Skocz do zawartości

Czy ten sandał jest żywy?

makamba

Rekomendowane odpowiedzi

Makamba śledzisz ten temat? Czy jest to jedyna jak do tej pory wypowiedź topowego przedstawiciela świata wędkarskiego? Jeszcze nie widziałem żadnych poważniejszych opinii w tym temacie.

PS. Czy zauważyłeś, że artykuł podany przez Ciebie w pierwszym poście został zedytowany?

edit.

Oficjalnie napisał to samo również na swojej stronie:

http://www.facebook.com/bertusrozemeijer

Edytowane przez vBartek

Tak , widziałem.

To chyba sam autor artykułu zadziałał.

Temat śledzę dokładnie. ;)

Słyszałem już jedną ciekawą wypowiedź (z branży) na temat tego filmiku i BYĆ MOŻE celu w jakim powstał (lub w jaki można go obrócić)

Niestety nie jestem upoważniony do cytowania tej wypowiedzi ani by powiedzieć od kogo ja usłyszałem.

Podpowiem tylko ,że do całej tej afery pasowałoby kilka regułek , które zna każdy uczeń szkoły handlowej czy ekonomicznej , a i można jej przypasować jedno z naszych starych przysłów. ;)

Cieszę się też , że Bertus Rozemeijer wyłamał się z kręgu milczenia i jasno ustosunkował się do filmiku , bo wielu znajomym Dietmara jakoś niewygodnie się w tej sprawie publicznie odezwać.

Edytowane przez makamba

...Sprostowania raczej nie budiet...

Właśnie się zastanawiam że może jednak bo na stronie FB Bertusa Rozemajera jakis holender napisał "Beste allemaal, Ik zag net dat de discussie op TF gesloten is, Dietmar Isaiasch geeft een korte verklaring en zal alle vragen op de beurs aankomend weekend beantwoorden als die er zijn"

Holenderski jest mi obcy ale google tłumaczy to tak:

"Szanowni Państwo, Właśnie zauważyłem, że debata jest zamknięta w TF, Dietmar Isaiasch daje krótki opis i wszystkie pytania będą na wystawie przyszły weekend odpowiedzieć tam"

Osobiście chciałbym to zrozumieć że w przyszły weekend będzie sprawę wyjaśniał tyle, że nie wiem czy aż tak wierzyć tłumaczącemu robotowi googla.

PS. "TF" to chyba totalfishing.nl ma ktoś linka do tej debaty?

też uważam, że to fake :P jakoś nienaturalnie ułożyły mu się palce tak jakby lekko w powietrzu ją trzymał, rozmazanie konturów przy pysku i białe plamki nad okiem. Copy/Paste jak nic.

Swoją drogą taka ryba to ponad 20kg pewnie, piękna przygoda by była ;P

Może zdjęcie sfałszowane, może koleś przypakowany, a może ryba nie tak duża jak się wydaje. Przy dzisiejszym trendzie pstrykania fotek z rybkami i dostępnym coraz lepszym sprzęcie do tegoż pstrykania o iluzję coraz łatwiej. Dzisiejszy wędkarz doskonały, gwiazda wędkarskich społeczności internetowych jawi się jako osobnik niski, raczej drobnej postury, najlepiej o nieproporcjonalnie długich kończynach górnych. Wędkarz taki i z kiełbia na fotce brzanę zrobi, a jak już mu się trafi coś wymiarowego to ręce się same do oklasków składają a „gratkom” nie ma końca. Za czas jakiś kolejnym niezbędnikiem każdego szanującego się wędkarza/fotografa stanie się zapewne gadżet jak na obrazku niżej, to dopiero fotki będą! ;)

post-47316-0-82427900-1365330673_thumb.jpg

Edytowane przez Dagon
  • Like 1