Skocz do zawartości

Shimano Stradic 5000 FG

Redzi

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc-nikt nie pisze to moze ja pare słów.....

Ogólnie starsza japońska seria Fg(jak i Fe) ma bardzo pochlebne opinie jesli chodzi o trwałość,niezawodność

Jak sie nie myle przelożenie 6:1 wiec nie wiem jak sie bedzie spisywał przy dłuzszym cięższym łowieniu

Warto też zwrocic uwage na waga kołowrotka----510 gram wiec juz sporowato ;)

Ps:chyba jednak przelożenie 5:1-moja pomyłka(zdaje sie ze do wielkosci 4000 było 6:1)

Pozdrawiam

Edytowane przez martek

Jest to wersja z 2002 roku stan sklepowy użyty tylko 2 razy właśnie ze względu na masę, mi tam to nie przeszkadza bo pewnie będę go używał w większości podczas trola, bo z brzegu mam 2 inne do tego celu kręćki, a dodam że cena też jest kusząca jak za ten model

Jak cena kusząca, to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać.

Jest to maszynka z najlepszych czasów Shimano. Ma łożyska tam gdzie mieć powinna i materiały z których jest kołowrotek zrobiony są na 100% najlepszej jakości. Najlepszym dowodem na to są mocno eksploatowane używki, które dalej chodzą i poza wizualnym zużyciem nic im nie dolega. Stradic Model FG, FE podobnie jak FA i FH to były najmocniejsze Stradiki

• 2 tygodnie później...

Kołowrotek w budowie dosyć prosty. Jedynym psikusem jaki Ci może zrobić kołowrotek to śrubka od przytwierdzenia posuwu do wodzika. Ona jest przykręcona od wewnetrznej strony. Skłądając pamiętaj byś ją również przykręcił od wewnętrznej, bo później nie złożysz kołowrotka :) Rok temu 2 godziny kminiłem o co chodzi i @Hasior mnie uświadomił.