Skocz do zawartości

ABU C3 4601 czy ABU C6 Record 51?

dawid_

Rekomendowane odpowiedzi

Na oko jest sporo płytsza i ażurowa.

ja i tak nie wierze że lepiej sie tym rzuca niż np revo premierem, choć swoją drogą ten Record całkiem fajny jest. Jak juz iść w takie smaczki to polecam Ambassadeur Morrum (ostatnio na forach po 400 zł chodzą mi przed nosem i nie daja się złapać)

Ja żałuję że sprzedałem swojego niebieskiego C4 z mechanizmem oryginal teraz ciężko takiego kupić, chodzi mi o tą terkotkę (marzy mi się to do trollingu)

Edytowane przez TAJMIEN

Daiwa Luna używka - 1000zł (250$ + cło i vat)

ABU Record 51 nówka - 637zł w FM

:) Jakieś pytania jeszcze?

Luna, Bay Casting i Millionaire 103 to fajne zabawki, ale nie potrzebuję czegoś aż tak bardzo finezyjnego.

Chcę kręcioła do MarsCasta :D Twój opis mnie przekonał.

Edytowane przez dawid_

Od kilku sezonow mam (i okazyjnie uzywam ;-) ) ABU Record RN41 do ciezszego jerka - sprawdza sie dobrze.

Fatso 10 leci na mierzone 45 m, jak sie uda to i ciut wiecej. Roznica w masie miedzy "Recordami" a ABU-sami z serii "C" rezultuje glownie z zastosowania w "Recordzie" chyba mosieznej, powleczonej chromem, ramy. Azurowana (dosc ciezka) szpula posiada wlasne lozysko oporowe, co podobno ma eliminowac wszelkie luzy szpuli przy zacieciu... Jest ona bardzo plytka, w wypadku RN41 ledwo miesci 100 m plecionki 0,25 (wartosci przyblizone), co sie wg. mnie troche "gryzie" z koncepcja tak pancernej maszynki... W praktyce na szczupaka wystarczy to w zupelnosci, jednak na ryby, ktore sa w stanie wyciagnac kilka, czy kilkadziesiat metrow linki moze byc krytycznie. Slabym punktem konstrukcji jest aluminiowy, powleczony "guma" thumb bar, ktory u mnie po krotkim czasie sie poluzowal (moze gdybym go nie zdejmowal, by nie odlecial) - usunalem go i lowie bez - jest lepszy dostep kciuka do szpuli.

Generalnie maszynka godna polecenia - przynajmniej ta najmniejsza. Szkoda, ze akurat rozmiar 40 dostepny jest juz tylko w wersji na prawa lapke...

Niestety nie mam 4601 :)

Ty masz tego Recorda?

P51912961.JPG

Ja miałem na myśli nowe maszynki: http://www.abugarcia...baitcast/record

----

Dobra, już wszystko wiem. Samo Abu mnie w błąd wprowadziło. Niech się ogarną lepiej, bo na oficjaknej stronie nie ma z 1/3 ich multików.

Edytowane przez dawid_