pitt Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 @tomi, az atak zle nie jest, zreszta jak widac mozna tez poprawnie i chwala ci za to instrukcje o tym, jak poprawnie trzymac rybe, sa na stronie www.szczupak.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 @Tomi, przesadzasz troszkę... Strona jest otwarta dla wszystkich chętnych, bez względu czy łowią na casting, czy jerkują, czy łowią na spinning, itp.Została stworzona dla wszystkich wędkarzy, którzy mają coś do powiedzenia i chcą podzielić się swoim doświadczeniem. A jeżeli ktoś grzecznie zwraca ci uwagę, np. dotyczącą trzymania ryb do zdjęć, itd. to znaczy, że komuś zależy na tym aby inni też to wiedzieli i mogli robić coś lepiej.To nie czysta krytyka, a po prostu zwrócenie uwagi na to, że można inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Poprostu wkurza mnie to że ktoś,kto mnie nie zna, posądza mnie o mięsiarstwo i to strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 @Tomi, spokojnie. Nie ma co się denerwować.Cieszymy się, że wypuszczasz część złowionych ryb i chwała ci za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Tomi, nie chciałbym by ktokolwiek postrzegał nas przez pryzmat elitarnej grupy wywodzącej sie z Salmo. Oczywiście rodowód większości z nas wywodzi się z forum salmo ale nie traktuj nas jako grupy zamkniętej, elitarnej. Szczerze mówiąc nie trzeba nic wiedziec o śrubkach, o super highendowym sprzęcie itd. Moim marzeniem jest pisać o rybach, rybach i jeszcze raz rybach. Tak więc do dzieła. Pamiętam mój pierwszy post na zielonej stronie. Był o jerkach i jerkowaniu. Wiesz kto mi odpisał pierwszy? Rognis. A co mi napisał? Napisał mi, że mam sobie poszukać na forum bo tam już wiele napisano Teraz jesteśmy dobrymi kumplami i świetnymi kompanami (teamem) na łodzi. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Tak, potwierdzam. The best Team. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 ..tymczasem jest to strona kilku miłośników jerkingu.. Tomi, ja tu dosc czesto sie udzielam mimo, ze nie posiadam zadnej wedki jerkowej ani zadnej przynety jerkowej w sensie stricte...I nie zagryzli mnie... Co do elitarnosci i gadkach o topowym sprzecie to podloze tego zdaje sie jest w tym, ze jak kazdy ludzimy sie, ze po zast. coraz lepszego sprzetu, wyjmiemy ten wielki okaz albo przynajmniej zwiekszymy swoje szanse...Jakos nawet przesadne, czasami, takie gadanie, bardziej do mnie przemawia niz jakis belkot na innych portalach albo pasjonujace przezycia, jak to ktos gacie sobie na plocie rozdarl... Takze waska specjalizacja jerkowa nie wywolala takiego efektu masowosci, nie rejestruje sie tutaj kazdy....i dobrze. Takze powtorze..do dziela, byc moze portal staje sie ograniczony przez niewielki doplyw swiezej krwi? PozdroGumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 To chyba mnie do tablicy wywolali...nie pisales, co zrobiles z rybami, ale na przyszlosc zwróc uwage, zeby ryb, które zamierzasz wypuscic, nie trzymac niemalze za skrzela lub wertykalnie. Bo szczuply trzymany tak jak na owym (zaslonietym) zdjeciu to padlina jest. Kwestii kompozycji zdjecia nie komentuje.Oczywiscie rapr jest po twojej stronie, jesli chodzi o ilosc zabranych ryb. Powinienes przez moment jednak pomyslec, czy dasz rade przejesc trzy spore ryby. Kiedys Szwed pokazywal mi pewne jezioro sandaczowe i caly czas apelowal aby zabierac tylko tyle ryb, ile rzeczywiscie sie chce zjesc. A ryb tam jest nieco wiecej niz u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Eeeee,to chyba nie dla mnie.Tu sami nokillowcy Mięsiarze wszystkich wód-łączcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 sacha peaceRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Remek,gwoli wyjaśnienia.Jestem killowcem 8)ale z zasadami.Dam w łeb szczupakowi czy sandaczowi jeśli przekroczy 50 ale nie przekroczy 80cm.Okoń od 20cm i więcej niż 6szt ale nie więcej niż 12(i tak tylu nie złowiłem)a zdarza mi się wypuścić bo nie chce mi się skrobać.Sum ma u mnie wymiar zjadliwy od 100 do 130cm ale na ich szczęście jak trafię suma to w czerwcu :roll:Jeśli mam np. szczupaka i łowię dalej i trafi mi się sandacz to szczupak wraca do wody bo na cholere mi 2 ryby???Mrożone to są dobre halibuty,pangi czy sole .Zresztą złowienie dwóch przyzwoitych ryb przez moją osobę byłoby opisywane w prasie i trzeba by wywiesić flagi państwowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 No i generalnie o to chodzi brać ale z głową.Osobiście wszystko wypuszczam ale nie znaczy to, że gdybym miał apetyt na rybkę bym jej nie wziął. Jednak nigdy powyżej tego niż jest potrzebne. