dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Czym się w praktyce różnią? Z katalogu wynika, że Record ma jedynie trochę mniejszą szpulkę, nic więcej wywnioskować nie mogę. Szukam prostego, okrągłego multika. Który będzie lepszy do łowienia gumami i woblerami w przedziale 14-35gr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Record bedzie droższy, więcej łożysk i cięższy, nie wspomnę o wielkości 4000 a 5000 to spora różnica w szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzięki. Według tego testu http://www.tackletour.com/reviewabugarciarecord.html record jest lepiej wykonany i dalej rzuca niż C3 i każdy inny ABU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 4601 c3 ---- 260 g5601c3 ----- 280 grcn51----------330grcn61---------365g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzięki. Według tego testu http://www.tackletou...rciarecord.html record jest lepiej wykonany i dalej rzuca niż C3 i każdy inny ABU.Nie wiem jak wagowo szpulki wyglądają, ale warto by to porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Na oko jest sporo płytsza i ażurowa. 4601 c3 ---- 260 g5601c3 ----- 280 grcn51----------330grcn61---------365g Rzeczywiście "rekord" Edytowane 16 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAJMIEN Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Na oko jest sporo płytsza i ażurowa.ja i tak nie wierze że lepiej sie tym rzuca niż np revo premierem, choć swoją drogą ten Record całkiem fajny jest. Jak juz iść w takie smaczki to polecam Ambassadeur Morrum (ostatnio na forach po 400 zł chodzą mi przed nosem i nie daja się złapać)Ja żałuję że sprzedałem swojego niebieskiego C4 z mechanizmem oryginal teraz ciężko takiego kupić, chodzi mi o tą terkotkę (marzy mi się to do trollingu) Edytowane 16 Listopada 2012 przez TAJMIEN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Myślę, że 15gr to się prawie wszystkim dobrze rzuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Daiwa luna mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Daiwa Luna używka - 1000zł (250$ + cło i vat)ABU Record 51 nówka - 637zł w FM Jakieś pytania jeszcze? Luna, Bay Casting i Millionaire 103 to fajne zabawki, ale nie potrzebuję czegoś aż tak bardzo finezyjnego. Chcę kręcioła do MarsCasta Twój opis mnie przekonał. Edytowane 16 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Pytanie jedno - chcesz dobrze czy tanio A tak na serio - co za różnica w tych masach, jak masz długi kij etc - moim zdaniem kupuj rekorda i ... łów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 16 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Pytałem ogólnie o Recorda bo nic o nim nie wiedziałem. W zasadzie jeśli chodzi o niski profil to tutaj nie ma filizofii bo wystarczy cokolwiek, pierwszy z brzegi Curado 201 czy Revo SX i święto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 Od kilku sezonow mam (i okazyjnie uzywam ;-) ) ABU Record RN41 do ciezszego jerka - sprawdza sie dobrze.Fatso 10 leci na mierzone 45 m, jak sie uda to i ciut wiecej. Roznica w masie miedzy "Recordami" a ABU-sami z serii "C" rezultuje glownie z zastosowania w "Recordzie" chyba mosieznej, powleczonej chromem, ramy. Azurowana (dosc ciezka) szpula posiada wlasne lozysko oporowe, co podobno ma eliminowac wszelkie luzy szpuli przy zacieciu... Jest ona bardzo plytka, w wypadku RN41 ledwo miesci 100 m plecionki 0,25 (wartosci przyblizone), co sie wg. mnie troche "gryzie" z koncepcja tak pancernej maszynki... W praktyce na szczupaka wystarczy to w zupelnosci, jednak na ryby, ktore sa w stanie wyciagnac kilka, czy kilkadziesiat metrow linki moze byc krytycznie. Slabym punktem konstrukcji jest aluminiowy, powleczony "guma" thumb bar, ktory u mnie po krotkim czasie sie poluzowal (moze gdybym go nie zdejmowal, by nie odlecial) - usunalem go i lowie bez - jest lepszy dostep kciuka do szpuli.Generalnie maszynka godna polecenia - przynajmniej ta najmniejsza. Szkoda, ze akurat rozmiar 40 dostepny jest juz tylko w wersji na prawa lapke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Dzięki! Skoro RN41 jest taki jak piszesz, to RN51 będzie kloc, czyli za duży dla mnie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Mozesz przelozyc wszystko na rame od 4601 - pasuje, sprawdzalem. Bedziesz mial tuningowanego "Record light" Przy ciezkim patyku do jerkowania jeszcze nie jest tak zle z ta 40-tka, ale dla mnie to juz dolna granica komfortu (Revo STX obsluguje ten sam zakres)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 (edytowane) Niestety nie mam 4601 Ty masz tego Recorda? Ja miałem na myśli nowe maszynki: http://www.abugarcia...baitcast/record ---- Dobra, już wszystko wiem. Samo Abu mnie w błąd wprowadziło. Niech się ogarną lepiej, bo na oficjaknej stronie nie ma z 1/3 ich multików. Edytowane 21 Listopada 2012 przez dawid_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Nie, mam tego jak w Twoim linku, tylko leworeczny model RN41... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi