk w dół. Nie wiem, co gorsze, brak reakcji na tak beszczelnie wpierd*laną piłkę, czy sam pomysł, aby z wędkarzy zrobić debili, a przede wszystkim, potraktować ich jak takowych.

Jaka szkoda, że ta genialna przynęta nie patroszy od razu sandacza podczas holu.

Na pewno mu (sandaczowi) gały wyszły ze zdziwienia dlatego, że zobaczył ... napis No Kill na burcie.

Sandacz oczywiście pływa dalej (w galarecie) i ma się dobrze -będzie kolejny film jak odpływa :blink:

A czy koledzy też stosują taką technikę holu - może jakby autor miał maskę do nurkowania na paszczy, to by pod łódkę w czasie holu zanurkował.

Swoją drogą ciekawe czy wie autor do czego służy hamulec w kołowrotku? Wiem ktoś napisze, że to miał być hol siłowy, by się sandacz nie wypiął, ale kto z nas (poza Pudzianem) przy holu siłowym takiej dużej ryby trzyma wędkę tylko nadgarstkiem?

Ten filmik to czysta amatorszczyzna, składa się z samych niejasności i jest to bajer na 100%.