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Dodam jeszcze, że przetrzymywanie ryb na agrafkach jest nie zgodne z regulaminem PZW i nie etyczne. Masz racje, a to galeria znanego producenta przynęt wędkarskich http://www.relax.bielawa.pl/gal1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 http://www.relax.bielawa.pl/gal3/21A_0009.jpg Patrz na date, poszedł na przemial, zlowiony na jeziorze nyskim, tak jak 90% fotek na ich stronie jez nyskie i otmuchowskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Ale oblesna galeria Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 23 Listopada 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 http://www.relax.bielawa.pl/gal3/21A_0009.jpg Patrz na date, poszedł na przemial, zlowiony na jeziorze nyskim, tak jak 90% fotek na ich stronie jez nyskie i otmuchowskieNa Ebro nic nie wzielismy z sumów - a moglismy, bo dwa byly +/- konsumpcyjne - bo po co? Jadla nam nie braklo. Raz w zyciu dalem sie namówic na kotleciarstwo szczupakowe (w Szwecji) i starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Już kiedyś oglądałem tą galerię zdjęć.Zdjęcia Panów z Relaxa są najbardziej obleśne jakie kiedykolwiek widziałem. A pomyśleć, że są to producenci jednych z najlepszych przynęt gumowych... Sumek najechany na 99%... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2005 Z tymi gośćmi co do trzymają to jaja są, co oni robia z rybami,ehh, a to przecież konradzki i kukułka, dla niektórych wrozy do nasladowania jesli chodzi o spinning. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Ostatnio taką nudą tu zawiało a wystarczyło złowić kąplecik i wysłać zdjęcie ,zaraz zrobiło się gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Mówisz nudą, tutaj?Hmmmmm .... PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 Dodam jeszcze, że przetrzymywanie ryb na agrafkach jest nie zgodne z regulaminem PZW i nie etyczne.Że jest taki zapis w RAPR to słyszałem.Ale dlaczego jest to nieetyczne Wyobraź sobie sytuacje gdzie chodzisz brzegiem rzeki i nosisz z sobą siatkę na obręczach :roll:gdzie???w kieszeni kamizelki,i tak masz tam napchane pudełek :pW chlebak???nie wejdzie,plecak???no,być może,ale jak go nie masz???Chodzisz tak sobie i łowisz szczupaka,albo go od razu wypuszczasz ale jak chcesz pojeść to musisz go gdzieś przetrzymać bo do domu jeszcze nie chcesz wracać.Trochę później łowisz sandacza w takim samym rozmiarze.Dwie ryby są Ci zupełnie niepotrzebne,chętniej zdecydowaniezjesz sandacza.Przyjemniej szczupakowi byłoby na agrafkach niżw siatce którą latwiej mógł ktoś zobaczyć i zabrać.Nie mówiąc już o tym że o wiele przyjemniej niż np.schowanym w trawie i nakrytym gałęziami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 24 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2005 O k..., okonie nanizane skrzelami na powroz, sum powieszony na drzewie. Za co oni tych ryb tak nienawidza?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Lapiesz szczupaka. A chcesz sandacza. To szczupak nie na agrawke tylko buzi i z powrotem. Jak nie zlapiesz sandacza to zjesz kurczaka albo wolowine. Chyba mamy XXI wiek a nie prehistorie i nie czeka cala rodzina na obiad od Ciebie Tematu agrawek nie komentuje. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Chyba mamy XXI wiek a nie prehistorie i nie czeka cala rodzina na obiad od Ciebie GuzuPrawdą jest że nie czeka 8)ale mamy inne podejście do pewnych spraw.Wybaczam Ci jednak że masz inne zdanie od mnie i Ty pewnie też mi wybaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Listopada 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2005 Sacha, Jasna sprawa, mysle ze nawet nie ma mowy o wybaczaniu czegokolwiek. Kazdy ma po prostu swoje sciezki, ktorymi chadza...dopoki te sciezki sie nie skrzyzuja Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi