Skocz do zawartości

Czy ten sandał jest żywy?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

No Kill zachowany bo... ryba była DEAD od początku i padła, ma się rozumieć, sama z siebie. O, na ten przykład, ze starości albo z wrażenia wywartego godnym znawcy holu. Wszak tylko kozak w tej dziedzinie, miast regulować hamulec, pozwala sobie na otwarcie kabłąka w trakcie holu takiej ryby. W jakim celu? Cóż, nie jesem "tej klasy fachowcem", by udzielić merytorycznej odpowiedzi na to frapujące pytanie :lol:

Edytowane przez Dienekes

Dietmar Isaiasch ma ten film wstawiony też na koncie Facebook.

W komentarzach same słowa zachwytu. :blink:

Jeden chyba tylko podważał kwestię głębokości.

Reszta to same gratulacje. :lol:

Czy naprawdę nikt z komentujących nie widzi trupa???

Przed chwilą byli u mnie znajomi kompletnie nie mający nic wspólnego z wędkarstwem.

Ryby znają tylko ze sklepu.

Puściłem im ten filmik.

Jeden z nich od razu zapytał - Co on?Martwą rybę złapał?

Wygląda na to ,że niektórzy w Facebookowych komentatorów gratulowali by mu złapanej ryby nawet gdyby wyjął ją z wody z butem w pysku zamiast przynęty...

Taki to jest potencjał w reklamie...

Edytowane przez makamba

w tym biznesie coraz więcej przekrętów się robi

rok temu widziałem sesje zdjęciowa do jednej z liczących się gazet

i myślę ze niewiele mnie już zadziwi

w temacie oczywiście podpisuje się pod tym ze ryba na filmie była martwa

Makamba na przelomie listopada i grudnia sa targinwedkarskie w Utrecht nie wiem czy wiesz , tak dla przypomnienia :)

Tradycyjnie będę tam 1 grudnia podpisać listę obecności. ;)

Pomijając już tę "jakże piękną walkę" wędkarza z sandaczem :lol: - Makamba czy mógłbyś wrzucić jakieś krótkie streszczenie (o fotkach nie wspomnę) z targów ?

Zapewne nie tylko ja chętnie dowiedziałbym się, co tam w "świecie mody" ciekawego piszczy, czym wypada w nowym roku łowić i czego używać a co z kolei stało się faux pas.

Miesiąc temu o świcie znalazłem na główce sandała którego upolowała wydra.Miał wiele wspólnego z tym z filmu.Był tej samej wielkości i było w nim tyle samo życia.A ja głupi wrzuciłem go do wody.A powinienem przypiąć go do wobka i nakręcić filmik z forsownego holu . :) PORAŻKA :angry:

Ale jaja....Jest fotka tegoż jegomościa w wydaniu grudniowym WŚ - tytuł artykułu: uwaga uwaga uwaga........... NOWE TECHNIKI POŁOWU a ustawa o rybactwie :o :blink: str. 68

Normalnie skonałem :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez spinncaster

Wielu wypadkach pewnie ściema, ale ściema ściemnie nie równa. Czym innym jest podhaczanie żywych ryb poza kadrem przez rybaków/ płetwonurków (vide program w polskiej telewizji, którego nazwę celowo pominę...), a czym innym jest serwowanie potencjalnemu nabywcy przynęty tak obrażającego intelekt obrazka :rolleyes: