Czy ktoś z Was stosował na pawęż pod silnik spalinowy podkładkę z maty gumowej w celu dodatkowej eliminacji drgań. Mam tu na myśli taką podkładkę z jednego elementu maty gumowej, która obejmowałaby pawęż od górnej krawędzi jak i jej obie płaszczyzny boczne (pionowe) pod uchwytem silnika. Zamówiłem silnik 20 KM o wadze 55 kg. Czy taka podkładka poprawi również skuteczność mocowania silnika na pawęży (w moim przypadku silnik przykręcany na śruby motylkowe)? Są w sprzedaży różne maty (płyty) gumowe: SBR i NBR (o różnych właściwościach fizykochemicznych) i różnych grubościach 4, 5 i 6 mm - jest więc w czym wybierać.
Z góry dziękuje za informacje i rady — pozdrawiam Paweł z Kielc
Pytanie
AngusCK
Witajcie Dobrzy Ludzie
Czy ktoś z Was stosował na pawęż pod silnik spalinowy podkładkę z maty gumowej w celu dodatkowej eliminacji drgań. Mam tu na myśli taką podkładkę z jednego elementu maty gumowej, która obejmowałaby pawęż od górnej krawędzi jak i jej obie płaszczyzny boczne (pionowe) pod uchwytem silnika. Zamówiłem silnik 20 KM o wadze 55 kg. Czy taka podkładka poprawi również skuteczność mocowania silnika na pawęży (w moim przypadku silnik przykręcany na śruby motylkowe)?
Są w sprzedaży różne maty (płyty) gumowe: SBR i NBR (o różnych właściwościach fizykochemicznych) i różnych grubościach 4, 5 i 6 mm - jest więc w czym wybierać.
Z góry dziękuje za informacje i rady — pozdrawiam Paweł z Kielc
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi