Redzi Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Koledzy może ktoś coś powiedzieć o tym kołowrotku?Mam go okazję kupić w niezłej cenie, zastosowanie to zapewne rzeczny spining i troll. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Czesc-nikt nie pisze to moze ja pare słów.....Ogólnie starsza japońska seria Fg(jak i Fe) ma bardzo pochlebne opinie jesli chodzi o trwałość,niezawodnośćJak sie nie myle przelożenie 6:1 wiec nie wiem jak sie bedzie spisywał przy dłuzszym cięższym łowieniuWarto też zwrocic uwage na waga kołowrotka----510 gram wiec juz sporowato Ps:chyba jednak przelożenie 5:1-moja pomyłka(zdaje sie ze do wielkosci 4000 było 6:1) Pozdrawiam Edytowane 16 Listopada 2012 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jest to wersja z 2002 roku stan sklepowy użyty tylko 2 razy właśnie ze względu na masę, mi tam to nie przeszkadza bo pewnie będę go używał w większości podczas trola, bo z brzegu mam 2 inne do tego celu kręćki, a dodam że cena też jest kusząca jak za ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jak cena dobra i waga Cie nie przeszkadza--warto brać--solidny,mocny kolowrotek-pare lat pochodzi bez problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jak cena kusząca, to nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać.Jest to maszynka z najlepszych czasów Shimano. Ma łożyska tam gdzie mieć powinna i materiały z których jest kołowrotek zrobiony są na 100% najlepszej jakości. Najlepszym dowodem na to są mocno eksploatowane używki, które dalej chodzą i poza wizualnym zużyciem nic im nie dolega. Stradic Model FG, FE podobnie jak FA i FH to były najmocniejsze Stradiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Jednego podstawowego łożycha brakuje. Z prawej strony podparcia korby. Ale dołożenie to żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 500 gram do sumowego spina pasuje własnie idealnie. Wyważa się fajnie z większością ciezkich spinningów. Dobra cena to bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Chyba Ci się udało Też mnie interesował, ale chciałem cały zestawik i za trochę mniej niż wycenił wszystko sprzedawca.Znalazłem info o nich jak jeszcze były w sprzedaży...Z tą pletką, to wydaje mi się że dałeś maxa ile było można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Zobaczymy kołowrotek już do mnie jedzie, a co dalej z nim będzie okaże się jak już go dostanę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 mam stradica 4000 FGjeśli znajdziesz zastosowanie dla niego to bierz w ciemno! super maszynki ! Jak @Godski pisze, wymienić tulejkę z prawej strony na łożysko i śmigać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 kołowrotek dotarł, więc teraz mam pytanie zna ktoś rozmiar tego łożyska co można je wsadzić za tą plastikową tulejkę? będę wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Odgrzewam chłodnego już kotleta, dostałem informację że psuje tam łożysko 14x8x4 tyle tylko, że kolega nie jest pewny na 100% pomoże ktoś? I jak będę go rozkręcał to czy mam spodziewać się jakiś niespodzianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Myślę, że 100% pewności da tylko otwarcie i zmierzenie. Niespodzianki to spece tutejsi rozwiążą chyba, bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Kołowrotek w budowie dosyć prosty. Jedynym psikusem jaki Ci może zrobić kołowrotek to śrubka od przytwierdzenia posuwu do wodzika. Ona jest przykręcona od wewnetrznej strony. Skłądając pamiętaj byś ją również przykręcił od wewnętrznej, bo później nie złożysz kołowrotka Rok temu 2 godziny kminiłem o co chodzi i @Hasior mnie uświadomił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Przy wymienie tylko tulejki na łożysko może nie będę musiał jej odkręcać, chyba że jest to nieuniknione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Spoko, wyjmiesz ją bez problemu, nie rozkręcając wodzika i osi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 I oto właśnie chodzi Kołowrotek jest praktycznie nowy więc generalki mu robić nie muszę. Gorzej będzie z caldią bo tutaj praktycznie potrzeba jest kompletny remont bo od 5 lat w ogóle tam nie zaglądałem, a cały czas chodzi jak masełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi