Skocz do zawartości
  • 0

Zegarek wędkarski?

vBartek

Pytanie

Witam, Znajoma chce kupić chłopakowi prezent urodzinowy i zapytała mnie o zdanie w sprawie takiego zegarka:

http://allegro.pl/zegarki-wedkarskie-zegarek-casio-aw82d1a-na-ryby-i2770080017.html. Może ktoś z Was dostał lub tez używa podobnego osprzętu (kolejnego, "niezbędnego" do złapania wieeelkiej ryby ;) ) i wyrazi swoja opinię? Przyznam, że nie wiem czym powinien charakteryzować się wędkarski zegarek (wstyd mi).

Edytowane przez vBartek

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ten ze srebrną tarczą dostałem w prezencie właśnie jako kolejny niezbędnik prawdziwego wędkarza ;). Wykonanie przyzwoite, zapięcie pewne, bransoleta wytrzymała. Całkowicie wodoszczelny jednak nie jest (jak pisze sprzedawca) więc pod wodę go nie wkładałem, ale zachlapania czy deszcz mu niestraszne. Czas mierzy przyzwoicie (przekłamuje na plus około 5 sekund na miesiąc). Jeśli chodzi o bajery wędkarskie, to jest to coś ala kalendarz brań i ja to traktuję z przymrużeniem oka :) Szerszy opis tutaj.

• 0

Ten ze srebrną tarczą dostałem w prezencie właśnie jako kolejny niezbędnik prawdziwego wędkarza ;). Wykonanie przyzwoite, zapięcie pewne, bransoleta wytrzymała. Całkowicie wodoszczelny jednak nie jest (jak pisze sprzedawca) więc pod wodę go nie wkładałem, ale zachlapania czy deszcz mu niestraszne. Czas mierzy przyzwoicie (przekłamuje na plus około 5 sekund na miesiąc). Jeśli chodzi o bajery wędkarskie, to jest to coś ala kalendarz brań i ja to traktuję z przymrużeniem oka :) Szerszy opis tutaj.

Mam też taki. Ma jedną bardzo poważną wadę. To plastikowe "szkiełko" jest bardzo podatne na zarysowania. Dwa razy przejechałem przypadkowo po ścianie a rysy jak cholera.