Skocz do zawartości

Czy ten sandał jest żywy?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Zarobkowe podejście do tematu wędkarstwa nie różni się dzisiaj bardzo od zachowań widocznych w dowolnej branży, są ludzie profesjonalnie i rzetelnie podchodzący do tematu i są magicy – ściemniacze, którzy sprzedaż byle czego uprawiają najczęściej byle jak. Liczą na brak inteligencji kupującego, jego małe doświadczenie lub zwyczajnie chęć posiadania kolejnej „cudownej” przynęty, wędki, kołowrotka. To arcydzieło kinematografii wędkarskiej wrzucam do jednego wora z opisami na allegro łowiących setki ryb przynęt, wabików tylko na okazy, niegnących się kotwic i nierwących linek. Reputacja takiego Magika musi ucierpieć i dobrze, należy się, nie tylko za filmik, ale cholera za moje wszystkie nietrafione zakupy. :angry:

Są tez tacy co zawieszają rybę wcześniej złowiona w siatkę oj są,i tacy troszkę nieporadni,co kręcą zacięcie ryby jednym zestawem a hol jest zaraz innym.Tu moim zdaniem przeginka z tym sandałem,oki jak byłby to karmazyn z 80metrów to tak oczy ma wywalone, ale sandał i chcą żeby to łyknąć?

Z powodu kontuzji i braku możliwości wędkowania sporo czasu spędzam ostatnio przed komputerem i z ciekawością śledzę ten watek a zwłaszcza komentarze na youtube i facebooku. Zdaje się makamba, że swoją spostrzegawczością rozpętałeś delikatnie mówiąc "małą wędkarską aferę", która zasięgiem obejmuje coraz więcej for internetowych http://www.angelforu...topic14570.html , http://www.anglerboa...ad.php?t=253086

Głowę dam, że na tym się nie skończy i z niecierpliwością czekam na ustosunkowanie się do tematu samego DI

Edytowane przez vBartek

To pewne, ale nie sprawdzi się tu stara, marketingowa maksyma "Nie ważne co będą mówili, ważne by mówili". Gość po takim numerze bezpowrotnie stracił twarz i w oczach wielu pozostanie dziwką bez honoru.

Na to liczę, choćbym miał być jedynym, który będzie pamiętał o tej hańbie :D

Edytowane przez Dienekes

No i sprawa sandacza się wyjaśniła... :angry:

Przyszedł Dietmar i skasował filmik ze wszystkimi niewygodnymi komentarzami.

Skasował też filmik i komentarze na Facebooku.

Nie wiecie czy ktoś zrobił sobie może kopię tego filmiku?

Lub gdzie i jak go można jeszcze zdobyć?

Edytowane przez makamba

Hmmm... ja mam kopię filmiku jak również strony youtube a jednymi z pierwszych negatywnych komentarzy. Na pamiątkę bo domyślałem się, że do tego dojdzie (usunięcia znaczy).

Ale głowę dam, że z ponad 12tyś wejść przynajmniej kilka osób sobie takową zrobiło.

Pytanie za 100pkt udostępniać i ciągnąć temat?

Edytowane przez vBartek

Film zniknął a smród pozostał i myślę że kolega Izajasz zastanowi sie chociaż nad swoim parciem na szkło i prasę bo łowcą spinningowym to on jest raczej nie najwyższych lotów... ale na niemieckim rynku to wystarczy przy ogólnej miernocie i tak jest dobry :P

No, Bartosz...Niech się Dietmar dowie kto mu karierę złamał :D

Że niby ja?

Przecież to nie je ten film nakręciłem i nie ja w nim wystąpiłem.

Liczyłem na to , że Dietmar odpowie na komentarze,może wstawi całe nagranie,które mogłoby wszystko wyjaśnić.

Chyba każdy człowiek , przekonany o swojej racji próbowałby się z tej sytuacji wybronić?

Jednakże autor/bohater filmiku pozamiatał cały bałagan , dyskretnie pod dywan.

Uważasz ,że mam się czuć winny? :blink:

Że niby ja?

Przecież to nie je ten film nakręciłem i nie ja w nim wystąpiłem.

Liczyłem na to , że Dietmar odpowie na komentarze,może wstawi całe nagranie,które mogłoby wszystko wyjaśnić.

Chyba każdy człowiek , przekonany o swojej racji próbowałby się z tej sytuacji wybronić?

Jednakże autor/bohater filmiku pozamiatał cały bałagan , dyskretnie pod dywan.

Uważasz ,że mam się czuć winny? :blink:

Wiadomo, że napisałem to dla śmiechu :D .

Zastanawiam się cały czas jak mogło dojść do takiej sytuacji i wymyśliłem sobie, iż w pierwszej fazie ciała dał operator kamery. Być może spieprzył najważniejsze ujęcia holu ryby i postanowili pastwić się nad rybą aż do uzyskania właściwych ujęć. Wyszło jak każdy widzi.

Najgorsze w tym, że Dietmar zaakceptował ten film do dystrybucji.

Oto jaki komentarz pod filmikiem umieścił dziś Bertus Rozemeijer.

"I have been thinking a long time to react or not.I cannot recall how many zanders I have caught, but for sure tens of thousands. I do not know, why an angler, any angler, would fake a catch to impress others. This zander is dead. It’s not a bit dead, it looks to me, and I am sure of it, that this fish is dead for several hours, maybe even over a day! We can speculate about the why, but for sure I ask him as we meet."